2023. Június 29., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A védőnői feladat átadás-átvételéről szóló megállapodás jóváhagyása (rendkívüli előterjesztés).
2. - A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 38/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezése (rendkívüli előterjesztés).
3. - A közterület tisztán tartására vonatkozó részletes szabályokról szóló új önkormányzati rendelet megalkotása (rendkívüli előterjesztés).
4. - A gyermekétkeztetés nyersanyagnormáinak megállapítása, valamint a gyermekjóléti ellátási formák szabályairól szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - Az orvosi ügyelet ellátásra vonatkozó szolgáltatási szerződés módosítása.
6. - A gyermekorvosi rendelési idők meghatározása.
7. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a Kőszegi Városüzemeltető Kft. működési keretére vonatkozóan.
8. - A Kőszegi SE Síugró Szakosztálya megrongált sísáncának javítási munkáihoz önkormányzati támogatás biztosítása.
9. - Beszámoló a 2022. évi temetőüzemeltetési tevékenységről, tájékoztatás tevékenységgel összefüggő bevételekről és kiadásokról.
10. - Az új temető karbantartására, zöldfelület fenntartására vonatkozó döntések meghozatala.
11. - A temetőüzemeltetési és kegyeleti közszolgáltatási szerződés megszüntetése.
12.a - Vagyonügyek: A Kálvária u. 69. I. emelet 3. sz. alatti lakás hasznosítása.
12.b - Vagyonügyek: A Kőszeg, 2975/109, a 2975/110 és a 2975/111 hrsz-ú ingatlanok értékesítése.
12.c - Vagyonügyek: A volt vasúti őrház értékesítése.
13. - A 2023. évi közbeszerzési terv módosítása.
15. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
17. - Rendkívüli előterjesztés: A Kőszegi Szociális Gondozási Központ bentlakásos elhelyezést nyújtó szociális ellátásainak felülvizsgálata.
18. - Rendkívüli előterjesztés: A 2. számú gyermekorvosi körzet helyettesítési szerződése.
19. - Rendkívüli előterjesztés: A felnőtt háziorvosokkal kötött ingatlanhasználati szerződésben szereplő közüzemi költségekhez hozzájárulás.
10. napirendi pont:
Az új temető karbantartására, zöldfelület fenntartására vonatkozó döntések meghozatala.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának 2023. évi költségvetéséről szóló 3/2023. (II. 16.) számú Önkormányzati rendeletének 6. § (8) bekezdése alapján a költségvetési szerv kiemelt előirányzatainak módosításáról szóló döntés a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

Ezek alapján kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy járuljon hozzá 5.200.000 Ft előirányzat feladat átcsoportosításához a költségvetési rendelet 5. melléletének I. beruházások 12. sorának előirányzat terhére.

A kérelem indoka:
Kőszeg Város Önkormányzatának 2023. évi költségvetés 5. mellékletének I. beruházások 12. sorának előirányzatai keretében az „Új temető eszközbeszerzés” nevesített beruházási előirányzat került tervezésre 24 000 000 Ft értékben.

Az új kőszegi köztemető épület- és parképítési munkálatai befejeződtek, azonban a temető üzemeltetésre történő átadásának időpontja csak 2024. január 1. napjára várható. Az új köztemető üzemeltetésének megkezdéséig felmerülő karbantartási, parkrendezési feladatok ellátása a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Kft. közreműködésével valósulhat meg, amelyre megállapodást kell kötni. A nyári és őszi változékony, csapadékos időjárás miatt szükséges a temető üzemeltetésének megkezdéséig a faaprítékkal borított, talajtakaró növényekkel telepített felületek rendszeres kézi gyommentesítése, illetve a fű gyakori kaszálása. E feladatok ellátására a megállapodást határozott időtartamra, 2023. július 1. napjától 2023. december 31. napjáig javasoljuk megkötni. A vállalkozási díjat 5.200.000 forintban javasoljuk meghatározni.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és a határozati javaslatot mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen.

Kőszeg, 2023. június 22.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
Városüzemeltetési osztályvezető



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata, valamint a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Kft. között kötendő, az új kőszegi köztemető karbantartási, parkfenntartási feladatainak ellátásáról szóló szerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja és egyben felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására. A feladat ellátására 5,2 MFt összeget különít el az önkormányzat 2023. évi költségvetés 5. mellékletben az I. Beruházások 12. sora „Új temető eszközbeszerzés” előirányzat terhére.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)