2017. Október 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A rendezési terv Déli városrészre vonatkozó módosításával kapcsolatos javaslatok, vélemények elfogadásáról szóló döntés meghozatala. (rendkívüli előterjesztés).
2. - A 2018. évi ellenőrzési terv jóváhagyása.
3. - A Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-vel kötendő megállapodás jóváhagyása.
4. - Jelentés a város környezeti állapotáról.
5.a - Belterületbe vonási kérelmek: a 6648/4 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
5.b - Belterületi vonási kérelmek: a 6648/5 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
5.c - Belterületbe vonási kérelmek: a 6648/3 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
5.d - Belterületbe vonási kérelmek: a 0205/44 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
6.a - Vagyonügyek: a Kőszeg, Rákóczi u. 1. alatti üzlethelyiségre érkezett vételi szándék.
6.b - Vagyonügyek: a Kőszeg, 0186/184 hrsz-ú ingatlan ingyenes felajánlása.
6.c - Vagyonügyek: a Kőszeg, 4406/2 hrsz-ú ingatlan felajánlása.
7. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
8. - Egy mappában a 2017. október 26-i képviselő-testületi ülés anyagai.
7. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

(A képviselő-testület 2017. október 26-i ülésére.)



Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 144/2017. (VIII. 31.) határozatában a képviselő-testület jóváhagyta a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamarával kötendő együttműködési megállapodást, továbbá egyetértett azzal, hogy a Helyi Kamarai Választási Bizottságba Stitniczky Csilla, a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselője legyen delegálva.
A határozatra jelentem a polgármester úrral együtt, hogy a jóváhagyott együttműködési megállapodás alá lett írva, november 3-án lesz a választás.

A 151/2017. (VIII. 31.) határozatával a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg belvárosában működő kamerarendszer bővítését egy hivatali munkaállomás létrehozásával és erre bruttó 663.646,- Ft-ot biztosított.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, hogy a kamerarendszerre bővítésére vonatkozó szerződéstervezet aláírás alatt van, teljesítési határidő: 2017. december 31.

A képviselő-testület a 152/2017. (VIII. 31.) határozatával az ivóvíz ágazatra, valamint a 153/2017. (VIII. 31.) határozatával a szennyvíz ágazatra vonatkozóan jóváhagyta a VASIVÍZ Zrt. által, a 2018-2032 közötti időszakra készített „Gördülő fejlesztési terv”-et és beruházási összefoglaló táblázatokat. A képviselő-testület egyúttal felhatalmazta a VASIVÍZ Zrt.-t, hogy a dokumentumokat az Energia Hivatalhoz benyújtsa és az ezzel kapcsolatos teljes hatósági eljárásban képviselje Kőszeg Város Önkormányzatát.
Mindkét határozatra jelenti Németh Ildikó mb. osztályvezető, hogy a döntések és meghatalmazások megküldésre kerültek a Vasivíz Zrt. részére.

A 156/2017. (VIII. 31.) határozatával a képviselő-testület a „Tűzoltóság építése” tárgyában kiírt közbeszerzési eljárás nyertesének a Szárnyasép Kft.-t hirdette ki.
A határozatra jelenti Németh Ildikó, az előkészítő munkacsoport vezetője, hogy a vállalkozási szerződés aláírásra került, a munkaterület átadás megtörtént. A gázengedélyeztetés folyamatban van, a befejezési határidő: 2018. augusztus.

A 157/2017. (VIII. 31.) határozatával a képviselő-testület a „Temető utca felső szakasz és Szabóhegyi út Kökény utcáig tartó szakaszának felújítása, valamint Károlyi Mihály utca Bercsényi Miklós utca és Temető utca közti szakaszának és a Károlyi M. utcai garázssor előtti út felújítása” tárgyában kiírt közbeszerzési eljárás 1. közbeszerzési része (Temető utca felső szakasz és Szabóhegyi út Kökény utcáig tartó szakaszának felújítása) nyertesének a SMALL Consulting Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-t jelölte meg.
A határozatra jelenti szintén Németh Ildikó, hogy a kivitelezési munkálatok várhatóan november közepén befejeződnek.

