Projektzárás

TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00001 „BÖLCSŐDEI FÉRŐHELYEK BŐVÍTÉSE A KŐSZEGI KÖZPONTI ÓVODA ÉS BÖLCSŐDÉBEN” CÍMŰ PROJEKT ZÁRÁSA

Kőszeg Város Önkormányzata a „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázati felhívásra benyújtott pályázata pozitív elbírálásban, a Támogató döntése alapján 132.419.047,- Ft, 100% intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt keretében az alábbi beruházások megvalósítására került sor:



Új épület kialakítása:



Az új csoportszoba 12 kisgyermek számára biztosít helyet. A bővítmény teljes egészében lapostetős, attikafalas kialakítású. A bővítményi részben az átjárón tovább haladva egyrészt lehetőség van az udvarra kijutni, másrészről pedig innen elérhető a teakonyha, a kisgyermeknevelői pihenő, a vezetői iroda, az öltöző, közvetlenül a csoportszoba, mely bejáratát a csoportszobának az ott dolgozók használhatják. Az öltözőben helyet kaptak az öltözőszekrények, ill. egy pelenkázó. Az új gyermekmosdóban kialakításra került 2 db paraván oldalfallal elválasztott kisgyermek WC, 2 db kisgyermek mosdó, 1 db felnőtt kézmosó és 1 db zuhanytálca. A csoportszoba 50,54 m2 alapterületű, elegendő helyet biztosít a játszásra, pihenésre az alkotói tevékenységre, ill. az étkezésre is. Elhelyezésre került benne többek között 4 db asztalka, 12 db kisszékkel, játszószőnyeg, nyitott játéktároló polcon túl, egy puhasarok és a kisgyermeknevelői íróasztal a hozzá tartozó székkel. A csoportszobából egy levegőztető fedett teraszon keresztül közvetlenül az udvarra lehet jutni. Emellett udvarról megközelíthető gyermek WC és mosdó került kialakításra. A fedett terasz rész alátámasztására 3 db ferde, kör keresztmetszetű acél pillér készült.

Meglévő bölcsődén végzett átalakítások:



A meglévő tetőkialakítás nem volt megfelelő, ezért a túlnyúlás megszüntetésre került oromfal építésével. Az épület főbejárata előtt kialakításra került egy fedett tároló oly módon, hogy a meglévő nyaktag gerincvonala megemelésre került, így a szarufák túllógatásával lehetőség nyílt egy fedett, de nem zárt tároló kialakítására. A fűtött helyiségben kialakítandó babakocsi tároló a főbejáratnál található előtérben kapott helyet.
Sor került a meglévő akadálymentes mosdó ajtajának áthelyezésére és a helyiség bővítésére. Sor került új helyiségek kialakítására is: öltöző, zuhanyzó, mosoda, irattár kialakítása és átjáró biztosítása a bővítményi részbe. Sor került a mosdó átalakítására oly módon, hogy lehetőség lett plusz egy új gyermekmosdó, ill. plusz 1 gyermek WC elhelyezésére. A 2. számú régi csoportszobához tartozó mosdóban anno a felnőtt kézmosón túl csupán 1-1 db kismosdó és kis WC került kialakításra, ez alultervezettnek került megítélésre, ezért plusz 1-1 paravánnal elválasztott gyermek WC és gyermekmosdó került elhelyezésre a meglévő falak tervek szerinti kialakításával.

Eszközbeszerzés:



A projekt keretében sor került a csoportszoba, a gyermek fürdőszoba, a gyermeköltöző, a játszóudvar, illetve a vezetői iroda bútorzatának és egyéb berendezési tárgyainak beszerzésére. Valamint sor került a munkavégzéshez szükséges eszközök (mosógép, vasaló, szárítógép, hűtőgép, porszívó, mikrohullámú sütő, stb.) beszerzésére, továbbá az egészség- és munkavédelem biztosítását szolgáló eszközök (elsősegélyláda, gyógyszerszekrény, munkaruha, tűzoltó készülék) beszerzésére, illetve játékok (különféle alapjátékok, játékformák, mozgás- és beszédfejlődést segítő, alkotó és a környezet megismerését segítő játékok) beszerzésére.

A projekt megvalósításának időtartama: 2020.06.01. - 2021.12.31.

A projekt eredményei a https://koszeg.hu/hu/onkormanyzat/projektek/folder.php?id=355 weboldalon megtekinthetőek.

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.