Jegyzőkönyv: 2020. Június 17., Szerda, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: veszélyhelyzetben a képviselő-testület feladat- és hatáskörének gyakorlása

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Jegyzőkönyv letöltése
Off-line olvasás:
Jegyzőkönyv nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Szám: K/11137-16/2020.


FELJEGYZÉS

amely készült 2020. június 17-én, 9 órakor a kőszegi Városháza tanácskozó termében.

Jelen vannak: Básthy Béla polgármester,
dr. Zalán Gábor jegyző,

Tárgy: veszélyhelyzetben a képviselő-testület feladat- és hatáskörének gyakorlása.

Dr. Zalán Gábor tájékoztatást ad arról, hogy Magyarországon továbbra is veszélyhelyzet van érvényben, így a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése is hatályban van. Ez alapján a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét továbbra is a polgármester gyakorolja és jogosult intézkedni az önkormányzat zökkenőmentes működése érdekében.
Az utóbbi napok történései szerint hamarosan megszűnik a különleges jogrendi időszak és a kormány vonatkozó döntésének ismertté válása után visszaáll a képviselő-testület és a bizottságok rendes működése. Ennek pontos időpontja jelenleg még nem ismert.
Mindazonáltal az önkormányzatnak fel kell készülnie az intézmények nyitására. Ezért felmerült szenzoros kézfertőtlenítő adagolók és gél beszerzésének szükségessége. Ezekből 20 db-ot kell vásárolni, hogy minden kőszegi intézménybe elegendő jusson. Egy db ára 14.490 Ft + áfa, plusz a gél, továbbá a szállítási költség. Amennyiben ezt polgármester úr engedélyezi, még a mai napon megrendeli a hivatal. Összesen 506.552 Ft-ot igényel a beszerzés.

Básthy Béla polgármester az alábbi határozatot hozza:

68/2020. (VI. 17.) polgármesteri határozat:

Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a veszélyhelyzet várható megszűnése és az intézmények nyitása miatt elrendeli a kőszegi intézményekben kerülő felhasználásra összesen 20 db szenzoros kézfertőtlenítő adagoló és gél vásárlását összesen legfeljebb 506 552 Ft értékben az önkormányzat koronavírus elleni védekezési kiadásainak terhére.

Felelős: Básthy Béla polgármester.
Határidő: azonnal.

Kelt, mint az első oldalon.


Dr. Zalán Gábor Básthy Béla
jegyző polgármester


A feljegyzést készítette:

Ecker Eszter
jegyzőkönyvvezető