2011. Október 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A 2012. évi belső ellenőrzési terv jóváhagyása.
2. - A házi gyermekorvosi ellátásra vonatkozó vállalkozási szerződések módosítása.
3. - Beszámoló a Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás 2011. I. félévi munkájáról.
4. - Az ISES Alapítvánnyal parkolóhely megváltás megfizetésére vonatkozó megállapodás.
5. - A botgyári átemelő megközelítésére szolgáló út új nyomvonala.
6. - A „Kőszegi köztemetők üzemeltetése” tárgyban beérkezett ajánlatok elbírálása. (Rendkívüli előterjesztés, az anyagot később küldjük.)
7. - A „Jurisich Miklós Gimnázium kollégium tetőfelújítása – kiegészítő munkák elvég-zése” tárgyban közbeszerzési eredményhirdetés. (Rendkívüli előterjesztés, az anyagot később küldjük.)
8. - „Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése” c. pályázat benyújtása. (Rendkívüli előterjesztés, az anyagot később küldjük.)
9.a - Vagyonügyek: A Rákóczi F. u. 13. alatt lévő ingatlan értékesítése.
9.b - Vagyonügyek: A Felső krt. 10. II. 12. alatti üres lakás értékesítése.
9.c - Vagyonüggyyek: A Chernel u. 11. fsz. 2. alatti üres lakás értékesítése.
9.d - Vagyonügyek: A Tempo 2003. Kft. ingatlancsere kérelme.
9.e - Vagyonügyek: A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal kezelésében lévő 2134/1 hrsz-ú ingatlan átvétele önkormányzati kezelésbe.
11. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
9.d napirendi pont:
Vagyonügyek: A Tempo 2003. Kft. ingatlancsere kérelme.

Tisztelt Képviselő-testület!

Rába László a Tempo – 2003 Kft. képviseletében azzal a kéréssel fordult az önkormányzat felé, hogy a tulajdonában lévő Kőszeg, Lehmann Gottfried u. 2. sz. alatt lévő vendéglő megnevezésű ingatlant az önkormányzat cserélje el a Kőszeg, Rákóczi F. u. 19. sz. alatti (korábbi Szerecsen Patika) üzlethelyiségre. A helyiség két ízben sikertelenül lett meghirdetve értékesítés céljából. Az értékesítés nehézségét nyilvánvalóan az is okozza, hogy az ingatlan műemléki védettség alatt áll.

A kérelmező az általa elcserélni kívánt vendéglátó egységet telekalakítás és társasházzá alakítást követően az önkormányzattól vásárolta meg még 2009. évben 4.989.600,- Ft értékben. Az épület közművei a laktanya megszűnése óta tönkrementek, vagy megsemmisültek, így azt már a kérelmező a saját költségén újra bevezettette.
A 99 m2 nagyságú vendéglátó egységhez társasház lévén az osztatlan közös tulajdonból 542 m2 nagyságú telekrész tartozik, amelyek együttes forgalmi értéke az értéknövelő beruházást követően 12.860.000,-Ft.

Az elcserélendő önkormányzati Rákóczi F. u. 19. szám alatti üzlethelyiség 117 m2 nagyságú, jó műszaki állapotban lévő ingatlan. Forgalmi értéke: 19.480.500,-Ft.

Mindkét ingatlan esetében csak egyetlen értékbecslés került megrendelésre, azonban amennyiben a képviselő-testület a csere mellett dönt természetesen a vagyonrendeletnek megfelelően az 5 milliós értékhatár túllépése miatt egy másik szakértői vélemény is beszerzésre kerül.
Az ingatlancserét indokolttá tenné az, hogy a felszabaduló üzlethelyiséggel és nagyméretű raktárakkal rendelkező épület kihasználható lenne bérbeadás által akár az É-i városrész vegyes-élelmiszer ellátására szolgáló bolt kialakítására, vagy az „Egymásért” Egyesület által igényelt szociális bolt, raktár és feldolgozó céljára.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta, azonban egyik változat elfogadását sem támogatta („A”: 1 igen, 1 nem, 4 tartózkodás, „B”: 1 igen, 0 nem, 5 tartózkodás)
A bizottsági ülésen javaslatként felmerült – mintegy „C” változatként –, hogy a helyiség legyen licitáláson értékesítve, 20%-al csökkentett, induló áron.

Kőszeg, 2011. október 20.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s. k.
a városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetője



HATÁROZATI JAVASLAT

A változat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elcseréli a tulajdonában lévő Kőszeg, Rákóczi F. u. 19. szám alatti 117 m/2 nagyságú üzlethelyiséget a Tempo – 2003. Kft. tulajdonában lévő 99 m2nagyságú Kőszeg, Lehmann Gottfrid u. 2. sz. alatti vendéglő megnevezésű ingatlannal.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az értékkiegyenlítés érdekében kötelezi a kérelmezőt csereingatlanok értékei közt fennálló különbség egyösszegű megfizetésére.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által elkészítendő csereszerződés szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, Dr. Bakács Nóra jogtanácsos
Határidő: azonnal




HATÁROZATI JAVASLAT

B változat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nem kívánja elcserélni az önkormányzat tulajdonában lévő Kőszeg, Rákóczi F. u. 19. szám alatti 117 m2 nagyságú üzlethelyiséget a Tempo – 2003. Kft. tulajdonában lévő 99 m2 nagyságú Kőszeg, Lehmann Gottfried u. 2. sz. alatti vendéglő megnevezésű ingatlannal.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: azonnal


(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)