Projektösszefoglaló

Jurisics Miklós Ipari Park fejlesztése Kőszegen

TOP-1.1.1-16-VS1-2018-00003

Letöltések
Kedvezményezett neve: Kőszeg Város Önkormányzata
Konzorciumi partner neve: Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft.
Támogatási szerződés száma: TOP-1.1.1-16-VS1-2018-00003
Projekt címe: Jurisics Miklós Ipari Park fejlesztése Kőszegen
Projekt időtartama: 2019.06.01. – 2021.05.31.
Támogatás összege: 182.699.937,- Ft
Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalma:

A projekt konzorciumi partnerségben valósul meg, melynek keretében a főpályázó, Kőszeg Város Önkormányzata konzorciumi együttműködési megállapodást kötött a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft-vel a projekt sikeres megvalósítása érdekében.

A fejlesztéssel érintett Jurisics Miklós Ipari Park a városba bevezető Csepregi út két oldalán helyezkedik el, közvetlenül a Szombathelyre vezető városi Alsó körút becsatlakozásánál, valamint a vasúti pályaudvar mellett. Közlekedési szempontból a terület kedvező elhelyezkedésű, a Szombathely és Csepreg felől a várost elkerülve teherjárművekkel és kamionokkal is jól megközelíthető.

A projekt keretében sor kerül a Jurisics Miklós Ipari Park közművekkel el nem látott ipari területeinek fejlesztésére (útépítés, csapadékvíz elvezetés, földgáz ellátás, vízellátás, szennyvízelvezetés, közvilágítás fejlesztés). A beruházás műszaki tartalma magába foglal 840 m² útépítést, 300 m² útfelújítást, 280 fm csapadékvíz elvezetést, 340 fm fölgáz ellátás kiépítést, 190 fm vízvezeték kiépítést, 290 fm szennyvízelvezetést, valamint a kapcsolódó közvilágítás kiépítést. A közművesítés már betelepült vállalkozások telephelyét is érinti (4 db betelepült vállalkozás), illetve a közművesítést követően 2 db (1.500 m2 és 6.717 m2 nagyságú) terület kerül eladásra 1-1 vállalkozás számára.
Továbbá a projekt keretében sor kerül a Kőszeg, 2869/19 hrsz-ú ingatlanon található, jelenleg kihasználatlan, régi szociális épület felújítására, átalakítására. Sor kerül az épület tetőszerkezetének cseréjére, energiahatékonysági intézkedések megvalósítására (egész épület szigetelése, teljes körű nyílászáró csere, fűtés- és használati melegvíz korszerűsítés, legalább „DD – korszerűt megközelítő” kategória teljesítésével), belső felújításra, átalakításra (festés, burkolatcsere, stb.), projektarányos akadálymentesítés megvalósítására, parkolók (akadálymentes is) kialakítására.
Az épület egyik felében szakipari műhely kialakítására kerül sor, melyet az Önkormányzat bérbe kíván adni. Az épület másik felét egyrészt szolgáltató részként, egyfajta irodaházként működtetné a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft., ami az ipari parkban működő vállalkozások esetleges adminisztrációs, irodai tevékenységét biztosítaná és emellett az ipari park operatív irányítási feladatait látná el. Az épületnek ebben a részében a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. által használt 2 db irodahelyiség, öltözők, vizesblokk és egy tanműhelyként funkcionáló helyiség kerülne felújításra, kialakításra.

Tervezett tevékenységek ütemezése:

I. Projekt előkészítés

I.1. Műszaki dokumentáció (engedélyes- és kiviteli tervek elkészítése), engedélyezési eljárások lefolytatása:
A tevékenység 2019. június 1. és 2019. november 30. között kerül megvalósításra a projektfejlesztési szakaszban. A tevékenység a következő elemeket tartalmazza:

  • engedélyes tervek elkészítése,
  • engedélyeztetési eljárások lefolytatása,
  • kiviteli tervek és végleges, tételes tervezői költségvetés kidolgozása,
  • konzorciumi megállapodás véglegesítése

Az előzetes tervdokumentáció elkészítése során figyelembe vesszük, hogy az abban esetlegesen felmerülő pontatlanságok a műszaki kivitelezés elhúzódásához vezethetnek.
I.2. Közbeszerzés, beszerzések: A projekt keretében tervezett közbeszerzések (kivitelezés) és a Kbt. hatálya alá nem tartozó beszerzések lefolytatása, a projekt megvalósításához szükséges vállalkozási és megbízási szerződések megkötése tevékenységek a 2019. december 1. és 2020. február 28. közötti időszakban valósulnak meg. Az ajánlati felhívások és dokumentációk részletes, szakmailag kifogástalan minőségű összeállításához, valamint az eljárások lefolytatásához akkreditált közbeszerzési szakértő kerül bevonásra.
II. Projekt megvalósítás
II.1. Kivitelezési munkálatok megkezdése: a kivitelezési munkálatok 25%-os készültségi szintjének elérése 2020. március 1. és 2020. július 31. között valósul meg.
II.2. Építés, kivitelezés: a kivitelezési munkálatok 50%-os készültségi szintjének elérése 2020. augusztus 1. és 2020. október 31. között valósul meg.
II.3. Építés, kivitelezés: a kivitelezési munkálatok 75%-os készültségi szintjének elérése 2020. november 1. és 2021. január 31. között valósul meg.
II.4. Építés, kivitelezés: a kivitelezési munkálatok 100%-os készültségi szintjének elérése, a kivitelezési munkálatok befejezése, a műszaki ellenőri tevékenység befejezése. A tevékenységek 2021. február 1. és 2021. március 31. között valósulnak meg.
II.5. Műszaki ellenőrzés: A műszaki ellenőrzés magában foglalja a munkálatok ellenőrzését, a szakszerűség biztosítását, valamint a megrendelő építéshelyszíni képviseletét. A tevékenység 2020. március 1. és 2021. március 31. között valósul meg.
II.6. Kötelező nyilvánosság biztosítása: a hatályos jogszabályokban meghatározott tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettségek teljesítése a „Széchenyi 2020 kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségei” c. útmutató és az Arculati Kézikönyv tartalmának figyelembevételével valósul meg 2019. június 1. és 2021. május 31. között.
II.7. Projektmenedzsment: a korábban jelzettek szerint a közvetlen projektmenedzsment feladatokat a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Fejlesztési Irodájának munkatársai látják el, amely magába foglalja a projekt pénzügyi, adminisztratív és szakmai koordináló, monitoring teendőit. A tevékenység 2019. június 1. és 2021. május 31. között valósul meg.
II.8. Projektzárás: a projekt zárása 2 hónapot tesz ki, a tevékenység 2021. április 1. és 2021. május 31. között valósul meg. Ebben a szakaszban túlnyomó részt projektmenedzseri munkák jellemzőek, valamint a fennmaradó nyilvánossághoz kapcsolódó maradék feladatok teljesítése. A szakasz eredményterméke a projekt záró elszámolási csomag. Ebben szükséges beszámolni a befejezett tevékenységekről, valamint az indikátorok teljesítéséről is