2017. Október 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A rendezési terv Déli városrészre vonatkozó módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala. (rendkívüli előterjesztés).
2. - A 2018. évi ellenőrzési terv jóváhagyása.
3. - A Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-vel kötendő megállapodás jóváhagyása.
4. - Jelentés a város környezeti állapotáról.
5.a - Belterületbe vonási kérelmek: a 6648/4 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
5.b - Belterületi vonási kérelmek: a 6648/5 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
5.c - Belterületbe vonási kérelmek: a 6648/3 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
5.d - Belterületbe vonási kérelmek: a 0205/44 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
6.a - Vagyonügyek: a Kőszeg, Rákóczi u. 1. alatti üzlethelyiségre érkezett vételi szándék.
6.b - Vagyonügyek: a Kőszeg, 0186/184 hrsz-ú ingatlan ingyenes felajánlása.
6.c - Vagyonügyek: a Kőszeg, 4406/2 hrsz-ú ingatlan felajánlása.
7. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
8. - Egy mappában a 2017. október 26-i képviselő-testületi ülés anyagai.
1. napirendi pont:
A rendezési terv Déli városrészre vonatkozó módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala. (rendkívüli előterjesztés).

Tisztelt Képviselő-testület!
Kőszeg Város Önkormányzatának „Kőszeg Déli Városrészének Közlekedésfejlesztése” címen - TOP-3.1.1-15-VS1-2016-00001 - benyújtott pályázata 2017. május 1-én pozitív támogatási döntésben részesült.
Kőszeg és térségének fenntartható közlekedésfejlesztési terve már korábban meghatározásra került az Önkormányzat Integrált Településfejlesztési Stratégiájában, illetve Vas Megye Integrált Területi Programjában. A projekt célja Kőszeg déli városrészének közlekedésfejlesztése, a településrész közlekedési úthálózatának kerékpárosbaráttá alakítása kerékpárforgalmi létesítmények kijelölésével, építésével, valamint utak felújításával, tehermentesítésével és biztonságossá tételével. A tevékenységek a Pogányi utat, a Gábor Áron, a Forintos Mátyás és a Rákóczi Ferenc utcát érintik.

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. augusztus 31-i ülésén kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a „Kőszeg déli Városrész Közlekedésfejlesztése” című TOP-3.1.1-15-VS1-2016-00001 számú projekt részét képező Pogányi út és a Gábor Áron utca csatlakozás környezetét abból a célból, hogy a támogatást nyert pályázat sikeres és költséghatékony megvalósítása érdekében a településrendezési eszköz szükséges módosítása elvégzésre kerülhessen.
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ugyanazon ülésén határozott arról is, hogy a polgármester a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 42. §-ának megfelelő tárgyalásos eljárás során készíttesse el a településrendezési eszköz módosítását, és a kidolgozott tervet elfogadásra terjessze a Képviselő-testület elé.
Ezen képviselő-testületi határozatok alapján a Települési eszköz módosítására az Önkormányzat 2017 szeptemberében a Vasi A+B építész Irodával kötött szerződést, amely iroda képviseletében Takács András építészmérnök, településtervező készíti a terveket.
A Kormány rendelet 42§. (1) bekezdése szerint „Tárgyalásos eljárás esetén a polgármester a településrendezési eszköz tervezetét a végső szakmai véleményezési szakasz kezdeményezése előtt véleményezteti a partnerekkel a 29/A.§ szerint. A polgármester a beérkezett véleményeket ismerteti a képviselő -testülettel, amelyek elfogadásáról vagy el nem fogadásáról a képviselő-testület dönt. A vélemény el nem fogadása esetén a döntést indokolni kell. A partnerségi egyeztetés ezt követően a döntés dokumentálásával lezárul.”

A Korm. rendelet fenti paragrafusának, valamint Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő- testülete 110/2017. (VI. 29.) képviselő-testületi határozatával elfogadott, a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő Partnerségi Egyeztetés Szabályzatának megfelelően, a településrendezési eszköz módosításának tárgyában 2017. 10. 11-én Kőszeg, Jurisics vár KÖSZ házban lakossági fórumot tartottunk. A lakossági fórumon a Főépítész bemutatta az elkészült terveket, amelyhez a megjelentek részéről észrevétel nem volt. A lakossági fórumon jelenléti ív készült, valamint az elhangzottak jegyzőkönyvben rögzítésre kerültek.
A Partnerségi Egyeztetés Szabályzatának megfelelően, illetve a Korm. rendelet 29/A.§ (4) bekezdés ba) pontja alapján a partnerek a lakossági fórumtól számított 8 napon belül írásban is tehetnek észrevételeket.
A lakossági fórumtól számított 8 napon belül, 2017.11.19-ig írásbeli észrevétel a megadott címre nem érkezett.
Ahhoz, hogy a településrendezési eszköz tervezetével a polgármester a korm. rendelet 42§. (2) bekezdése alapján a végső szakmai véleményezési szakasz lefolytatását kezdeményezhesse az állami főépítészi jogkörben eljáró megyei kormányhivatalnál, a képviselő-testületnek határozattal kell dönteni a partnerségi egyeztetés lezárásáról.

Tisztelt Képviselő-testület! Kérem, hogy az előterjesztést megtárgyalni, az előterjesztéshez csatolt határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen

Kőszeg, 2017. október 20.

A polgármester nevében:

Bertók Sándor s.k.
Kőszeg Város Főépítésze


HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tudomásul veszi, hogy a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 42. §-ának megfelelő tárgyalásos eljárás során „Kőszeg déli Városrész Közlekedésfejlesztése” című TOP-3.1.1-15-VS1-2016-00001 számú projekt részét képező a Pogányi út és a Gábor Áron utca csatlakozás környezete vonatkozásában készített településrendezési eszköz módosításának tervezete lakossági fórumon ismertetésre került, észrevétel a tervezettel kapcsolatban nem érkezett.
Egyúttal felkéri a polgármestert, hogy a fenti Korm. rendelet 42§. (2) bekezdése alapján a végső szakmai véleményezési szakasz lefolytatását kezdeményezze az állami főépítészi jogkörben eljáró megyei kormányhivatalnál, és az elkészült településrendezési eszközt elfogadásra terjessze a Képviselő-testület elé.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: 2017. november 30.

(A HÉSZ módosításának tervezetét lsd. a letölthető formátumban.)