Jegyzőkönyv: 2017. Július 27., Csütörtök, 14:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Jegyzőkönyv letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Jegyzőkönyv nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az új tűzoltóság építése tárgyában közbeszerzési eljárás megindítása.
2. - A Temető utca és a Károlyi Mihály utca részleges felújítása tárgyában közbeszerzési eljárás megindítása
3. - EGY MAPPÁBAN KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS 2017. 07. 27.. ÜLÉS ANYAGAI
527-10/2017. szám.


J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Készült Kőszegen, Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2017. július 27-én, 14 órai kezdettel, a Városháza tanácskozó termében megtartott rendkívüli, nyilvános ülésről.

Jelen vannak:
Huber László polgármester, Básthy Béla alpolgármes-ter,
Keszei Balázs, Kiss Péter, Plechl Tibor, Kiss Zoltán, Rába Kálmán, Sas Norbert, Terplán Zoltán és Tóth Gábor képviselő (10 fő).

Igazoltan van távol:
Kapy Ferenc képviselő (1 fő).

Tanácskozási joggal van jelen:
Dr. Zalán Gábor jegyző, Németh Ildikó mb. városüze-meltetési osztályvezető, Bognár-Varga Szilvia pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető valamint Raposa Helga intézményvezető.

Huber László polgármester üdvözöli a rendkívüli ülés résztvevőit. Köszöni, hogy a képviselők ilyen magas létszámmal jelentek meg, Kapy Ferenc képviselő jelenleg külföldön tartózkodik. Megállapítja, hogy a képviselő-testület ülése határozatképes.

A napirenddel kapcsolatban sem kérdés, sem észrevé-tel nem hangzik el, így a polgármester szavazásra bo-csátja a meghívón közölt napirendet.

A képviselő-testület 10 igen szavazattal az alábbi napi-rendet hagyja jóvá:


N A P I R E N D:

1. Az új tűzoltóság építése tárgyában közbeszerzési eljárás megindítása.
Előterjesztő: Németh Ildikó az előkészítő munka-csoport vezetője.

2. A Temető utca és a Károlyi Mihály utca részleges felújítása tárgyában közbeszerzési eljárás megin-dítása.
Előterjesztő: Németh Ildikó az előkészítő munka-csoport vezetője.




Az 1. napirendi pont tárgyalása:

Az új tűzoltóság építése tárgyában közbeszerzési eljá-rás megindításáról szóló előterjesztés csatolva a jegyző-könyvhöz.

Németh Ildikó, az előkészítő munkacsoport vezetője szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy az önkormány-zat 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság új, korszerű épületének megépítéséhez. Az állami támogatásnak köszönhetően a mostani, Kossuth utca 3. szám alatt található tűzoltóság átkerülhet a Liszt Ferenc utca 30. sz. alatti önkormányzati ingatlanon felépülő új épületbe. A hatósági építési-engedélyezési tervek 2017 júniusában jogerőre emelkedtek, a kivitelezési munkálatok a közbe-szerzési eljárás lefolytatását követően még idén megkez-dődhetnek. Az előterjesztést a Bíráló Bizottság jóvá-hagyta. A beruházás a már meglévő, korábban elkezdett szervizgarázsok befejezéséhez kapcsolódik. A beruházás egy 2 szintes épület építését tartalmazza, amely föld-szintjén az ügyelet kap majd helyet, az emeleten pedig egy előadásokra alkalmas helyiség lenne kialakítva.
Kéri, hogy a képviselő-testület hagyja jóvá a határoza-ti javaslatban szereplő 5 cég számára az ajánlattételi felhívás kiküldését.

Kérdés és hozzászólások:

Plechl Tibor szerint az anyag csekély említést tesz az új épület és a Liszt F. u. 30. alatt, már korábban elkezdett garázsokkal való összekötésre. Kérdése: ezek felmérése megtörtént-e arra vonatkozóan, hogy milyen állapotban vannak? Van-e információ arról, hogy ezek milyen költséget tesznek ki? Nehogy az legyen, hogy a munkák során derüljön ki, hogy „csontváz van a szekrényben”.

Németh Ildikó szerint ezt megvizsgálták, a garázsok felmérése megtörtént. Elvileg nem számolnak ezzel kapcsolatban plusz költséggel.

Huber László megjegyzi: Krizmanich István mélyedt el e témában igazán, de ő jelenleg szabadságon van.

Dr. Zalán Gábor megerősíti, hogy a 100 millió Ft tá-mogatás felhasználásának a feltétele az volt, hogy jogerős építési engedéllyel kell rendelkezni, a szakági egyeztetés is természetesen megtörtént. Többletköltséggel nem számolnak.

