Hírek

Találatok: 7681-7760 | Összesen: 8321 találat 105 oldalon. előző következő
Tisztasági akció
Programok, események 2004. Április 22.
A Naturpark által kezdeményezett tisztasági akció keretében a Jurisics vár környékét is takarították lelkes intézményi dolgozók és a várban összejöveteleit tartó Nyugdíjas Pedagógus Klub tagjai. Természetesen az akció csupán kiegészíti a Kőszegi Városgondnokság tavaszi nagytakarítását, melynek jótékony hatásait már tapasztalhatjuk a városban. Reméljük a "hivatásosokhoz" még sok civil is csatlakozik, hogy városunk a közös erőfeszítésnek köszönhetően szépülhessen meg az ünnepekre.
Programok, események 2004. Április 21.
A programokról részletesebben az alábbiakban olvashatnak.
Programok, események 2004. Április 20.
Mától tekinthetik meg az érdeklődők (április 27-ig) a "Kőszeg szőlőművelési és borászati hagyományai és rendezvényei" címmel meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait. Díjátadásra Szent György napkor kerül sor az ünnepélyes berajzolást követően.
SZENT GYÖRGY NAPI KÓRUSTALÁLKOZÓ ÉS TÁNCHÁZ
Programok, események 2004. Április 19.
A Bersek József Általános Iskola 2004. április 17-én első ízben rendezett Szent György-napi Kórustalálkozót a Jurisics vár falai között. A műsort a Kőszegi Ifjúsági Fúvószenekar nyitotta a Pápai Himnusszal, majd az összkar előadásában a Szent György Himnuszt hallhatta a közönség. Hauer Tamás alpolgármester úr nyitóbeszédét a Bersek József Általános Iskola, az Árpád-házi Szent Margit rk. Általános Iskola, a Béri Balog Ádám Általános Iskola, a Gencsapáti Általános Iskola kórusának műsora követte. A találkozón az Evangélikus Mezőgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola és a Jurisich Miklós Gimnázium tanulói is felléptek. Az összkar a Szent Cecília himnusszal zárta a műsort, majd a Boglya Népzenei Együttes és a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes közreműködésével a gyerekek és felnőttek táncházon vehettek részt. A szervezők remélik, hogy a találkozóval egy újabb hagyományt teremtenek Kőszegen.
Programok, események 2004. Április 16.
A Költészet Napja alkalmából Balassi Bálint születésének 450. és halálának 410. évfordulójára emlékezett az ünnepelő közönség.
Programok, események 2004. Április 15.
Kőszeg Város Önkormányzata csatlakozott a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által meghirdetett TISZTA MAGYARORSZÁGÉRT akcióhoz.
Programok, események 2004. Április 14.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt a 2004. április 17-én (szombaton) 15.30 órakor megrendezésre kerülő énekkari találkozóra és az azt követő táncházra a Jurisics-vár Művelődési Központ lovagtermébe.
Fellépő művészeti együttesek: a szervező Bersek József Általános Iskola kórusa, az Árpád-házi Szent Margit rk. Általános Iskola kórusa, a Béri Balog Ádám Általános Iskola kórusa, a Gencsapáti Általános Iskola kórusa és a Kőszegi Ifjúsági Fúvószenekar.
Fellépő szólisták: Evangélikus Mezőgazdasági és kereskedelmi Szakközépiskola és a Jurisich Miklós Gimnázium tanulói.
A táncház közreműködői: Boglya Népzenei Együttes és a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes.
Megnyitóbeszédet mond: Kuntner Ferenc polgármester úr.
Programok, események 2004. Április 13.
"Nemzeti ünnepek alkalmából a címeres nemzeti lobogót magánfél is kitűzheti, sőt ily alkalmakkor hivatalokra ki kell tűzni a címeres nemzeti lobogót..." Még ma is aktuális az idézett 1896-os, 42519. számú, BM. rendelet.
Programok, események 2004. Április 7.
Április 10-én, szombaton 9.00 órától 12.00 óráig TOJÁSFESTÉS lesz a Jurisics vár udvarán (rossz idő esetén a JUK-ban) Aki szeretne jönni, hozzon magával 3db főtt tojást és kisollót.
Programok, események 2004. Április 7.
A Könyvtár Galériában április 30-áig látogatható Kodolányi László kiállításról készült fényképeket a www.koszeg-konyvtar.hu/kiallitas.htm alatt tekinthetik meg.
