2023. Július 26., Szerda, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszegi Szociális Gondozási Központ bentlakásos elhelyezést nyújtó szociális ellátásaival kapcsolatos döntések meghozatala.
2. - Az 1. számú házi gyermekorvosi körzet helyettesítésére vonatkozó megállapodás.
3. - A felnőtt háziorvosokkal kötött ingatlanhasználati szerződésben szereplő közüzemi költségek átvállalásával kapcsolatos döntések meghozatala.
4. - Költségvetési előirányzat átcsoportosítás a pályázatok előkészítő keretére vonatkozóan.
5. - A Kőszeg, Rákóczi u. 78. alatti társasház kéményfelújításához önkormányzati támogatás biztosítása.
6. - A Kőszeg Rákóczi u. 63. alatti társasházban lévő önkormányzati bérlakások eladásával kapcsolatos döntések meghozatala.
3. napirendi pont:
A felnőtt háziorvosokkal kötött ingatlanhasználati szerződésben szereplő közüzemi költségek átvállalásával kapcsolatos döntések meghozatala.

Tisztelt Képviselő-testület!


Kőszeg Város Önkormányzata Kőszeg városában működő felnőttorvosi ellátást feladatellátási szerződés alapján vállalkozó orvosokkal látja el. Az orvosi rendelők közüzemi díjait Kőszeg Város Önkormányzata fizeti a közműszerződések alapján. Az érvényben lévő ingatlanhasználati szerződések 8. pontja alapján a közüzemi díjak (víz, villany, gáz) egyenlő arányban (25%-ban) tovább számlázásra kerülnek az ingatlant használó vállalkozó orvosok részére. Mint ismeretes a megemelkedett energiaárak következtében ezen kiadások jelentősen nőttek, amit már az orvosok sem tudnak segítség nélkül megfizetni. Elmondásuk alapján a praxisok működési finanszírozása sajnos már nem nyújt fedezetet a megnövekedett költségekre.
A nyári hónapokban a rendelő klíma használata tovább növeli az amúgy is magas energiaszámlákat. A betegek zavartalan ellátását egészséges körülmények között a rendelő és a várók klíma használatával lehet csak biztosítani.

Javaslom, hogy a gyermekorvosokhoz hasónlóan a rezsiköltségeket az Önkormányzat vállalja át.
Javaslom továbbá, hogy az energiaárak csökkentése érdekében korszerűsítsük először a felnőttorvosi rendelőt napelem rendszer felszerelésével. Ezzel csökkenthető lenne az energiaköltség és télen akár a gáz energiaköltségét is csökkenthetnénk vele, ha a hűtő-fűtő klímaberendezéseket is használnák fűtésre.
Kértünk is árajánlatot erre, így ennek az egyszeri beruházási költsége csak a villanyfogyasztást nézve - ami évi 5400 kwh - a mostani villanyáron számolva is 2 éven belül megtérülne.


Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a döntését meghozni szíveskedjen.


Kőszeg, 2023. július 19.

Básthy Béla s. k.
polgármester


I. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a felnőtt háziorvosokkal érvényben lévő ingatlanhasználati szerződés 8. pontját módosítja azzal, hogy a közüzemi költségek nem kerülnek tovább számlázásra a 2023. július 01-től.
2. Kőszeg Város Képviselő-testületet felhatalmazza Básthy Béla polgármestert az Ingatlanhasználati szerződés módosításának aláírására.


Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

II. HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a felnőtt háziorvosi rendelőben napelemrendszer kiépítését rendeli el Kőszeg Város Önkormányzatának 3/2023.(II.16.) számú Kőszeg Város 2023.évi költségvetési rendeletének 5. számú mellékletének I. beruházások 5.pontja közműfejlesztési keretösszeg terhére.


Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)