Huber László felhívja a figyelmet arra, ami már talán mindenki számára egyértelmű: ez a 100 millió Ft bizto-san nem lesz elegendő a teljes projekt megvalósításához, annak ez csak a fő része. A továbbiakhoz még mintegy 83 millió Ft-ra lesz szükség, melynek a rendelkezésre bocsátása érdekében Ágh Péter országgyűlési képviselőn keresztül Pogácsás Tibor és dr. Kontrát Károly államtit-károkhoz fordult segítségért. Ennek elnyerésére jó kilátá-sok vannak. A tűzoltóság és a katasztrófavédelem országos vezetősége is jól ismeri a kőszegi tűzoltóság helyzetét. A kőszegi tűzoltók nemrég a Tűzoltó Olimpián, Ausztriában képviselték Magyarországot. A tűzoltóság új bázisának kialakítása méltó megünneplése lenne a jövőre 150 éves jubileumát ünneplő Kőszegi Tűzoltó Egyesületnek.
Az elképzeléshez valamennyi önkormányzati támoga-tásra is szükség lesz – főleg a megközelítő utak tekintet-ében – ezt a jövő évi költségvetésbe be kell majd tervez-ni. De a központi támogatásokra mindenképpen szükség lesz. A jelenleg rendelkezésre álló összegből el lehet kezdeni a főépületet, amelynek a megépítése garantált, de további járulékos dologra lesz még szükség: kapura, kerítésre stb.

Mivel további észrevétel nem hangzik el, a polgármes-ter szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. A képviselők 10 igen szavazattal az alábbi határozatot hozzák:


133/2017. (VII. 27.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a „Tűzoltóság építése” tárgyában készült ajánlattételi felhívást jóváhagyja, s egyben elrendeli az ajánlattételi felhívás megküldését az alábbi ajánlattevőknek:

1. Szárnyasép Kft.
Székhely: 9730 Kőszeg, Alsó krt. 6.
2. Bereczki Kft.
Székhely: 9700 Szombathely, Mátyás király u. 18.
3. Alpok-System Kft.
Székhely: 9700 Szombathely, Szelestey u. 2.
4. KG Invest 2008. Kft.
Székhely: 9028 Győr, Konini u. 19.
5. Tempo-Ép Kft.
Székhely: 9700 Szombathely, Pohl-tó u. 3.


Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


A 2. napirendi pont tárgyalása:

A Temető utca és a Károlyi Mihály utca részleges fel-újítása tárgyában közbeszerzési eljárás megindításáról szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Németh Ildikó szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy az önkormányzat 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Temető utca felső szakaszának és Szabóhegyi útnak a Kökény utcáig tartó szakaszának felújítására.
Már korábban felmerült a Károlyi Mihály utca beveze-tő szakaszának műszaki állapota is. Áttekintve az önkormányzat 2017. évi költségvetésének helyzetét ezt is javasolják megoldani, ezért javasolják a Temető utca felújításával egyidejűleg a Károlyi Mihály utca Bercsé-nyi Miklós utcai kereszteződésig tartó szakaszának a Temető utcával lényegében azonos műszaki tartalom-mal történő felújítását.
Az ülés előtt kiosztott egy új határozati javaslatot, mert a fenti munkák kiegészülnének a Károlyi Mihály utcai garázssor előtti útszakasz rendbehozatalával is. Ezzel kiegészülne a határozati javaslat, továbbá a 2. pontban a 10,7 millió Ft-os összeg 13,9 millió Ft-ra módosulna.
Ezzel a közbeszerzés köteles útfelújítások két részre lennének bontva, hiszen a Temető utca felújítás a pályázatból valósulna meg és így könnyebb lesz az elszámolás is.
Maga a felújítás tehát a következő lenne: a Temető utca teljes szakaszának a felújítása a Hermina utcáig, a Hermina utcától a Kökény utcáig lenne egy sávban a következő szakasz, végül a Károlyi Mihály utcai szakasz és a garázssor előtt útszakasz kétrétegű felületi zárást kapna.

Kérdés:

Plechl Tibor kérdezi: tehát egy közbeszerzési eljárás keretén belül, két rész lenne meghirdetve? Ezek szerint az is elképzelhető, hogy a két részt nem ugyanaz, hanem két különböző vállalkozás nyeri meg?

Németh Ildikó szerint igen, erről van szó. Az augusztusi képviselő-testületi ülésen várható az eredményhirdetés.