Programok, események 2004. Április 7.
Balassi Bálint születésének 450. évfordulója alkalmából irodalmi estre hívja meg Önöket a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház 2004. április 15-én 18.00 órakor a Jurisics vár lovagtermébe. A műsorban közreműködnek az Evangélikus Mezőgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola és a Jurisich Miklós Gimnázium tanulói. A műsort összeállította: Bokányi Péter. A belépés díjtalan! Szeretettel várunk mindenkit!
Programok, események 2004. Április 5.
A Concordia - Barátság Énekegyesület 2004. április 3-án Kőszeget képviselte a nagyatádi DÉL-SOMOGYI DALOSTALÁLKOZÓ rendezvényén.
A kőszegi kóruson kívül a fellépők között volt a Nagybajomi Vegyeskar, a Csurgói Cantemus Nőikar, a Barcsi Bárdos Lajos Vegyeskar és a Nagyatádi Vegyeskar. A kórusokat dirigálták: Pap Jenő, Peperő Gyula, Pauker Zoltán, Maronics Melinda és Dr. Schrott Géza karnagyok. A hálás közönség a 145 éves jubileumát ünneplő Concordia - Barátság Énekegyesület műsorát, a Kőszeg című dal előadását vastapssal "újrakövetelve" jutalmazta.
Programok, események 2004. Április 1.
A Kőszegi Sport Egyesület április 11-én 20 órától tartja Sportbálját a vár lovagtermében. Zene: Spectrum, vendéglátás: Strucc Étterem. A bevétel a KSE szakosztályok tevékenységét segíti.
Programok, események 2004. Április 1.
Április 5-én - 17 órakor -, az 1944-es hírhedt sárgacsillagos-rendelet kiadásának 60. évfordulóján nyílik meg a vár reneszánsz folyosóján a Csend és borzalom elnevezésű vándorkiállítás, amely emléket állít a Vas megyéből deportáltaknak. Beszédet mond: Majthényi László a Vas megyei Közgyűlés Kulturális és Ifjúsági Bizottságának elnöke. A kiállítás április 17-ig tekinthető meg.
Programok, események 2004. Április 1.
Kőszeg Város Önkormányzata az "Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése" című pályázaton 1.816.200 Eurót nyert a Fő tér és Rákóczi út rekonstrukciójára. Ez kb. (250.-Ft/Euro) 454.050.00.-Ft. Gratulálunk!
Programok, események 2004. Április 1.
A Szőlő jövésnek könyve programsorozat előzetese, és a borverseny kiírása megtekinthető a továbbiakban...
BORKEN - SOS-gyermekfalu - KŐSZEG
Programok, események 2004. Április 1.
Tizennégy gyermek látogatott el Szilágyi Imre vezetésével Borken (Hessen) városába március 25-től 28-ig.
MADÁRSZÁRNYON
Programok, események 2004. Április 1.
Tóthárpád Ferenc újabb versei a tavaszt hozzák elénk. A játékos ritmusú versekhez Pápai Éva, a szombathelyi születésű művésznő - aki főként vallási témájú alkotásairól ismert világszerte - készített akvarelleket.
Programok, események 2004. Március 29.
Kassai Kefo Árpád képzőművész kiállításának megnyitójára kerül sor 2004. április 4-én (vasárnap) 11.00 órakor a Református Csillagteremben (Kőszeg, Táncsics u. 2.). Megnyitja: Oroszy Csaba festőművész. A kiállítás megtekinthető 2004. április 25-ig, csütörtöktől vasárnapig 13.00 és 17.00 óra között.
Programok, események 2004. Március 29.
A 2003. évi őszi Veszprémi Kamarazenekari fesztiválon Rolla János, az Európa szerte híres Liszt Ferenc Kamarazenekar vezetője meghívta a Kőszegi Vonósokat a március 18-21-i hosszú hétvégére a Budapesti Tavaszi Fesztiválra.
SZÍNHÁZI VILÁGNAP
Programok, események 2004. Március 26.
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház március 29-én, (hétfőn) 19.00 órakor a színházi világnap alkalmából Moliére: Sganarelle, avagy A képzelt szarvak című vígjátékát mutatja be a lovagteremben. A felhőtlen szórakozásról a Körmendi Alternatív Színjátszó Társaság gondoskodik. A belépés díjtalan! Adományaikat a Kőszegi Várszínházért Alapítvány köszönettel fogadja!
