Projektösszefoglaló

TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00001

Letöltések
Kedvezményezett neve: Kőszeg Város Önkormányzata
Támogatási szerződés száma: TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00001

Projekt címe: Bölcsődei férőhelyek bővítése a kőszegi Központi Óvoda és Bölcsődében

Projekt időtartama: 2020.06.01. – 2021.12.31.
Támogatás összege: 125.671.838,- Ft
Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalma:

A projekt keretében az alábbi beruházások megvalósítására kerül sor:

Tervezett új épület:

Az új csoportszoba 12 kisgyermek számára biztosít majd helyet. A bővítmény teljes egészében lapostetős, attikafalas kialakítású lesz. A meglévő épületben az irattár, a személyzeti öltöző zuhanyzóval és egy mosoda is helyet kapott. A tűzszakasz határ miatt az óvodai rész épületrészétől 5,0 m-es távolságon belül csupán minősített üvegtégla bevilágító helyezhető el, így az öltöző és a teakonyha bevilágítását is ez szolgáltatja majd. A belső terű helyiségek mesterséges szellőzéssel ellátottak. A tervezett bővítményi részben az átjárón tovább haladva egyrészt lehetőség van az udvarra kijutni, másrészről pedig innen elérhető a teakonyha, a kisgyermeknevelői pihenő, a vezetői iroda, az öltöző, közvetlenül a csoportszoba, mely bejáratát a csoportszobának az ott dolgozók használhatják. Az öltözőben helyet kapnak az öltözőszekrények, ill. egy pelenkázó.

Az új gyermekmosdóban kialakításra kerül 2 db paraván oldalfallal elválasztott kisgyermek WC, 2 db kisgyermek mosdó, 1 db felnőtt kézmosó és 1 db zuhanytálca. Felszereltségét tekintve az MSZ 24210-1:2012 szabvány az irányadó. A csoportszoba 12 gyermek fogadására alkalmas, 50,54 m2 alapterületű, elegendő helyet biztosít a játszásra, pihenésre az alkotói tevékenységre, ill. az étkezésre is. Elhelyezésre kerül benne többek között 4 db asztalka, 12 db kisszékkel, játszószőnyeg, nyitott játéktároló polcon túl, egy puhasarok és a kisgyermeknevelői íróasztal a hozzá tartozó székkel. A csoportszobából egy levegőztető fedett teraszon keresztül közvetlenül az udvarra lehet jutni. Emellett udvarról megközelíthető gyermek WC és mosdó kerül kialakításra. A fedett terasz rész alátámasztására 3 db ferde, kör keresztmetszetű acél pillér készül.

Meglévő bölcsődén tervezett átalakítások:

Az előtér átalakításával az eredeti tűzszakasz határ áthelyezésével áthelyeződik az előtér közlekedőjéről a bölcsőde határoló falszerkezetére. A meglévő tetőkialakítás nem megfelelő, a túlnyúlást meg kell szüntetni oromfal építésével. Az épület főbejárata előtt kialakításra kerül egy fedett tároló oly módon, hogy a meglévő nyaktag gerincvonala megemelésre kerül, így a szarufák túllógatásával lehetőség nyílik egy fedett, de nem zárt tároló kialakítására
.
A fűtött helyiségben kialakítandó babakocsi tároló a főbejáratnál található előtérben kap helyet.

Sor kerül a meglévő akadálymentes mosdó ajtajának áthelyezésére és a helyiség bővítésére. Sor kerül új helyiségek kialakítására is: öltöző, zuhanyzó, mosoda, irattár kialakítása és átjáró biztosítása a bővítményi részbe. Sor kerül a mosdó átalakítására oly módon, hogy lehetőség lesz plusz egy új gyermekmosdó, ill. plusz 1 gyermek WC elhelyezésére. A 2. számú jelenlegi csoportszobához tartozó mosdóban anno a felnőtt kézmosón túl csupán 1-1 db kismosdó és kis WC került kialakításra, ez alultervezettnek került megítélésre, ezért plusz 1-1 paravánnal elválasztott gyermek WC és gyermekmosdó kerül elhelyezésre a meglévő falak tervek szerinti kialakításával.

Eszközbeszerzés:

A projekt keretében sor kerül a csoportszoba, a gyermek fürdőszoba, a gyermeköltöző, a játszóudvar, illetve a vezetői iroda bútorzatának és egyéb berendezési tárgyainak beszerzésére. Valamint sor kerül a munkavégzéshez szükséges eszközök (mosógép, vasaló, szárítógép, hűtőgép, porszívó, mikrohullámú sütő, stb.) beszerzésére, továbbá az egészség- és munkavédelem biztosítását szolgáló eszközök (elsősegélyláda, gyógyszerszekrény, munkaruha, tűzoltó készülék) beszerzésére, illetve játékok (különféle alapjátékok, játékformák, mozgás- és beszédfejlődést segítő, alkotó és a környezet megismerését segítő játékok) beszerzésére.