Kőszegi Bor

A legenda szerint a királyok asztalára került kőszegi bor története a római időkig nyúlik vissza és évszázadokon keresztül a város történetével szorosan összefonódott…

A bor mindent elárul. A titka a palackban van, melyet kihagyni kár lenne. A hagyomány értéket teremt.
Kampits LászlóBorász, Kampits Pincészet

Szőlő Jövésnek Könyve



A jelen kezdete



Az Írottkő Natúrparkért egyesület és a Borbarátok Egyesülete kezdeményezésére 2004-ben létrejött a Kőszegi Borút, 2006-ban kialakításra került a Kőszegi Borok Háza. A kőszegi bor elsősorban vörösbor, kedvelt fajták a Kékfrankos, Zweigelt, Blauburger, a fehérek közül a Chardonnay, Furmint, de kóstolhatunk rozét is, mely szintén nagy sikereknek örvend. Az értékesítési formára leginkább a termelői borkimérés a jellemző, ám kőszegi vendéglátóhelyeken is találkozhatnak a város nedűivel.

Kőszegi Bor mint márka



A Kőszegi Bor, egy közösségi kezdeményezés alapján létrejött márkaépítés eleme. Cél, hogy a bor hírét a lehető legtöbb emberhez eljuttathassuk és utána a pohárban bizonyítsa rátermettségét. A helyi borok több megmérettetésen is bebizonyították a minőségi jelző feltüntetését. A kőszegi borok a komolyságot, a testességet és az eleganciát szeretnék tükrözni. Célja a borászoknak, hogy egy olyan kultúrát ápoljanak, ami megélhetést örömöt és megbecsülést ad a mindenki számára.

www.koszegibor.hu

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.