Faludi Ferenc Emlékest
Programok, események 2004. Március 25.
Faludi Ferenc születésének 300. évfordulója alkalmából emlékestet szervezünk a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház klubhelyiségében (JUK), március 25-én (csütörtökön) 18.00 órakor. A műsorban közreműködnek a Jurisich Miklós Gimnázium tanulói. Az emlékest után koszorúzásra kerül sor a Bencés Székház falán elhelyezett emléktáblánál.
Tavaszi Hangverseny
Programok, események 2004. Március 25.
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház, valamint a Kőszegi Vonósok szeretettel meghívják Önt és kedves családját 2004. március 27-én, szombaton, 18.00 órakor a Jurisics vár lovagtermében tartandó KŐSZEGI VONÓSOK TAVASZI HANGVERSENYÉRE. Szólisták: Cserkuti Gábor, Bakaja Zoltán, Bakaja Péter, Vlasits Gábor és Stuller Géza. A hangversenyen Vivaldi, Händel, Bach, Dittersdorf, Sain-Saens művei csendülnek fel. A belépés díjtalan, adományaikat köszönettel fogadja a Hangvilla Alapítvány.
VILÁGJÁRÓK KLUBJA
Programok, események 2004. Március 25.
2004 . március 26-án 18.00 órakor a Jurisics várban kerül megrendezésre a Világjárók Klubja, melynek témája Tibet, Nepál. Szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretnék megismerni eme egzotikus tájakat két világutazó lenyűgöző úti beszámolóján keresztül! Megkóstolhatják a papadomot, a ropogós kukoricalisztből készült ropogtatnivalót és a nant, amely a tandoori kemence falán sütött puha tésztájú kenyér. Előadó: Handó Eszter és Handó János. A belépés díjtalan!
Horn Gyula Kőszegen
Programok, események 2004. Március 24.
Horn Gyula volt miniszterelnök tartott fórumot a vár lovagtermében.
Testvérvárosi Egyesület
Programok, események 2004. Március 24.
Az egyesület tegnap tartotta alakuló közgyűlését. Az alábbi elnökséget választotta a tagság: Dr. Mátrai István elnök, Básthy Béla alelnök, Gelencsér Ildikó titkár, Wächter Gyula gazdasági vezető, Básthy Orsolya, Tóth Botond, Preininger Ferenc tagok. Az egyesület munkájához sok sikert kívánunk.
Diplomám az EU-ban
Programok, események 2004. Március 24.
A Kőszegi Liberális Klub 2004 március 31-én, szerdán, 17.30 órakor az Irottkő Natúrpark előadótermében ( Kőszeg, Jurisics tér 7.) tartja legközelebbi összejövetelét, Diplomám az EU-ban címmel, melynek vendége Mohácsi Viktória az Oktatási Minisztérium hátrányos helyzetű és roma gyermekek integrációjáért felelős miniszteri biztosa. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Menet a gyerekekért
Programok, események 2004. Március 24.
A 2003-as évben a Matáv-Hajógyári szigetén megismert és mindenki által közkedvelt pónilovas fogat ez év március 15-én ország kerülő útra indult. A 45 napon keresztül tartó utazás alatt országunk határa mentén 50 várost érintve május 1-jén jutnak el a fővárosba. Ez az időpont megegyezik az EU csatlakozás időpontjával. Március 22-én Kőszeg Fő terére érkezett a fogat és 115 gyermeknek csaltak mosolyt az arcára. Ország kerülésük célja, hogy felhívják a figyelmet az országépítőkne, hogy ne csak a jövő, hanem a ma gyermekeire is fordítsanak több figyelmet, mind a családokban, az árvaházakban és az intézetekben nevelkedőkre. Ez a váratlan vidám ingyenes délután a kőszegi gyermekeknek nagy örömet okozott.
Programok, események 2004. Március 24.
A kőszegi Római Katolikus Egyházközség szeretettel hív minden érdeklődőt háromnapos nagyböjti lelkigyakorlatára. A lelkigyakorlat helyszíne a Jézus Szíve Plébániatemplom, idopontja március 25-27. (csütörtök-szombat), 18.00 óra. A lelkigyakorlatot vezeti: Bíró László püspök. A lelkigyakorlat részeként a püspök atya külön találkozóra hívja a házaspárokat 26-án, pénteken 20.30 órára, valamint a középiskolás illetve egyetemista és főiskolás korú fiatalokat 27-én, szombaton 10.00 órára a Brenner János Katolikus Közösségi Házba (Kelcz-Adelffy u. 4.).
