2011. Szeptember 29., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A helyi építészeti értékek védelméről szóló 8/2008. (III. 31.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Közterület elnevezése.
4. - A Felső körút, a Borsmonostori út, a Táncsics M. u. és a Bajcsy-Zs. E. utcák forgalmi rendjének megváltoztatása.
5. - Tájékoztatás a vagyonhasznosítás időarányos teljesítéséről.
6. - A határátkelő területének bérbevételéről szóló döntés.
7. - Cák község településrendezési tervei módosításának előzetes véleményezése.
8. - A „Kőszegi köztemetők üzemeltetése” tárgyban ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
9. - A "Jurisics tér térfigyelő rendszerének tervezése és kiépítése” tárgyban ajánlattételi felhívás elfogadása.
10. - A belváros felújításával kapcsolatos pótmunkák tárgyában kiírt közbeszerzési eljárás lezárása.
11. - Renault Traffic kisbusz vásárlása a gimnáziumtól.
12.a - Vagyonügyek: A Sáncárok u. 2325/5 és a 2325/7-8. hrsz-ú ingatlanok értékesítése.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
16. - Sürgősségi előterjesztés: "A Jurisics-vár felújításának turisztikai fejlesztése - kiegészítő munkák elvégzése" tárgyban egyszerű ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
17. - Sürgősségi előterjesztés: "A Jurisics Miklós Gimnázium kollégiuma tetőfelújítás - kiegészítő munkák elvégzése" tárgyban egyszerű ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
3. napirendi pont:
Közterület elnevezése.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 66/2000. (VI. 29.) képviselő-testületi határozatában –többek között – az alábbi utcanevek elnevezését fogadta el:
1. A Hermina utca folytatása HERMINA utca elnevezésű maradjon
2. A Köböl dűlőben ÉD-i irányban átvezető tervezett út Köböl utca legyen.

Ugyan Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kőszeg város helyi építési szabályzatáról és a város szabályozási tervéről szóló 46/2006.(XII. 22.) számú önkormányzati rendelete tartalmaz egy tervezett utat, ami magántulajdonban lévő ingatlanokon halad keresztül, azonban annak földhivatali lejegyzése, elhatárolása, önálló helyrajzi számmal történő ellátása azóta sem történt meg. Megjegyzem a tervezett utat már Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Köböl dűlő részletes rendezési terve szabályozási tervének és szabályozási előírásainak közzétételéről szóló 13/1998. (IX.1.) önkormányzati rendelete, sőt részben már az akkor hatályos Rendezési Terv 1996-ban elfogadott módosítása is tartalmazta.
A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 10.§ h) pontja alapján a képviselő-testület hatáskörébe kizárólag a közterület elnevezése tartozik. Azaz az önkormányzat csak közterületet – így pl. közutat – nevezhet el. Fentiek alapján az önkormányzat a fenti”utcákat” – lévén nem közterületek – nem nevezhette volna el, melyre egy a „Köböl utcában” érintett II. fokú építéshatósági ügyben derült fény.

A lehatárolt területre azonban több épületre jogerős használatbavételi engedély lett kiadva. Az ingatlanon lakóhelyet létesíteni - bejelentkezni – azonban csak úgy tudnak, ha a Képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 10.§ h) pontjában, és a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény végrehajtásáról szóló 146/1993. (X. 26.) Korm. rendelet 6.§ (3) bekezdésében biztosított jogkörében címmegállapítást végez. Így a településen lakó- és tartózkodási hellyel érintett címek listáját – az ún. címnyilvántartást – Köböl dűlő közterület elnevezéssel javaslom bővíteni. Így a „Köböl utcában”, „Hermina utcában” már bejelentkezett lakosok érdekei nem sérülnek, dűlő név és helyrajzi szám alapján továbbra is bejelentkezhetnek, illetve okmányaikban ingyenesen a „lakcímváltozást” átírathatják.

A dűlő elnevezésének megállapításához összevetettem a mellékelt jelenlegi, és az 1927-es kőnyomatos ingatlan-nyilvántartási térképeket, melynek során megállapítottam, hogy nevezett területet a térkép korábban Köböl dűlőként jelölte.

Az így kialakuló Köböl dűlő területe magában foglalja a valamikori dűlő teljes területét.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és azt egyhangúan elfogadásra ajánlja.


Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjenek.

Kőszeg, 2011. szeptember 22.


Dr. Tóth László jegyző nevében:


Dr. Nagy Edina s.k.
a hatósági osztály vezetője

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)