2023. December 14., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői 2024. évi illetményalapjának és illetménykiegészítésének megállapításáról szóló új önkormányzati rendelet megalkotása, a polgármester idegennyelv-tudási pótlékának megállapítása.
2. - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendeletet módosítása.
3. - A közterületek elnevezésének rendjéről és a házszám-megállapítás szabályairól szóló 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
4.a - Beszámoló a kiemelt sportegyesületek tevékenységéről: a KSE beszámolója.
4.b - Beszámoló a kiemelt sportegyesületek tevékenységéről: a Lóránt FC beszámolója.
4.c - Beszámoló a kiemelt sportegyesületek tevékenységéről: a Kőszegfalvi SE beszámolója.
4.d - Beszámoló a kiemelt sportegyesületek tevékenységéről: a A Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület beszámolója.
4.e - Beszámoló a kiemelt sportegyesületek tevékenységéről: a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub beszámolója.
4.f - Beszámoló a kiemelt sportegyesületek tevékenységéről: A Vasi Jégkorongért Alapítvány beszámolója.
5. - A Kőszegfalvi Baráti Körrel kötendő együttműködési megállapodás.
6. - A Szombathelyi Egyházmegyével kötendő díjmentes közterület használat biztosításáról szóló megállapodás.
7. - A hulladékudvar (Kőszeg 0117/10 hrsz) területére vonatkozó bérleti szerződés.
8. - A „Lomi lottó” elnevezésű nyereményjáték 2024. évi szabályzatának a jóváhagyása.
9. - A 2. sz. házi gyermekorvosi körzet helyettesítésére vonatkozó megállapodás meghosszabbítása.
10. - Új Helyi Esélyegyenlőségi program jóváhagyása.
11. - A 2024. évi rendezvénynaptár.
12. - Kőszeg Város Önkormányzata létszám módosítása. (rendkívüli előterjesztés, később küldjük)
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
16. - Rendkívüli előterjesztés: Házi gyermekorvosi ellátás helyettesítési szerződése.
4.d napirendi pont:
Beszámoló a kiemelt sportegyesületek tevékenységéről: a A Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület beszámolója.

Beszámoló a Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület 2023. évi tevékenységéről

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Egyesületünk versenyzői és edzői a 2023 évben eddig 30 hazai és nemzetközi versenyen vett részt; 2 Világbajnokságon, 2 Európa Bajnokságon és egy Európa Játékokon képviselték hazánkat. Ezen kívül rendeztünk 4 nemzetközi ökölvívó versenyt, egy sportnapot, egy Mozdulj Kőszeg mozgás programot,és egy futóversenyt is.
Az idei évben hét versenyzőnk szerepelt a válogatottba és vettek részt versenyeken és edzőtáborokba, ahonnan számos érmet 8 arany,7 ezüst és 11 bronzérmet hoztak nemzetközi kupákról, válogatott mérkőzésekről.
Öt világversenyen képviseltük hazánkat, ahonnan egy 3. helyet és 5 pontszerző ötödik helyet sikerült hoznunk (ami lehetett volna akár fényesebb is) eddig. A Junior Világbajnokság jelenleg is zajlik.
Az érmeknél és pontszerző helyeknél is fontosabb eredmény, Hámori Luca Európa Játékokon elért harmadik helyezésével járó olimpiai kvóta megszerzése. Ezzel történelmet is sikerült írnia, hiszen első magyar női ökölvívóként kvalifikálta magát az olimpiára.
Ez az érem a 16. Világverseny érme volt egyesületünknek, ami kimagasló az országban.
Az országos bajnokságokról 3 arany, 2 ezüst, 1 bronz, 4 pontszerző 5. helyet és két különdíjat sikerült eddig szereznünk valamint a felnőtt országos bajnokság még hátra van.
Ebben az évben négy ökölvívó versenyt rendeztünk, január végén az Írottkő Kupát, májusban a kétnapos 14. Jurisics Kupát, augusztusban a hónap elején kezdődő kétnapos 15. Ostrom Kupát, valamint hónap végén a 3. Honvédelmi és Sportnapunk keretein belül egy egynapos versenyt. Részt vettünk iskolai és sportnapokon is.
Májusban a Jurisics Kupa felvezető programjaként rendeztük meg immáron ötödik alkalommal a Mozdulj Kőszeg programunkat, ahol a mozgásra, sportolásra próbáljuk ösztönözni az óvodásokat, iskolásokat, szülőket egy ,,testnevelés” óra keretein belül, ahol Erdei Zsolt a tanár úr. Harmadik ízben rendeztük meg a Honvédelmi és Sportnapunkat, ahol a hagyományőrzés, rendészeti bemutató mellett több sportág és egyesület is bemutatkozott a Fő téren, ennek keretében a fiatalok ki is próbálhatták a nekik tetsző sportágat. A sportnap másnapján tartottuk meg az Ostrom Várvédő futást, ami az első évi tömeg futás után, immáron másodjára került megrendezésre több távon is. A pálya útvonala a Fő térről indulva a váron át az Ó- Házig, Kőszeg nevezetességeit és a Szabó- Hegy szépségét, ismert helyeit érintve, mindezt gyönyörű kilátással Kőszegre. A programokat a Be- Jó és az Ataru- Taiko kimagaslóan színesítette. A rendezvényeink középpontjában, mint minden évben a sport mellett a jótékonyság állt, az idei évben a Mirtyll Alapítvánnyal egyeztetve a kis Halász Lucának gyűjtöttünk.
A támogatás és a rendezvényeink nem sikerülhetnének ilyen jól a civil szervezetek, egyesületek, vállalkozók segítsége nélkül. Egyesületünk tagjai is igyekeznek részt vállalni civil és más egyesületek rendezvényein.
Az idei évben is számos média megjelenésünk volt.
Megjelenéseinkkel és eredményeikkel próbáljuk Kőszeg hírnevét öregbíteni.
Szeretnénk megköszönni a tisztelt Önkormányzat álltál nyújtott támogatást, mert e nélkül nem tudnánk működni és ilyen eredményesek lenni.

Kőszeg, 2023.11.27.
Varsányi Áron s. k.

A beszámolót a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság megtárgyalta és a képviselő-testületnek egyhangúlag elfogadásra ajánlotta.


HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület 2023. évi tevékenységéről szóló beszámolót elfogadja.