Programok, események 2004. Március 23.
20 éve működik jelenlegi helyén a Chernel Kálmán Városi Könyvtár. Az évforduló alkalmából meghosszabbított nyitva tartással és a következő programokkal várja jelenlegi és leendő olvasóit:
Március 23-án, kedden 17.00 órakor Mi újság a Marson? Előadó: Vértes Ernő, a Gothard Amatőrcsillagászati Egyesület elnöke
17.30 órakor Közös kincsünk a Patikamúzeum. Előadó: Ferentzi Mónika, gyógyszerész.
Március 24-én, szerdán 16.00 órakor Sminktanácsadás Szigeti Andrea kozmetikussal.
Március 25-én, csütörtökön 16.00 órakor a Faludi Ferenc rejtvénylap eredményhirdetése.
Március 26-án, pénteken 17.00 órakor Kodolányi László képzőművész, designer kiállításának megnyitója a Könyvtár Galériában. A művészt méltatja: Mórocz Zsolt író. Megtekinthető: április 30-áig.
Március 27-én, szombaton "Hasznos mulatságok". 10.00-13.00 óráig a gyermekrészlegben bábelőadás, fakanál bábok készítése. Közreműködnek: a Központi Óvoda óvónői.
Ébred az erdő, Karal Viola és Lévay Erzsébet daloskönyvének bemutatója 17.00 órakor.
Március 28-án, vasárnap Családi vasárnap a könyvtárban. Tréfás vetélkedő kicsiknek, nagyoknak 10.00-13.00 óráig.
Ez a hét egyúttal az amnesztia hete is lesz, tehát senkinek nem kell késedelmi díjat és kezelési költséget fizetnie, ha lejárt határidejű könyvét visszahozza. Nyitva tartás: március 23-28-áig
kedd-szombat 8.30-20.00; vasárnap: 10.00-20.00
Kisvárosi weblapmustra Vas megyében
Programok, események 2004. Március 23.
A www.nyugat.hu kisvárosi weblapmustrát tartott Vas megyében. A megmérettetésen részt vett többek közt Celldömölk, Körmend, Kőszeg, Szentgotthárd, Vasvár honlapja. Kritikai szempontjaik (tartalom, forma és szolgáltatási háttér, minőség) alapján a www.koszeg.hu -t a legjobbnak ítélték, és ötös alá osztályzattal jutalmazták. Honlapunkon különösen dicsérték a kellemes design-t, a nem tolakodó flash betétet, hogy szinte minden közérdekű elérhető, valamint, hogy különösen épít az idegenforgalom - kultúra párosra. Köszönjük a megtiszteltetést!
Programok, események 2004. Március 21.
A Kőszegi Testvérvárosi Egyesület 2004. március 23-án, kedden 18:00 órakor tartja alakuló ülését a JUK-ban, amelyre ezennel tisztelettel meghívjuk. Az alakuló ülésen kerül sor az alapszabály elfogadására, valamint a tervek szerint hét tagú vezetőség megválasztására. Bár az egyesület tagjai közé a későbbiekben is be lehet lépni, kérjük, legyen annak alapító tagja, s javaslataival járuljon hozzá az alapszabály minél tökéletesebb kimunkálásához. (Az alapszabály tervezet megtekinthető a kőszegi honlapon, valamint a Jurisics-vár Művelődési Központban.)
Programok, események 2004. Március 18.
Kőszeg Város Önkormányzata, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház, és a Baráti Kör tisztelettel meghívja városunk polgárait 2004. március 24-én 11.00 órára az egykori téglagyár barakkjaiban mártírhalált szenvedett munkaszolgálatosok emlékhelyének koszorúzási ünnepségére. 18.00 órakor a Jurisics vár lovagtermében a munkaszolgálatos áldozatok emlékére Radnóti Est kerül megrendezésre. A Műsorban közreműködnek a Kőszegi Vonósok, és Szűcs Iván.
Programok, események 2004. Március 11.
