16/2023. (X. 27.) önkormányzati rendelete a közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Rendelet letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Rendelet nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelmérő1 szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 54. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a 1. § tekintetében a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) bevezető része helyébe a következő rendelkezés lép:

„Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1-15/A.§ és a 16-42.§ tekintetében az épített környezet alakításáról és védelmérő1 szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 54. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az 1-2. § és a 15/B. § tekintetében a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:”
2. §

A Rendelet 3. §-a a következő k) ponttal egészül ki:

„k) közösségi célt szolgáló épület: olyan épület, amelyben személyek csoportja, illetve valamely a csoportnál tágabb közösség érdekében tevékenységet folytatnak.”

3. §

A Rendelet 9. §-a a következő (8) bekezdéssel egészül ki:

„(8) A közösségi célt szolgáló, műemléki épület építési munkáihoz szükséges építőanyag tárolására a közterület-használati díj megfizetése alól mentesség adható, amely legfeljebb 6 hónapra igényelhető, de egy alkalommal meghosszabbítható, feltéve, hogy a használat az egy évet nem haladja meg. A díjmentesség kizárólag az építési tevékenységgel érintett épület közvetlen környezetében található közterületre vonatkozóan vehető igénybe.”

4. §

Ez a rendelet 2024. január 1-jén lép hatályba.


Dr. Zalán Gábor s. k. Básthy Béla s.k.
jegyző polgármester