2023. Október 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 21/2021. (VIII. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A hajléktalanok átmeneti szállásával kapcsolatos döntések meghozatala.
4. - Az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodás.
5. - A Kőszegi DANCE JAM Táncművészeti Egyesülettel kötendő feladatátvállalási megállapodás.
6. - Jelentés a város környezeti állapotáról.
7. - Döntés az orvosi ügyelet eszközeinek a beszerzésével kapcsolatban.
8. - A Kőszeg, Kiss János u. 31. sz. alatt található, közétkeztetésben résztvevő konyha átminősítése.
9. - Költségvetési előirányzat átcsoportosítása a Kőszegi Szociális Gondozási Központ vonatkozásában.
10. - A Kőszeg, 2975/103 hrsz-ú utca elnevezése.
11. - Vagyonügy: a Kőszeg, 6659/3 hrsz-ú ingatlanrész felajánlása.
12. - Rendkívüli előterjesztés: A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal költségvetési előirányzat átcsoportosítási kérelme.
13. - Rendkívüli előterjesztés: Az orvosi ügyelet helyiségeinek használatba adása.
14. - Rendkívüli előterjesztés: A 2023. évi közbeszerzési terv módosítása.
18. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
5. napirendi pont:
A Kőszegi DANCE JAM Táncművészeti Egyesülettel kötendő feladatátvállalási megállapodás.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Dance Jam Táncegyüttes több, mint 30 éve működik Kőszegen, melynek tevékenységét a Béri Balog Ádám Általános Iskola, illetve alapítványa, A Kőszegi Balog Iskoláért Alapítvány koordinálta. Az idei évben Kőszegi DANCE JAM Táncművészeti Egyesület néven (a továbbiakban: Egyesület) önálló egyesületté alakult, melynek alapvető célja a gyermekek, fiatalok művészeti sportra való nevelésével a rendszeres táncolási lehetőség biztosítása, valamint a szükséges feltételek megteremtése ahhoz, hogy az Egyesület tagjai eredményesen felkészüljenek, és méltóképpen szerepeljenek a különböző táncművészeti és sporttánc szövetségek által szervezett versenyeken. Az Egyesület részt kíván venni a magyarországi táncművészet és sportélet tevékenységében és szervezésében. Foglalkozik a modern tánctechnikák oktatásával, terjesztésével, népszerűsítésével, moderntánc bemutatók szervezésével. Aktívan támogatja az egészséges életmódot, tagjai a sport tisztaságának megőrzésére vállalkoznak. Az Egyesület egyéb célja a tagjainak szabadidejét kitöltő, szórakoztató műsorokon történő aktív közreműködés vagy azok lebonyolítása, támogatása a tagok számára szervezendő, szabadidős vagy kulturális utazások szervezése, támogatása.
Az Egyesületben az óvodástól a középiskolásig minden korosztály megtalálhatja a helyét a különböző tudásszintű közösségben. Jelenleg 8 csoportban folyik az oktatás. Az előkészítő -és kezdő csoportokban heti egy, a versenyzők heti 4 órában edzenek és hétvégi kurzuson készülnek a versenyidőszakra. A táncórák a Kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola tánctermében zajlanak. A tanítványok összlétszáma 103 fő, amelyből 28 versenyző. A tanítványok a megszerzett tudásukat versenyeken és bemutatókon kamatoztatják. Minden évben nagyszabású előadással zárják a tanévet, de év közben is számos iskolai, városi ünnepség, rendezvény szétvevői. Rendszeresen részt vesznek területi és országos versenyeken, ahonnan szép számú éremmel térnek haza. Az eltelt 30 év alatt, több, mint 600 alkalommal léptek közönség elé műsorukkal.
Az Együttes 2021-ben a Kiváló Együttes Cím Arany Fokozatát nyerte el. Földesiné Németh Csilla művészeti vezető szakmai munkáját 2020-ban Modern-kortárs Táncpedagógus Nívódíjjal ismerték el.
Az Egyesület rendszeres bevétele a tagdíj, ezen kívül a sikeres pályázatokból befolyt támogatás.
Az Egyesület igyekszik minden lehetőséget kihasználni, ami a gyerekek fejlődését szolgálja és minél több olyan tapasztalatot átadni, ami a Kőszeg és környéki fiatalok táncművészeti és sporttánc aktív közvetítésével az egészséges életmódra való nevelését segíti. Az Egyesületről elmondható, hogy jelentős hatást gyakorol a város kulturális rendezvényeire, táncukkal színesítik a városi programokat.
Az Egyesület képviselője azzal a kéréssel fordult Kőszeg Város Önkormányzatához (a továbbiakban: Önkormányzat), hogy az Egyesületet a kiemelt civil szervezetek közé felvenni szíveskedjék, illetve a jövőben a lehetőségeikhez mérten, támogatásával segítse az Egyesület működését.
Az Önkormányzat a 46/2015.(III.26.) számú képviselő-testületi határozatával fogadta el az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló szabályzatát (a továbbiakban: Civil Szabályzat). A Civil Szabályzat értelmében az Önkormányzat pénzügyi támogatást az önkormányzati kiemelt civil alapból és a polgármesteri keretből biztosíthat.
A kiemelt civil alapból azok az éves költségvetési rendeletben külön nevesített civil szerveződések (egyesületek, alapítványok stb.) részesülhetnek, melyek kötelező vagy önként vállalt önkormányzati feladatot az önkormányzattal kötött feladatátvállalási megállapodás alapján végeznek, továbbá amelyek tevékenységük kiemelkedő mivolta miatt az önkormányzattal létrejött együttműködési megállapodással rendelkeznek.
Tekintettel arra, hogy az Egyesület, mint sporttal foglalkozó helyi szervezet kiemelkedő tevékenységet nyújt a helyi sportélet szervezésében és az utánpótlás-nevelésben, és figyelembe véve Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi sportélet támogatásáról szóló 15/2022. (IX.30.) önkormányzati rendeletében, valamint a 157/2022. (IX.29.) képviselő-testületi határozattal elfogadott Kőszeg Város Sportfejlesztési Koncepciójában megfogalmazott célkitűzéseket, javaslom, egy az Önkormányzat és az Egyesület között létrejövő Feladatátvállalási megállapodás megkötését a helyi sportfeladatok ellátása és az Egyesület hosszú távú működőképességének biztosítása érdekében.
A megállapodás rögzítené a felek vállalásait, és a megállapodás alapján az Egyesület, mint a helyi sportfeladatok ellátásában résztvevő szervezet évről évre részesülhetne önkormányzati támogatásban.
A Feladatátvállalási megállapodás tervezetét az előterjesztéshez csatoltuk.