Hát eljött az idő... Ímé megjelent az első néhány mondat idegen nyelven a honlapon. Ha valaki figyelmesen nézi a nyitólap tetejét, akkor az oldaltérkép és a kapcsolat mellett rálelhet a szép francia nyelvre utaló kifejezésre, mely alatt rövid leírást találhat a kedves érdeklődő a városról és művészeti csoportjainkról. A partnervárosi érdeklődés fejelsztése céljából - is - megjelent kis anyagért köszönet Maurer Péternek és bébinek.
Programok, események 2004. Március 10.
A mai napon a várban a Városi Vöröskereszt lebonyolításában zajlott versenyen a megyei döntőbe jutott az általános iskolák mezőnyéből a Bersek József Általános Iskola csapata (Gödölle Eszter, Tóth Vivien, Tamási Zsófia), a középiskolások közül pedig az Evangélikus Mezőgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola csapata (Nádasdy Renáta, Rába Andrea, Babai Dóra). Gratulálunk és sok sikert a március 18-i megyei versenyre!
Programok, események 2004. Március 10.
A Kőszegi Polgári Kör az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt fejet hajtva tisztelettel meghívja Önt, családját és érdeklődő ismerőseit 2004. március 12-én, pénteken 19 órára a Brenner János Katolikus Közösségi Házba (Koszeg, Kelcz-Adelffy u. 4.) Csernák Árpád és Gerencsér Zsolt Felnőtté tiporva című regényének kőszegi bemutatójára és a szerzőkkel való kötetlen beszélgetésre. Az est házigazdája: Szűcs Iván
A regény a helyszínen megvásárolható, a szerzők dedikálják.
Nemzeti Ünnep
Programok, események 2004. Március 10.
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének 156. évfordulója tiszteletére az alábbi programokat rendezi Kőszeg Város Önkormányzata és a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház: 16.00 órától a vár lovagtermében a Városi Művészeti Szemle eredményhirdetésére kerül sor és egyben a legjobb produkciókból összeállított gálát lehet megtekinteni 17.45-től fáklyás felvonulás indul a Várkör-Schneller utca saroktól az Országzászló-Várkör-Fő tér-Városház utca-Jurisics tér útvonalon. 18.00 órától az Evangélikus Mezőgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola diákjainak ünnepi műsora lesz megtekinthető a Jurisics téren, ahol egyben ünnepi beszédet mond Dr. Újhelyi István országgyűlési képviselő.
Programok, események 2004. Március 10.
Már beszámoltunk a Testvérvárosi Egyesület létrehozását célzó törekvésekről. Elkészült az alapszabály tervezet, melyet a részletekben el lehet olvasni és dr. Mátrai Istvánnak visszajelezni a tervezetről. Az alakuló ülésre várhatóan március végén kerül sor.
VILÁGJÁRÓK KLUBJA
Programok, események 2004. Március 9.
2004. március 11-én 18.00 órakor a Jurisics várban kerül megrendezésre a Világjárók Klubja, amelyen a Savaria Tourist 2004. évi programfüzetét mutatja be Királyné Kerék Anikó igazgató és Tompa István irodavezető. Kiemelt téma: Horvátország, Senj. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!Fedezzük fel együtt Horvátországot!
A jelenlévőknek kedvezmény az ajánlatokból!
Programok, események 2004. Március 9.
Weöres Sándor verseiből állította össze műsorát a szombathelyi Mesebolt Bábszínház. Tegnap de. az óvodások szórakozhattak a színvonalas és nagyon ötletes előadáson. Ma délután az iskolások nézhetik meg aTáncol a hold című bábelőadást.
Programok, események 2004. Március 8.
Minden kedves hölgyolvasónknak ezúton kívánunk boldog Nőnapot!
Programok, események 2004. Március 8.
A mai napon zajlott a várban a városi véradás, melyen 168 fő jelent meg és 134-en adtak vért (34 főt szűrtek ki betegség, gyógyszerzsedés, vagy egyéb kockázati tényezők miatt). A kiemelkedően kiváló eredményért köszönet minden véradónak és véradásszervezőnek. Külön köszönet a 70 megjelent első véradónak és tanáraiknak!
Programok, események 2004. Március 5.
A fotoalbumok között két újat lehet találni: Művészeti Szemle és Concordia Bál.
Programok, események 2004. Március 4.
A mai Művészeti Szemlén a középiskolások mutatkoztak be a közönségnek. A színvonalas produkciókat a zsűri így értékelte:
FARSANGFARKA
Programok, események 2004. Március 3.
A Farsangfarkáról készült fotóalbum megtalálható már a honlapon: A Város/Fotóalbumok link alatt.
