144/2017. (VIII. 31.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamarával (székhely: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95., képviseli: Győrffy Balázs elnök meghatalmazásából Őri Aliz Vas megyei igazgató) kötendő együttműködési megállapodást jelen határozat melléklete szerinti tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetért Stitniczky Csilla, a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőjének a Helyi Kamarai Választási Bizottságba történő delegálásával.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: értelemszerűen.

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

amely létrejött egyrészről a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (székhely: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95., országos nyilvántartásbeli azonosító: 01-03-0000031; adószáma: 18399257-1-43; képviseli: Győrffy Balázs elnök meghatalmazásából Őri Aliz Vas megyei igazgató, továbbiakban: NAK vagy Kamara)
másrészről a Kőszeg Város Önkormányzata (székhely: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., bankszámlaszám: 11747051-15420909-00000000, képviseli: Huber László polgármester a továbbiakban: Önkormányzat), (a NAK és az Önkormányzat a továbbiakban együttesen: Felek) között az alulírott helyen és időben az alábbi feltételek szerint.

1. A megállapodás célja, tárgya
1. Jelen együttműködési megállapodás célja, hogy a Felek megállapodjanak a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara 2017. november 3-án megtartandó kamarai választások lebonyolításával kapcsolatos, a NAK Választási Eljárási Szabályzatában meghatározottak szerinti technikai feltételek biztosításában való közreműködésről.

2. A Felek kijelentik, hogy jelen megállapodásban rögzített vállalások teljesítését, valamint a kamarai választások eredményes és tisztességes lebonyolítását kölcsönösen támogatják.

3. Felek az együttműködés minden területén a jogszabályokban és a belső szabályozókban előírt módon, az alaptevékenységükkel összeegyeztetve vesznek részt.

4. Jelen együttműködési megállapodás az együttműködés céljait és kereteit tartalmazza.

2. A megállapodás tartalma, az együttműködés formái, a Felek jogai és kötelezettségei

1. Az Önkormányzat vállalja, hogy apparátusa és eszközrendszerének igénybevétele útján közreműködik a kamarai választások lebonyolításában, a választások technikai feltételeinek biztosításában.

2. Az Önkormányzat a kamarai választások időtartamára biztosítja a szükséges infrastruktúra hozzáférhetőségét, illetve szolgáltatás nyújtását (2 db szavazófülke és 1 db szavazóurna).

3. Az Önkormányzat a Kamara Helyi Kamarai Választási Bizottságába (a továbbiakban: HKVB) az önkormányzat által delegált, választási eljárás lebonyolításában tapasztalattal rendelkező személy részvételét biztosítja, aki tagként részt vesz a HKVB munkájában. Az önkormányzat által delegált HKVB tag mandátuma a szavazás megkezdésétől a szavazatok összesítését tartalmazó jegyzőkönyvnek a Megyei Kamarai Választási Bizottság részére történő eljuttatását követő napig tart.

4. Az Önkormányzat legkésőbb a kamarai választásokat megelőző 45. napig tájékoztatja a Kamarát az általa delegált HKVB tag személyéről és pontos elérhetőségeiről.

5. A Kamara teljes anyagi felelősséggel tartozik az általa használt eszközök megóvásáért a használat teljes időtartama alatt. A Kamara az általa, vagy a választáson résztvevők (választási bizottság tagjai, szavazók, más harmadik személyek) által az Önkormányzatnak vagy harmadik személynek okozott kárt köteles az Önkormányzat részére megtéríteni.

6. Az Önkormányzat részére a jelen megállapodás 2.2 és 2.3. pontjában felmerülő költségek ellentételezéseiért a Kamara mindösszesen maximum bruttó 15.000 Ft, azaz tizenötezer forint összeget köteles megfizetni az Önkormányzat által kiállított számla kézhezvételétől számított 30 napon belül átutalással az Önkormányzat bankszámlaszámára. A költségtérítésen túl esetlegesen felmerülő egyéb költségeket az Önkormányzat viseli.

7. Felek kijelentik, hogy jogaiknak gyakorlása és kötelezettségeiknek teljesítése során a jóhiszeműség és a tisztesség követelményeinek megfelelően, egymással együttműködve kötelesek eljárni.


3. A megállapodás időtartama
A jelen együttműködési megállapodás mindkét fél általi aláírásának napján lép hatályba. Szerződő Felek megállapodnak, hogy jelen megállapodást határozott időre, 2017. november 4. napjáig kötik.
4. Kapcsolattartás
A Felek az együttműködéssel kapcsolatos lényeges információkat egymás rendelkezésére bocsátják. A kapcsolattartás és az együttműködéssel kapcsolatos feladatok ellátására az alábbi kapcsolattartó személyeket jelölik meg:

A NAK részéről:
Név: Őri Aliz Kovács Ádám
Telefon: 70/489-3913 70/376-2489
E-mail: ori.aliz@nak.hu
kovacs.adam@nak.hu



Az Önkormányzat részéről:
Név: Stitniczky Csilla
Telefon: 94/562-540
E-mail: stitniczky@koszeg.hu


Felek kötelezettséget vállalnak arra, hogy a képviselőik, kapcsolattartóik személyében vagy adataikban bekövetkező változás esetén haladéktalanul, de legkésőbb 5 napon belül a másik felet írásban értesítik.


5. Vegyes rendelkezések
1. Jelen megállapodás kizárólag írásban, a Felek kölcsönös egyetértésével módosítható, az együttműködés részleteit szabályozó további külön megállapodással kiegészíthető.

2. Felek a megállapodást közös megegyezéssel bármikor megszüntethetik.

3. Felek rögzítik és tudomásul veszik, hogy jelen megállapodásban rögzített kötelezettségekre tekintettel a rendes felmondás lehetőségét kizárják.

4. Felek a jelen megállapodás teljesítése során az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései és az adatvédelmi szabályok betartásával járnak el.

5. Felek rögzítik, hogy a megállapodást aláíró személyek az abban foglalt kötelezettségvállalásra felhatalmazással rendelkeznek.

6. Felek megállapodnak abban, hogy jelen Megállapodás értelmezése és a jelen megállapodásban nem szabályozott kérdések tekintetében a mindenkor hatályos magyar jogszabályok alkalmazandók.
Melléklet: - 1. számú melléklet: meghatalmazás
Szerződő felek jelen megállapodást - amely 3 oldalból áll -, elolvasás és kölcsönös értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, 4 példányban jóváhagyólag aláírták.
Kőszeg, 2017. szeptember …….
…………………………………………
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Győrffy Balázs elnök meghatalmazásából
Őri Aliz
megyei igazgató …………………………………………
Kőszeg Város Önkormányzata
Huber László
polgármester