Kérem a Tisztelt képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatról, és annak mellékletéről dönteni szíveskedjen.

Kőszeg, 2023. október 11.


Básthy Béla s.k.
polgármester








HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és a Kőszegi DANCE JAM Táncművészeti Egyesület (9730 Kőszeg, Deák Ferenc utca 3. E. 3/6. a., adószám: 19360962-1-18, nyilvántartási szám: 18-02-0200965, képviseli: Földesiné Németh Csilla elnök) között kötendő Feladatátvállalási megállapodást a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal


Melléklet
TERVEZET
FELADATÁTVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS

A megállapodás Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., asz:15733627-2-18, képviseli: Básthy Béla polgármester), továbbiakban, mint Önkormányzat, és a
Kőszegi DANCE JAM Táncművészeti Egyesület (9730 Kőszeg, Deák Ferenc utca 3. E. 3/6.a. , asz: 19360962-1-18 , nyilvántartási szám: 18-02-0200965, képviseli: Földesiné Németh Csilla elnök), továbbiakban, mint Egyesület között jött létre Kőszeg Város Önkormányzatának a 157/2022. (IX.29.) képviselő-testületi határozattal elfogadott Kőszeg Város Sportfejlesztési Koncepciója (a továbbiakban: Sportkoncepció), valamint Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi sportélet támogatásáról szóló 15/2022. (IX.30.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Sportrendelet) alapján.

1. A megállapodás célja, hogy rögzítse

 Kőszeg Város Önkormányzata által a Kőszegi DANCE JAM Táncművészeti Egyesület működéséhez nyújtandó támogatás módját,
 a közreműködésének módját Kőszeg Város Önkormányzata sportfeladatainak ellátásában.

2. Az Önkormányzat az Egyesület működését a 46/2015. (III.26.) sz. határozatával elfogadott az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló szabályzatban (a továbbiakban: Civil Szabályzat) meghatározott módon támogathatja.

3. A támogatás odaítélésének, kifizetésének, valamint elszámolási módjának részleteiről a Civil Szabályzat alapján megkötött támogatási szerződés rendelkezik.

4. Az Egyesület vállalja:

 a művészeti sportra nevelés, a helyi táncművészet és sportélet tevékenységében közreműködés,
 utánpótlás nevelését,
 a táncosok edzés- és versenylehetőségeinek szervezését, utaztatását, a táncművészeti és sporttánc szövetség által szervezett versenyekre való benevezését,
 a modern tánc technikák oktatását, terjesztését, az egészséges életmód népszerűsítését.
5. Az Egyesület vállalja továbbá a pályázati kiírások figyelését, sporttánc témájú pályázatok elkészítését és beadását. Az eszközök beszerzésére, a működésre kiírt pályázatok esetében vállalja a pályázati önrészt.

6. Az Egyesület képviseli Kőszeg Város sportját a különböző szintű városi- és sportrendezvényeken.

7. Az Egyesület a rendezvényeit megjelenteti a www.koszeg.hu honlapon és a Kőszeg és Vidéke című lapban.

8. A megállapodás határozatlan időre jön létre, és 2023. november 02. napján lép hatályba.
9. Bármelyik fél jogosult 6 hónapos felmondási idővel a megállapodást indokolás nélkül megszüntetni. A felek megállapodnak abban, hogy jelen megállapodást szükség esetén közös megegyezéssel módosítják.

Kőszeg, 2023 …….hó…….napján


………………………… ……………………………
Básthy Béla Földesiné Németh Csilla
polgármester elnök






Záradék:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete …/2023.(….) sz. határozatával a Feladatátvállalási Megállapodást jóváhagyta.

Kőszeg, 2023.………hó…….napján.
…………………………….
Dr. Zalán Gábor
jegyző


(A kérelmet lsd. a letölthető formátumban.)