Önkormányzati lakások bérbeadása

Rövid leírás
Kőszegen az önkormányzati tulajdonban lévő lakások eladhatók, pályázat útján vagy a képviselő-testület döntése alapján bérbe adhatók, valamint meghatározott esetekben a polgármester döntése alapján átmeneti szállásként jelölhetők ki.
Határozott időre vagy valamely feltétel fennállásáig (munkaviszony, megbízatás időtartamára) a városban kiemelkedő fontosságú állást betöltő személy, köztisztviselői, közalkalmazotti jogviszonyra tekintettel, a munkakör ellátása érdekében jelölhető ki bérlő.
Pályázat útján a megüresedő lakások szociális, piaci és költség elven adhatók bérbe. A bérbeadás elvéről és a bérlő személyéről Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottsága dönt. A lakáshoz jutás a bérbeadás elvei szerint eltérő feltételekhez kötött, amelyeket az aktuális pályázat tartalmaz.
Az önkormányzati lakások bérbevételére kiírt pályázat a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján, valamint Kőszeg Város hivatalos honlapján (www.koszeg.hu) kerül meghirdetésre.
Az aktuális pályázati kiírásról értesítés kérhető az erre rendszeresített adatlap kitöltésével.

Pályázat nélkül önkormányzati lakás a képviselő-testület döntése alapján adható bérbe.

Átmeneti szállásként a lakásokat a rendkívüli élethelyzetbe került személyek legfeljebb 6 hónapig tartó elhelyezésére lehet felhasználni. Az elhelyezés időtartama két ízben meghosszabbítható, azonban így sem haladhatja meg a 18 hónapot. Rendkívüli élethelyzetben van különösen az a személy, akinek lakását tűz, árvíz, vagy más természeti csapás megrongálta, részben vagy egészben elpusztította vagy műszaki okból életveszélyessé vált.

Hivatalunk értesítést küld az aktuális pályázati kiírásról azon bérlakás iránt érdeklődő személyek részére, akik ezt külön adatlapon igénylik. Az adatlap leadása nem helyettesíti a pályázat benyújtását. A pályázatot a meghirdetett lakásra kell benyújtani Hivatalunknál.

Az ügyet intéző iroda
Igazgatási Osztály, 109. számú iroda

Címe
9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.

Ügyfélfogadási időpontok:
hétfő: 13:00-15:30
szerda: 8:00-12:00, 13:00-15:30

Ügyintéző
Papp Tímea (94/562-521)

Igénylő
A pályázó

Ügyintézés kezdeményezhető
Ügyfélfogadási időben személyesen az ügyintézőnél vagy postai úton.

Ügyintézési határidő
Pályázati kiírás szerint

Ügyintézés díja
költség-és illetékmentes

Szükséges iratok
Pályázat formanyomtatvány, jövedelemnyilatkozat és jövedelemigazolás, vagyonnyilatkozat, a bérbeadó igazolása a fennálló, vagy nemleges lakbérhátralékukról és közüzemi díjtartozásukról. Az élettársi kapcsolatról az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásába történő bejegyzésről szóló végzés, vagy a közjegyző által kiállított tanúsítvány, illetve a házassági anyakönyvi kivonat

Kapcsolódó jogszabályok
A lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény, Kőszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 26/2004. (X.1.) számú önkormányzati rendelete.

Kapcsolódó dokumentum
Pályázat, adatlap bérlakásra várók jegyzékéhez