2023. December 14., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői 2024. évi illetményalapjának és illetménykiegészítésének megállapításáról szóló új önkormányzati rendelet megalkotása, a polgármester idegennyelv-tudási pótlékának megállapítása.
2. - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendeletet módosítása.
3. - A közterületek elnevezésének rendjéről és a házszám-megállapítás szabályairól szóló 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
4.a - Beszámoló a kiemelt sportegyesületek tevékenységéről: a KSE beszámolója.
4.b - Beszámoló a kiemelt sportegyesületek tevékenységéről: a Lóránt FC beszámolója.
4.c - Beszámoló a kiemelt sportegyesületek tevékenységéről: a Kőszegfalvi SE beszámolója.
4.d - Beszámoló a kiemelt sportegyesületek tevékenységéről: a A Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület beszámolója.
4.e - Beszámoló a kiemelt sportegyesületek tevékenységéről: a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub beszámolója.
4.f - Beszámoló a kiemelt sportegyesületek tevékenységéről: A Vasi Jégkorongért Alapítvány beszámolója.
5. - A Kőszegfalvi Baráti Körrel kötendő együttműködési megállapodás.
6. - A Szombathelyi Egyházmegyével kötendő díjmentes közterület használat biztosításáról szóló megállapodás.
7. - A hulladékudvar (Kőszeg 0117/10 hrsz) területére vonatkozó bérleti szerződés.
8. - A „Lomi lottó” elnevezésű nyereményjáték 2024. évi szabályzatának a jóváhagyása.
9. - A 2. sz. házi gyermekorvosi körzet helyettesítésére vonatkozó megállapodás meghosszabbítása.
10. - Új Helyi Esélyegyenlőségi program jóváhagyása.
11. - A 2024. évi rendezvénynaptár.
12. - Kőszeg Város Önkormányzata létszám módosítása. (rendkívüli előterjesztés, később küldjük)
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
16. - Rendkívüli előterjesztés: Házi gyermekorvosi ellátás helyettesítési szerződése.
7. napirendi pont:
A hulladékudvar (Kőszeg 0117/10 hrsz) területére vonatkozó bérleti szerződés.

Tisztelt Képviselő-testület!


A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Ht.) értelmében 2023. július 1-jétől megváltoztak a hulladékgazdálkodás szabályai, a hulladékgazdálkodási tevékenység kizárólagos állami feladattá vált, a helyi önkormányzatok feladat- és hatásköre a kizárólag a köztisztasági közfeladatok ellátására terjed ki.

A Magyar Állam a Ht. alapján az állami hulladékgazdálkodási közfeladat gyakorlásának jogát koncesszióba adta. Az országos hulladékkoncesszió által kijelölt feladatra a MOL Nyrt. megalapította a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt-t, aki koncesszori alvállalkozókkal kötött szolgáltatási szerződések alapján látja el a feladatot. Kőszegen továbbra is az STKH Kft. maradt a MOHU alvállalkozója.

A korábban Kőszeg Város Önkormányzata és az STKH. Kft. között a hulladékgazdálkodási feladatok ellátására létrejött közszolgáltatási szerződés a jogszabály erejénél fogva július 1-jétől hatályát vesztette.
A Ht. rendelkezései alapján az önkormányzatoknak, önkormányzati társulásoknak az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátásához igénybe vehető eszközöket, létesítményeket biztosítania kell. Ezzel kapcsolatban az év folyamán több levélváltás történt, személyes egyeztetésre pedig nemrégiben került sor a MOHU Zrt. és az STKH Kft. részvételével. Majd a napokban juttatták el részünkre az előterjesztés mellékletét képező bérleti szerződés tervezeteket, amely a július 1-i változástól 2023. december 31. időszakra, illetve 2024. január 1 – 2025. december 31. időszakra vonatkozik.

A szerződés tárgya az önkormányzati tulajdonú 0117/10 hrsz-ú ingatlanon található hulladékudvar csarnok és az előtte lévő betonozott terület, a szociális épület, valamint a járműmérleg használatára terjed ki.
Az egyeztetés eredményeként a fent megjelölt területre évi 2,4 MFt + Áfa bérleti díj lett megállapítva és beépítve a szerződés tervezetbe. A változás előtt, azaz 2023. július 1-jéig, közszolgáltatóként az STKH Kft. havi 80 ezer Ft bérleti díjat fizetett a Kőszegi Városüzemeltető Kft. részére a szociális épület után.

A szerződéseket az önkormányzat ügyvédnője áttekintette, amelynek jóváhagyása a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta. A határozati javaslatokat mindkét bizottság egyhangúlag ajánlja elfogadásra a Képviselő-testületnek.
A bizottsági ülésekre kiküldött előterjesztés mellékleteiben lévő szerződésekhez képest kiegészítéseket tettünk, ezeket a jelen előterjesztés mellékleteiben korrektúrával jelöltük.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatokat elfogadni szíveskedjen.

Kőszeg, 2023. december 8.


A polgármester nevében:


Németh Ildikó s.k.
városüzemeltetési osztályvezető





I. HATÁROZATI JAVASLAT
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kőszeg Város Önkormányzata és az STKH Kft. között kötendő a Kőszeg, 0117/10 hrsz-ú ingatlanra, 2023. július 1. – 2023. december 31. közötti időszakra vonatkozó bérleti szerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja és egyben felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal



II. HATÁROZATI JAVASLAT
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kőszeg Város Önkormányzata és az STKH Kft. között kötendő a Kőszeg, 0117/10 hrsz-ú ingatlanra, 2024. január 1. – 2025. december 31. közötti időszakra vonatkozó bérleti szerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja és egyben felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal


(A bérleti szerződés tervezeteket lsd. a letölthető formátumban.)