2023. Június 29., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A védőnői feladat átadás-átvételéről szóló megállapodás jóváhagyása (rendkívüli előterjesztés).
2. - A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 38/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezése (rendkívüli előterjesztés).
3. - A közterület tisztán tartására vonatkozó részletes szabályokról szóló új önkormányzati rendelet megalkotása (rendkívüli előterjesztés).
4. - A gyermekétkeztetés nyersanyagnormáinak megállapítása, valamint a gyermekjóléti ellátási formák szabályairól szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - Az orvosi ügyelet ellátásra vonatkozó szolgáltatási szerződés módosítása.
6. - A gyermekorvosi rendelési idők meghatározása.
7. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a Kőszegi Városüzemeltető Kft. működési keretére vonatkozóan.
8. - A Kőszegi SE Síugró Szakosztálya megrongált sísáncának javítási munkáihoz önkormányzati támogatás biztosítása.
9. - Beszámoló a 2022. évi temetőüzemeltetési tevékenységről, tájékoztatás tevékenységgel összefüggő bevételekről és kiadásokról.
10. - Az új temető karbantartására, zöldfelület fenntartására vonatkozó döntések meghozatala.
11. - A temetőüzemeltetési és kegyeleti közszolgáltatási szerződés megszüntetése.
12.a - Vagyonügyek: A Kálvária u. 69. I. emelet 3. sz. alatti lakás hasznosítása.
12.b - Vagyonügyek: A Kőszeg, 2975/109, a 2975/110 és a 2975/111 hrsz-ú ingatlanok értékesítése.
12.c - Vagyonügyek: A volt vasúti őrház értékesítése.
13. - A 2023. évi közbeszerzési terv módosítása.
15. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
17. - Rendkívüli előterjesztés: A Kőszegi Szociális Gondozási Központ bentlakásos elhelyezést nyújtó szociális ellátásainak felülvizsgálata.
18. - Rendkívüli előterjesztés: A 2. számú gyermekorvosi körzet helyettesítési szerződése.
19. - Rendkívüli előterjesztés: A felnőtt háziorvosokkal kötött ingatlanhasználati szerződésben szereplő közüzemi költségekhez hozzájárulás.
8. napirendi pont:
A Kőszegi SE Síugró Szakosztálya megrongált sísáncának javítási munkáihoz önkormányzati támogatás biztosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszegi Sportegyesület Síugrószakosztály szakosztályvezetője, Szilágyi János kérelemmel fordult az Önkormányzathoz a szakosztály által a Kenyér-hegyen használt, ismeretlen elkövetők által megrongált sísánc javítási munkáihoz történő támogatás céljából.

A tavalyi év folyamán elkezdődött rongálás során a locsolórendszerben, az idén áprilisban pedig a nagyobb és kisebb sísáncok felületén történt károkozás. A nagy sánc nekifutó része 2 éve került kialakításra, ahol a károkozás során a 30 méteres sáncon beleléptek a féktávba és felfeszítették, felhajlították. A 20 méteresen beletapostak a nekifutóba, a 10 méterest is tönkretették. A keletkezett károk hátráltatják a sportolók felkészülését, a sánc minden esetben javításra szorul, hogy használható legyen. A javításra fordított összeg a sportolók felkészüléséből vesz el.
A Kőszegi Sportegyesület síugró szakosztályában 16 gyermek felkészülését hátráltatják és lehetetlenítik el a keletkezett károk. A szakosztály Marosvölgyi Imrének köszönhetően 1964 óta működik. Magyarországon az 1990-es évek elejétől csak Kőszegen a Kenyér -hegyen van síugró élet.

A Sportegyesület elnöke és a Szakosztály vezetője feljelentést tettek a Rendőrségen és egyesületi keretből kamerák kihelyezéséről döntöttek a további rongálások megelőzésére. A sísánc javítására ajánlatot kértek be, amely alapján előreláthatólag 1.114.780.-Ft lesz az okozott károk javítása. A váratlan kiadás az egyesület működését veszélyezteti, ezért kérik az Önkormányzat támogatását, valamint a lakosság felé is erre irányuló felhívást tettek közzé.
Az önkormányzati támogatáshoz a pénzügyi fedezet rendelkezésre áll, mivel a költségvetésben TAO támogatásként elkülönítésre került összegre a Sportegyesületek közül senki nem tartott igényt.

Az előterjesztést megtárgyalta a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság és a képviselő-testületnek egyhangúlag elfogadásra ajánlotta.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, a kérelmező kérését mérlegelni és a döntését meghozni szíveskedjen.

Kőszeg, 2023.június 23.

Básthy Béla s. k.
polgármester



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Sportegyesület által a Kenyér-hegyi síugrósánc (Kőszeg 6226/2 hrsz.) javítási munkálatainak elvégzése céljából összegyűjtött összeget a javítási ár összegéig, maximum 1.000.000.- Ft-tal kiegészíti az Önkormányzat 2023.évi költségvetésében az 5. melléklet III. 3/1. pont előirányzat terhére, egyben felhatalmazza a polgármestert a támogatási szerződés aláírására.


Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)