273/2008. (XI. 27.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kőszeg Város településrendezési terveinek módosítása során elrendeli az alábbi változtatások beépítését:

1. A Tűzoltóság, az Egészségház, a Mentőállomás és az autóbusz-pályaudvar elhelyezésének érdekében a vágóhíd és a MÉH-telep területének (2545, 2546, 2547, 2548, 2549, 2550 hrsz) valamint a 2518 hrsz-ú ingatlan (salakos pálya) Központi vegyes terület-felhasználásba sorolása, hogy a később elkészítendő hatástanulmányok függvényében bármelyik terület bármelyik célra felhasználható legyen.
2. A "Gyöngyszemünk-e Gyöngyösünk" projekt elemeiből az önkormányzati tulajdonú területeket érintő fejlesztési elképzelések beemelése (pl.: Csónakázó tó és környékének fejlesztése, Széchenyi park, Stipkovits-malomtól a bútorszövetgyárig húzódó zöldterületek fejlesztése, kerékpárutak kialakítása, Malomárok energiatermelési célú hasznosítása.)
3. Az "Alpannónia"-projekt megvalósítása érdekében:
– a 7572 hrsz-ú ingatlan jelentős zöldfelülettel rendelkező különleges területbe sorolása a Szulejmán kilátó elhelyezése, és az azt megközelítő gyalogút biztosításához,
– az Aradi vértanúk parkjának (3557/1, 3557/2 és 3557/3 hrsz) jelentős zöldfelülettel rendelkező különleges területbe sorolása turisztikai központ kialakításához – játszótér, esőbeállók, kerékpártárolók elhelyezéséhez -, zöldfelületi arány, beépítési százalék és a területen elhelyezhető építmények meghatározása.
4. A 3558 hrsz-ú kiszolgáló út nyomvonalának áthelyezése és tovább szabályozása annak érdekében, hogy a Kecskeszőlő dűlőben belterületbe vonandó ingatlanok feltárásra kerüljenek. Az új nyomvonal a 6910 hrsz-ú ingatlant nem érinti.
5. A 1234 és 1235 ingatlanok hátsó kertjei a melléklet szerint kerüljenek a telekhatáros ingatlanokkal azonos Lk-H2 övezeti besorolásba.
6. A 3393, 3394/1 és 3395/2 hrsz-ú ingatlanok terület-felhasználásának átsorolása gazdasági területből kisvárosi lakóterületbe. A terület-felhasználási mód változtatásával érintett területeket kisvárosi lakóterületi terület-felhasználás veszi körbe, ez is indokolja, hogy a kérdéses területen "idegen" terület-felhasználási mód átsorolásra kerüljön, továbbá a 3393 hrsz-ú területen a szolgáltató épület mögött egy kétlakásos lakóépület épült. Amíg a gazdasági területen lakóépület nem helyezhető el, addig a kisvárosi lakóterületi terület-felhasználás lehetővé teszi a kereskedelmi, szolgáltató funkciójú, valamint lakóépületek elhelyezését is.
7. A 3728 hrsz-ú (Hegyalja) és a 3647 hrsz-ú (Hadik András) út nyomvonalának korrekciója oly módon, hogy azok lehetőség szerint az ingatlanok telekhatárára kerüljenek, és ne érintsék az ott lévő lakóházakat.
8. A kőszegi 074/2 hrsz-ú ingatlan melléklet szerinti részének átsorolása különleges területbe (K-Ha) hamvasztó létesítése érdekében.
9. A Ciklámen tér szabályozási szélességének 8-10 m-re történő csökkentése, és az út kikötése a Panoráma krt-ra a 818 és 819 hrsz-ú ingatlan érintésével.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Szima Andrea helyettes főépítész.
Határidő: azonnal.