Projektösszefoglaló

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2018-00001

Letöltések
Kedvezményezett neve: Kőszeg Város Önkormányzata
Támogatási szerződés száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2018-00001

Projekt címe: „Civil Akadémia”

Projekt időtartama: 2018.10.12 - 2019.10.11.
Támogatás összege: 5.000.000,- Ft
Támogatás mértéke: 100%



A projekt tartalma:

1. stratégiai cél: Helyi közösségek életképességének és együttműködéseinek erősítése, az együttműködés új módszereinek elterjesztése.

„Civil Akadémia” Szervezetfejlesztési és menedzsment trénig megvalósítása nonprofit szervezetek számára. A tréning egy olyan lehetőséget biztosít a Kőszegen székhellyel vagy telephellyel rendelkező nonprofit szervezetek számára, mely az elmúlt időszakban egyedülállónak mondható. A tréning megvalósításával célunk, hogy a nonprofit szervezetek, olyan tudás és tapasztalat bázisra tegyenek szert, mellyel jövőképük letisztul, működésük és humánerőforrás hátterük stabilizálódik.

A tréninget sikeresen elvégző, többségében önkéntes munkatársakból a tréning végére, jól felkészült, önálló projektmunkára képes, a szervezet professzionális működését elősegítő szakemberek válnak.

A tréning során egymás megismerésén keresztül eljutunk az egymást segítésig, majd a nonprofit szektor megerősödésének egyik kulcs eleme is teljesül, mely a szoros együttműködésben végzett projektmunka.

A tréning megvalósítása biztosítja, a HKFS stratégiai célok megvalósulására beérkező pályázatok sikerességét, ezért konkrét egymásra épülés és egyértelmű pozitív egymásra hatás mutatható ki a további tervezett beavatkozással.

Célcsoport:

A pályázat célcsoportját a Kőszegi Forrás HACS HKFS-ja és a helyi pályázati felhívás határozza meg, mely szerint Kőszegen székhellyel vagy telephellyel rendelkező nonprofit szervezetek a haszonélvezői, a Civil Akadémia projekt megvalósulásának. A HACS megbeszéléseken és információs napokon az érdeklődőkkel és a HACS tagokkal folyamatosan egyeztetve került kialakításra a pályázat alappillére a képzési tematika. A kurzus óraszáma és időpontja is a célcsoporttagokkal egyeztetve került kialakításra. A nonprofit- civil szervezetek munkatársai többségében önkéntes alapon, munkájuk mellett végzik tevékenységeiket, ezért fontos volt számunkra, hogy a tréning időpont és időtartam a számukra legmegfelelőbben legyen kialakítva.