A 158/2017. (VIII. 31.) határozatában a képviselő-testület ugyanezen közbeszerzési eljárás 2. közbeszerzési része (Károlyi Mihály utca Bercsényi Miklós utca és Temető utca közti szakaszának és a Károlyi M. utcai garázssor előtti út felújítása) nyertesének a BIT-ÉP Építőipari és Kereskedelmi Bt.-t hirdette ki.
A határozatra jelenti szintén Németh Ildikó, hogy a kivitelezési munkálatok várhatóan november közepén befejeződnek a Károlyi utca Bercsényi M. utcáig tartó szakaszán. A Károlyi garázssor előtti út felújítása tavasszal várható, mivel a kétszeres felületi zárás technológia tartósan melegebb időjárást kíván meg. A szerződés-módosítás folyamatban.

A 159/2017. (VIII. 31.) határozatával a képviselő-testület támogatta a Novo Mesto Város Önkormányzata által benyújtandó, „SUBURB” című projektben Kőszeg Város Önkormányzatának partnerként történő részvételét és egyúttal felhatalmazza a polgármestert a pályázat benyújtásához szükséges szándéknyilatkozat aláírására.
A határozatra jelentem a polgármester úrral együtt, hogy adminisztrációs problémák miatt csak tavasszal kerül benyújtásra a pályázat.

A 160/2017. (VIII. 31.) határozatával a képviselő-testület hozzájárult a Nagy Attila földmérő által a 20/2017. munkaszámon készített vázrajz alapján a Kőszeg 2881, 2882, 2883, 2884 és 2885 hrsz-ú önkormányzati tulajdonú ingatlanokból határrendezés során útlejegyzés céljára leválasztott 1176 m2 nagyságú területrésznek a Magyar Állam részére történő ingyenes átruházásához. A képviselő-testület egyúttal felhatalmazta a polgármestert a jogtanácsos által készített tulajdonjog-átruházási szerződés aláírására és az ingatlan-nyilvántartási átvezetéshez szükséges nyilatkozatok megtételére.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. osztályvezető, hogy az ingyenes vagyonátadásról szóló 3 oldalú (Magyar Állam, Erdészet, Önkormányzat) telekalakítási megállapodás aláírása folyamatban van, ezt követően az ingatlan-nyilvántartási átvezetés megtörténik.

A 161/2017. (VIII. 31.) határozatában a képviselő-testület elrendelte a kőszegi 3609 hrsz-ú közút megnevezésű ingatlan vonatkozásában a közút – a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvényben meghatározottak szerinti – megszüntetése iránti eljárás lefolytatását, majd átminősítését beépítetlen területté. Ezek teljesülését követően a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, 3609 hrsz-ú ingatlan értékesítését a Kőszeg, 3602 és 3608/3 hrsz-ú ingatlan tulajdonosai részére a térképen jelöltek szerint azzal, hogy az átminősítéssel és telekalakítással kapcsolatban felmerült költségek a kérelmezőket terhelik.
A határozatra jelenti Németh Ildikó, hogy a közút megszüntetésére vonatkozó eljárás megindítása megtörtént, a kérelmezőket értesítették a döntésről.

A 162/2017. (VIII. 31.) képviselő-testületi határozatban a képviselő-testület kinyilvánította, hogy az Egészségház melletti fejlesztési területen az ivóvízhálózat kiépítését két ütemben kívánja megvalósítani. A képviselő-testület elrendelte, hogy az ivóvízhálózat kiépítésének I. üteme a Szemes és Fia Kft. SzF-091/2016. munkaszámú helyszínrajzán jelölt tűzcsapig épüljön meg, amelynek az önkormányzatra eső, legfeljebb bruttó 2.100.000,- Ft összegű bekerülési költségét a képviselő-testület a 2017. évi költségvetés általános tartalékából történő átcsoportosítással biztosítja.
A határozatra jelenti Németh Ildikó mb. osztályvezető, hogy a vízhálózat kiépítése folyamatban van, 2017. november végére elkészül.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető jelentése alapján:

A polgármester nevében az osztály 2017. szeptember 27 és október 25 között összesen 69 települési támogatást, továbbá 11 lakásfenntartási támogatást állapított meg.

Kőszeg, 2017. október 25.
Dr. Zalán Gábor s. k.
jegyző