2011. Szeptember 29., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A helyi építészeti értékek védelméről szóló 8/2008. (III. 31.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Közterület elnevezése.
4. - A Felső körút, a Borsmonostori út, a Táncsics M. u. és a Bajcsy-Zs. E. utcák forgalmi rendjének megváltoztatása.
5. - Tájékoztatás a vagyonhasznosítás időarányos teljesítéséről.
6. - A határátkelő területének bérbevételéről szóló döntés.
7. - Cák község településrendezési tervei módosításának előzetes véleményezése.
8. - A „Kőszegi köztemetők üzemeltetése” tárgyban ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
9. - A "Jurisics tér térfigyelő rendszerének tervezése és kiépítése” tárgyban ajánlattételi felhívás elfogadása.
10. - A belváros felújításával kapcsolatos pótmunkák tárgyában kiírt közbeszerzési eljárás lezárása.
11. - Renault Traffic kisbusz vásárlása a gimnáziumtól.
12.a - Vagyonügyek: A Sáncárok u. 2325/5 és a 2325/7-8. hrsz-ú ingatlanok értékesítése.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
16. - Sürgősségi előterjesztés: "A Jurisics-vár felújításának turisztikai fejlesztése - kiegészítő munkák elvégzése" tárgyban egyszerű ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
17. - Sürgősségi előterjesztés: "A Jurisics Miklós Gimnázium kollégiuma tetőfelújítás - kiegészítő munkák elvégzése" tárgyban egyszerű ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
11. napirendi pont:
Renault Traffic kisbusz vásárlása a gimnáziumtól.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium tulajdonában van jelenleg az a Renault Trafic típusú, 9 személyes kisbusz, amelyhez néhány évvel ezelőtt az Arany János Tehetséggondozó Program keretében jutott az intézmény. Ugyanennek a programnak köszönhetően, a gimnáziumnak egy új, szintén 9 személyes kisbusz beszerzésére volt lehetősége, melynek a fedezete a költségvetési rendelet 6. melléklete IV. Fejlesztés fejezet (37. sor) szerint rendelkezésre áll, 6 615 e Ft összegben. A személygépkocsi beszerzése a gimnázium részéről már megtörtént.
A költségvetés tervezésekor az intézmény vezetője a jelenlegi kisbusz eladásával számolt, mint bevétellel. A kisbusz értéke 2 M Ft. Ahhoz, hogy ez a bevétel teljesüljön, el kell adnia a kisbuszt és a kézenfekvő megoldás az lenne, ha az önkormányzat vásárolná meg, a polgármesteri hivatal üzemben tartásával. Amióta ez a kisbusz a gimnázium tulajdonában van, számtalanszor kérte már kölcsön a hivatal, elsősorban a külföldi kapcsolatokból eredő utazások lebonyolításához.
Az adásvételt úgy lehetne megoldani, ha a hivatal eladná az önkormányzat tulajdonában és a polgármesteri hivatal üzemeltetésében lévő, több mint 9 éves Opel Zafira személygépkocsit, hiszen a tisztségviselők és a hivatali teendők elvégzéséhez elegendő a Ford Galaxy személygépkocsi is. Ugyanakkor jogszabály írja elő azt, hogy a körzeti építéshatósági feladatok ellátásához külön gépkocsit is biztosítani kell.
Az értékesítés a vagyonrendelet és a polgármesteri hivatal belső szabályzata alapján történne. Az eladás érdekében így felbecsültettük az Opel Zafirát, a hivatalos értékbecslés értelmében 950 000 –1 M Ft-ot ér. Az irányárat 1 M Ft-ban célszerű meghatározni.
Ennek eladása után, gimnáziumtól a kisbusz megvásárláshoz még szükség van tehát további 1 M Ft-ra, amely a pénzügyi osztályvezetővel, valamint a polgármester úrral való egyeztetés alapján a költségvetési rendelet 6. melléklet IV. Fejlesztés fejezet 7. pontjából (rendezési terv felülvizsgálata I. ütem tervezési díj) történő átcsoportosítással lenne megoldható. Ha ezt engedélyezné a képviselő-testület, akkor az intézmény is a tervezett bevételhez jutna, valamint el tudna számolni az Arany János Program keretében rendelkezésre bocsátott pénzügyi forrással.
Az adásvétel lebonyolítása és az üzemben tartó bejelentése után a kisbusz használatára a hivatal gépjármű üzemeltetési szabályzatának az előírásai lesznek az irányadók.
Pü: egyhang
Kérem a T. Képviselő-testületet a javaslatom elfogadására.

Kőszeg, 2011. szeptember 14.

A jegyző nevében és megbízásából:


Dr. Zalán Gábor
aljegyző



HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Renault Trafic típúsú, 9 személyes kisbusz megvásárlását 2 M Ft értékben engedélyezi.
A fedezet biztosítása érdekében 1 M Ft-nak a költségvetési rendelet 6. melléklet IV. Fejlesztés fejezet 7. pontjából (rendezési terv felülvizsgálata I. ütem tervezési díj) történő átcsoportosítását, továbbá az Opel Zafira értékesítéséből származó bevétel felhasználását engedélyezi.

Felelős: Huber László polgármester és dr. Tóth László jegyző.
Hivatali felelős: Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető.
Határidő: azonnal.