Programok, események 2004. Március 3.
A mai Művészeti Szemlén az általános iskolák felső
tagozatos diákjai szerepeltek. Eredményeiket itt olvashatják:
Programok, események 2004. Március 2.
A mai Művészeti Szemlén az alsótagozatos diákok léptek fel, melynek eredményeit itt olvashatják.
Programok, események 2004. Március 1.
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház idén is megrendezi a hagyományos Művészeti Szemlét. Az alsósok 65 produkcióval március 2-án, 9.00 órakor, a felsősök 64 produkcióval március 3-án szintén 9.00 órakor lépnek fel. Csütörtök délelőtt a középiskolás korosztályé a színpad. A három nap alatt rengeteg verset, éneket, táncot, hangszeres zenét láthatunk, hallhatunk a többszáz fellépő diáktól. Minden érdelkődőt szeretettel várunk!! A Művészeti Szemle gálájára és eredményhírdetésére MÁRCIUS 15-ÉN kerül sor a lovagtermben.
Programok, események 2004. Március 1.
címmel Dr. Csókay András idegsebész főorvos tart eloadást a Brenner János Katolikus Közösségi Házban 2004. március 3-án, szerdán a Jézus Szíve templomban 18 órakor kezdődő gitáros szentmise után. A programot a Batthyány Strattman László Családközösség szervezi, a szentmisén zenél a Mécses zenekar.
Programok, események 2004. Március 1.
Kőszeg Város Önkormányzata, valamint a Társadalomtudományok és Európa-tanulmányok Intézete (ISES) Alapítvány közös szervezésében tisztelettel meghívjuk a "RÉGIÓK KÖZPONTJAI VAGY VÁROSOK RÉGIÓI? Lehetőségek és kényszerpályák a csatlakozás után" című előadásra és fórumra.
Programok, események 2004. Február 24.
A Kőszegi Polgári Kör szervezésében február 27-én (pénteken) kerül megrendezésre a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja. 18.00 órától fáklyás felvonulás lesz a Fő téri Szentháromság szobortól a temetőkapuhoz, ahol beszédet mond Markó Péter ( Vas Megyei Közgyűlés elnöke). 19.00 órától előadást tart a Jurisics vár lovagtermében Dr. Kiszely Gábor ( Terror Háza Múzeum szakmai igazgatója) a Kommunista Államrendőrség Magyarországon 1945-1990 címmel.
Programok, események 2004. Február 20.
Az Utazó magazin, az idén negyedszer hirdette meg az elmúlt év legjobb idegenforgalmi teljesítményeit értékelő szavazását, amelynek során a magazin olvasói mellett az 50 legnagyobb hazai cég, valamint a vezető utazási irodák szakemberei adták le voksukat. A szavazás eredményeként, 2003-as teljesítménye alapján az ÉV PANZIÓJA a kőszegi GYÖNGYVIRÁG PANZIÓ lett. Gratulálunk és büszkék vagyunk rájuk, a Tóth családra.
Programok, események 2004. Február 20.
Az idei Szüret óta városuk zenei egén tündököl a fiatal formáció, a BIGINÉL HATKOR. Szombaton a Roccoban lépnek fel este nyolc(?) órakor. Aki ráér (és nincs Concordia bálon) mindenképpen menjen el, biztosan fergeteges buli lesz. Éljen a búgó hangú énekesnő!
Programok, események 2004. Február 16.
A Kőszegért Egyesület felhívja Kőszeg polgárait, hogy a nemes civil kezdeményezést folytassák és zenével, tánccal, mulatsággal búcsúztassák a FARSANGOT!
Programok, események 2004. Február 13.
Tisztelt Olvasó! Hosszú vajúdás, forráskeresés és kutatás után végre próbaüzembe állt webkameránk, mely a Polgármesteri Hivatalból a Jurisics teret mutatja. A www.koszeg.hu/webcam címen érhető el egyenlőre, és várhatóan hétfőtől már a nyitólapról is elérhető lesz. Köszönet Melhardt Zolinak, Jegyző úrnak és leginkább Bébinek. Jó kukkolást!
Programok, események 2004. Február 12.
A Concordia - Barátság Énekegyesület és a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2004. FEBRUÁR 21-ÉN 20.00 órától kezdődő hagyományos CONCORDIA BÁLJÁRA a Jurisics várba.