Az anyaggal kapcsolatban más észrevétel nem hang-zik el, így a polgármester szavazásra bocsátja a módosí-tott, azaz a kiosztott határozati javaslatot.
A képviselők 10 igen szavazattal az alábbi határozatot hozzák:


134/2017. (VII. 27.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzata a „Temető utca felső szakasz és Szabóhegyi út Kökény utcáig tartó szakaszának felújítása, valamint a Károlyi Mihály utca Bercsényi Miklós utca és Temető utca közti szakaszának és a Károlyi M. utcai garázssor előtti út felújítása” tárgyában készült ajánlattételi felhí-vást elfogadja, egyben elrendeli az ajánlattételi fel-hívás megküldését az alábbi ajánlattevőknek:
1. TIA 2002 KFT.
Székhely: 9600 Sárvár, Sótonyi u. 7/B.
2. SZKENDÓ KFT.
Székhely: 9700 Szombathely, Mérleg u. 2.
3. BIT-ÉP Bt.
Székhely, 1071 Budapest, Dembinszky u. 10. fszt. 2.
Levelezési cím: 9761 Táplánszentkereszt, Fő u. 45/B.
4. VIZÉPTEK Bt.
Székhely: 9700 Szombathely, Wesselényi u. 8.
5. SMALL Consulting KFT.
Székhely: 8500 Pápa, Közép utca 9.

2. Kőszeg Város Önkormányzata a Károlyi Mihály utca Temető utca és Bercsényi Miklós utca közti szakaszának és a Károlyi M. utcai garázssor előtti út felújításához szükséges 13.900.000,- Ft összeget a 2017. évi önkormányzati költségvetés ’TOP pro-jektek előkészítési költségei’ előirányzat terhére biz-tosítja.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.

A határozat meghozatala után Huber László tájékoz-tatja a képviselő-testületet arról, hogy valamennyi TOP projekt támogatási szerződése aláírásra került. Az előlegek is átutalásra kerültek, így finanszírozási problé-ma nincs. A költségvetésben tervezett 43 M Ft-os összeg felhasználására tehát nem lesz szükség. A tervezések is elindultak. Legkorábban a „Zöld város” projekt várható az ősszel, ez fórumon természetesen ismertetésre kerül majd a lakossággal. A projektek közül az intermodális csomópont megvalósulás van talán most a legtávolabb.
Tájékoztatást ad arról, hogy a Települési Arculati Ké-zikönyv készítésének a folyamata megkezdődött, hiszen ez valamennyi önkormányzatnak kötelező létrehoznia. Ezzel kapcsolatban Bertók Sándor főépítész úr lakossági fórumot szervezett, amely augusztus 9-én, 5 órakor lesz a KÖSZ-Házban. Várjuk a vállalkozók és a lakosság véleményét a témával kapcsolatban.

Plechl Tibor és Keszei Balázs kérdezi: a képviselők kaphatnak-e az arculati kézikönyv jelenlegi tartalmáról információt?

Dr. Zalán Gábor tisztázza, hogy az önkormányzat megbízásából egy külső cég végzi a TAK készítését. A jelenlegi fázisban felmérik a várost, így a lakossági fórumon nyilván azt fogják ismertetni, hogy mi is az az arculati kézikönyv, annak mik az elvei, mit kell tartal-maznia. Most még kiküldhető anyag biztosan nem lesz, majd a következő fázisban, hiszen további lakossági fórumot kell majd tartani e tárgyban.

Plechl Tibor ismét arra hívja fel a figyelmet, hogy a lakosság méltatlankodik a szemétszállítási szerződések miatt, ugyanis a számlázás még mindig nem történt meg. Ez mikorra várható? Eddig még senki nem kapott sze-métszállítási számlát és ennek egyben való kiküldése illetve kifizetése a lakosságnak nagyon nehéz lesz. Ő csak azt tudja mondani a lakosságnak, hogy a város-üzemeltető kft. már csak az alvállalkozó szerepét tölti be, így a számlák nem az ő hibájukból késnek.

Dr. Zalán Gábor elmondja, hogy az említett anomáli-ák miatt a polgármester úr elrendelte Kovács István igazgató úr számára, hogy a jövőben folyamatosan tájékoztassa a lakosságot a Kőszeg és Vidékében a hulladékgazdálkodásról. Az igazgató úr folyamatos ír leveleket az illetékeseknek a probléma miatt, de ezekre hónapok óta nem kap választ.

Básthy Béla alpolgármester pedig a jövő hétvégén tartandó Ostromnapok rendezvényeiről ad tájékoztatást. Nyáron nehéz a résztvevők motiválása, de mára már összeállt a részletes program. A képviselőket két prog-ramra külön is hívja és várja: a pénteki megnyitóra, azaz az Ostromtanács összehívására és szombati felvonulás-ra. A városban már hírek keringenek arról, hogy a jövő-ben a megszokott szereplőgárda már nem vállalja a munkát. Mindenkit megnyugtat, hogy az idén még utoljára a három fő történelmi személyiségben nincs változás: azaz Petkovits Sándort Jurisics Miklósként, Seper Andrást Ibrahimként és Stipkovics Istvánt Szulej-mán szultánként ként láthatja a közönség.

Huber László végül mindenkinek megköszöni a megje-lenést majd 14.30 órakor bezárja a képviselő-testület mai, rendkívüli ülését.


Kelt, mint az első oldalon.




Dr. Zalán Gábor Huber László
jegyző polgármester