Programok, események 2004. Február 12.
A Jurisich Miklós Gimnázium évek óta vesz részt Európai Uniós programokban. Idén kezdte meg azt a hároméves projektjét, amely a 2006-os Téli Olimpiai Játékok jegyében a sport általi nevelést tűzte ki célul.
Programok, események 2004. Február 9.
Kőszeg Város Fúvószenekara jelmezes farsangi bálján készültek a felvételek, melyek a legújabb fotoalbumban megtekinthetők.
Jelmezes Fúvós Farsangi Bál
Programok, események 2004. Február 4.
Kőszeg Város Fúvószenekara tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a hagyományos JELMEZES FÚVÓS FARSANGI BÁLJÁRA a Jurisics-várba 2004. február 7-ére. Kapunyitás: 19.00 óra. A zenéről a lovagteremben a soproni Party Zenekar, a JUK-ban DJ Playboy gondoskodik. Belépőjegy ára: 800.- Ft. TOMBOLA, JELEMZVESENY, ÉTEL, ITAL, VÍGASSÁG! Információ: Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház, tel.: 94/360-113, illetve a zenekar tagjainál. Jegyvásárlásával a Kőszeg Fúvószenekaráért Alapítványt támogatja!
Programok, események 2004. Február 4.
Tegnap tartotta első baráti beszélgetését az egyesület létrejöttét szorgalmazók köre, akik között pedagógus, tolmács, idegenvezető, civil szervezet képviselője is megjelent. Az elképzelések megfogalmazódása után megállapodtak a résztvevők az egyesület létrehozásában (alakuló közgyűlés február 25-én), melybe még további tagokat várnak. A kezdeményezést a helyszínen üdvözölte Kuntner Ferenc polgármester úr is, aki annak a véleményének adott hangot, hogy örömére szolgál, ha a város hivatalos partnerein túlmenően a civil szervezetek is szerepet vállalnak a nemzetközi kapcsolatokban, annál is inkább hiszen az Európai Únió is nagy hangsúlyt fektet az önszerveződő közösségek határon átnyúló együttműködésére.
Programok, események 2004. Február 4.
A Béri Balog Ádám Általánis Iskola Szülői Munkaközössége február 14-én rendezi farsangi bálját Valentin-napi meglepetésekkel.
Programok, események 2004. Január 30.
Január utolsó szombatján (31-én) 20.00 órától kb. 23.00 óráig a Rocco-ban a Blues Fools ad fergeteges koncertet.
Programok, események 2004. Január 27.
Mécs László premontrei rendi pap-tanár, költő emlékére 2004. május 30-án, pünkösd vasárnap 18.45-kor (az esti szentmise után) irodalmi est lesz a Jézus Szíve templomban a költő műveiből "Mécs László: Alázat" címmel. A belépés díjtalan, a közönség önkéntes adományait a szervezők a szombathelyi Premontrei-rendi Szent Norbert Gimnázium támogatására ajánlják fel.
Programok, események 2004. Január 26.
A Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézmény február 7-én 20 órától rendezi jótékonysági bálját, melynek bevételét a tanulók tanulmányi kiránulására fordítják.
Kitüntetettek
Programok, események 2004. Január 22.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Dr. Kiss Gyula Kultúregyesület (mely a megye népművelőinek civil szervezete) közösségi kultúráért oklevelet adott át a megye elismert közösségfejlesztőinek. A kőszegiek közül kitüntetést vehetett át Bakos György Kőszeg Város Fúvószenekara elnöke, illetve Takács Imre a Gyermekek Háza szakkörvezetője.
Programok, események 2004. Január 22.
Most szombaton (24-én) a rockzenét játszó Péter Pan-t hallhatja a Rocco közönsége a padláson kb. 20.00 - 23.00 óráig.
Három dalos kismadár
Programok, események 2004. Január 22.
Ezzel a címmel jelent meg Bősze Éva gyermekverseket tartalmazó könyve, melyhez az illusztrációk gyermekrajzok.
Programok, események 2004. Január 22.
Az MTV1 népszerű műsora Kőszegen forgat január 26. és 29. között. A városról készült filmet február 8-án láthatjuk 9.05-órától.
Rajzpályázat
Programok, események 2004. Január 19.
Január 22-én 15 órakor a Kőszegi Baráti Kör "A Rákóczi szabadságharc kezdetének 300. évfordulója és a Magyar Kultúra Napja" alkalmából hirdetett rajzpályázatának eredményhirdetése lesz a Chernel Kálmán Városi Könyvtár II. emeleti előadójában, ahol a pályázatra érkezett alkotásokból kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők.
A Magyar Kultúra Napja
Programok, események 2004. Január 19.
A MAGYAR KULTÚRA NAPJA alkalmából a Jurisics- vár Művelődési Központ és Várszínház rendezésében a Érsekújvárról érkező Kicsi Hang Duó műsorát láthatja a közönség 2004. január 22-én 18.30 órakor a Jurisics vár klubjában. Köszöntőt mond: Maurer Péter közművelődési és turisztikai referens. A belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk!
Programok, események 2004. Január 19.
2004. január 22-én, csütörtökön 17 órakor a Kőszegi Polgári Kör vendége lesz Dr. Surján László a FIDESZ-MPSZ európa-parlamenti megfigyelője, képviselőjelöltje. Az est témája az európai parlamenti választás tétje és az uniós csatlakozás egyéb kérdései. Helyszín: Brenner János Közösségi Ház (Koszeg, Kelcz-Adelffy u. 4.) A szervezők minden érdeklődőt szeretettel és tisztelettel várnak.
Programok, események 2004. Január 16.
A Jurisich Miklós Gimnázium környékén (két napja) egy fekete színű, fiatal törpeuszkár keresi gazdáját. Ha valaki tudja, hogy kinek veszett el ilyen kutyusa, kérjük segítsen! Köszönjük!
Programok, események 2004. Január 16.
Január 17-én 17 órakor a Jurisics vár lovagtermében kerül megrendezésre a Jurisich Miklós Gimnázium Szalagavató Ünnepélye. A bál a Béri Balog Ádám Általános Iskola csarnokában lesz, nyitótánc 19.00.
Programok, események 2004. Január 16.
Az INGA Nyelvstúdió 2 hónapos nyelvtanfolyamot indít diplomás nyelvtanárokkal angol és német nyelven. A tanfolyam helye: Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház (Kőszeg, Rajnis u. 9.) A beiratkozás ideje: 2004. január 23. (péntek) 17.00 óra.
INGA Nyelvstúdió: 94/311-533; 06/30/426-4609
Civil Fórum
Programok, események 2004. Január 16.
Hauer Tamás alpolgármester úr tartott tegnap tájékoztatót a város civil szervezeteinek a vár klubhelységében. A találkozón főleg az idei évi pályázatokról esett szó, illetve a civil szervezetek képviselői megfogalmazták igényüket a sűrűbb találkozási lehetőségekre.
Programok, események 2004. Január 15.
A "da ROCCO" Pizzériában január 17-én (szombaton) 20.00 órától a dr. Valter- t hallhatják. A blues koncert kb. 23.00 óráig tart.
VILÁGJÁRÓK KLUBJA
Programok, események 2004. Január 14.
2004. január 15-én, csütörtökön 18 órakor a Jurisics várban kerül megrendezésre a Világjárók Klubja, melynek témája Srí Lanka. Szeretettel várjuk mindazokat, akik szívesen hallgatnak érdekes úti beszámolókat és szeretnék megismerni Srí Lankát és kultúráját, élő hagyományait, a helybéliek mindennapi szokásait!
Előadó: Szűcs Iván
A belépés díjtalan!
Programok, események 2004. Január 14.
A MAGYAR KULTÚRA NAPJA alkalmából a Jurisics- vár Művelődési Központ és Várszínház rendezésében a Dunaszerdahelyről érkező Kicsi Hang Duó műsorát láthatja a közönség 2004. január 22-én 18.30 órakor a Jurisics vár klubjában. Köszöntőt mond: Maurer Péter közművelődési és turisztikai referens. A belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk!
Programok, események 2004. Január 14.
Január 24-én a Bersek József Általános Iskola báljára kerül sor a Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézmény dísztermében. Zene: Tímár-duó.
Programok, események 2004. Január 13.
2004.január 18-án téli gerinctúrára kerül sor a Kőszegi-hegységben. Útvonal: Velem - Szent Vid - Kendig - Kopasz-Kendig - Vöröskereszt - Kőszeg Kb. 20 km. Találkozás a szombathelyi vasútállomásról 8.13-kor induló kőszegi vonatnál. Túravezető: Rábai Péter (Szervező: Tájak Korok Múzeumok Klub)