Jegyzőkönyv: 2010. Április 7., Szerda, 15:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Jegyzőkönyv letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Jegyzőkönyv nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Gyöngyös szabadidőpark kivitelezési munkáira vonatkozó egyszerű ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
2. - Az autóbusz pályaudvar áthelyezésére vonatkozó pályázat beadásának ismételt jóváhagyása
3. - Egy mappában a 2010. április 07-ei képviselő-testületi ülés anyaga
939/8/2010. szám

J E G Y Z Ő K Ö N Y V


Készült Kőszegen, Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által, 2010. április 7-én, 14 órai kezdettel, a Városháza tanácskozó termében megtartott rendkívüli, nyilvános ülésről.

Jelen vannak:
Huber László polgármester,
Gyarmati Kálmán, Keszei Balázs, Kiss Péter, dr. Mátrai István, Preininger Ferenc, Racker Béla, dr. Sujbert Pál, Stampf Ferenc, Táncsics András képviselő (10 fő).

Igazoltan van távol:
Básthy Béla alpolgármester, Földesi Zoltán, dr. Őri-Horváth Andrea, Raposa Helga, Rába László, Schläffer József, Simonits Zsolt (7 fő).

Tanácskozási joggal vannak jelen:
Dr. Zalán Gábor aljegyző, Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető valamint Ujvári Csaba projektmenedzser.

Huber László polgármester üdvözli a rendkívüli ülésen megjelent képviselőket és megköszöni, hogy a napirend fontosságára való tekintettel megjelentek. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes. A sürgős döntést az indokolja, hogy holnap van a beadási határideje az autóbusz pályaudvar áthelyezésére vonatkozó pályázatnak, továbbá a Gyöngyös szabadidőpark elkészülte miatt is fontos, hogy megtörténjen a közbeszerzési kiírás és haladjanak a munkálatok.

A napirenddel kapcsolatban sem kérdés, sem hozzászólás nem hangzik el, így a képviselő-testület 10 igen szavazattal az alábbi napirendet fogadja el:

N A P I R E N D:

1. A Gyöngyös szabadidőpark kivitelezési munkáira vonatkozó egyszerű ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
Előterjesztő: Preininger Ferenc, a Bíráló Bizottság elnöke.
2. Az autóbusz pályaudvar áthelyezésére vonatkozó pályázat beadásának ismételt jóváhagyása.
Előterjesztő: Ujvári Csaba projektmenedzser.





Az 1. napirendi pont tárgyalása:

A Gyöngyös szabadidőpark kivitelezési munkáira vonatkozó ajánlattételi felhívás tervezete csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Preininger Ferenc szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy örömmel fogadja az önkormányzat a nyertes pályázatot. Ismerteti az ajánlattételi felhívás főbb pontjait, kiemelve azt, hogy az ajánlattevő késedelmi kötbért köteles vállalni, melynek összege legalább 50000 Ft/nap valamint jótállási garanciát is, melynek összege a bruttó vállalási ár 5%-a. A felhívást a Közbeszerzési Értesítőben meg kell jelentetni.

További kérdés vagy hozzászólás nem hangzik el, így a képviselő-testület 10 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza:

67/2010. (IV. 7.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az "Egykori Kresz park területén szabadidőközpont létesítése" kiviteli munkáira vonatkozó egyszerű ajánlattételi felhívást elfogadja.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli az "Egykori Kresz park területén szabadidőközpont létesítése"tárgyában kiírt egyszerű ajánlattételi felhívás Közbeszerzési Értesítőben történő megjelentetését.

Felelős :Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Ujvári Csaba, az előkészítési munkacsoport vezetője.
Határidő: azonnal


A 2. napirendi pont tárgyalása:

Az autóbusz pályaudvar áthelyezésére vonatkozó pályázat ismételt beadásáról szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Ujvári Csaba projektmenedzser szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy az autóbusz pályaudvar áthelyezésére vonatkozó pályázat az első körben 62 pontot ért el, ami azt jelenti, hogy finanszírozási okok miatt támogatást nem kaphatna rá az önkormányzat. Belső információk alapján jutottak arra az elhatározásra, hogy a kistérségre kiterjesztve kellene a pályázatot kibővíteni és a második fordulóban újra beadni. Ezt a képviselő-testület is elfogadta. Ismerteti még a szomszéd települések elképzeléseit is a buszvárókra stb. kapcsolatban. A tervezett beruházás 308 373 655 Ft-ba kerül. A pályázati támogatás mértéke legfeljebb 85%, ami 44 022 477 Ft. Javasolja, hogy a határozati javaslat egészüljön ki azzal, hogy a tervezési költséget is a kötvényalap terhére biztosítsa a képviselő-testület.

Kérdések és hozzászólások:

Preininger Ferenc tájékoztatja a képviselőket, hogy a pénzügyi és a városfejlesztési bizottság együttes ülés keretében tárgyalta meg az előterjesztést. A pénzügyi bizottság egyhangúlag javasolja elfogadásra a határozati javaslatot azzal a kiegészítéssel, hogy a tervezési költség is a kötvénykibocsátás terhére legyen biztosítva.

Kiss Péter elmondja, hogy a városfejlesztési bizottság is javasolja elfogadásra a pályázat ismételt benyújtását.

Dr. Zalán Gábor hozzáfűzi még a javaslatát, amely az együttes bizottsági ülésen hangzott el Szima Andrea főépítész részéről. Azt kellene még belevenni a 3. pontba, hogy a 1 410 000 Ft+ÁFA összeg a maximális összeg lehet. Ugyanis a következő körben ki fog derülni, hogy a falvakban építendő buszöblök, illetve beállók építéséhez az alapterületük miatt esetleg nem is kell építési engedély, így ez az összeg várhatóan csökkenni is fog.

További észrevétel nélkül a polgármester szavazásra bocsátja a határozati javaslatot az elhangzott kiegészítésekkel együtt, amit a képviselők 10 igen szavazattal el is fogadnak.

68/2010. (IV. 7.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, Liszt Ferenc utcai autóbusz pályaudvar áthelyezését a Nyugat-dunántúli Operatív program keretében "Közösségi közlekedési infrastrukturális beruházások" támogatására NYDOP-2009.3.2.1./B számon a helyi önkormányzatok fejlesztési feladatainak ellátásának segítségére közzé tett pályázati felhívás körében kívánja megteremteni, amelyhez a szükséges önrészt bruttó 44 022 477 Ft.-ot azaz negyvenötmillió-ötszázhuszonnyolcezer- nyolcszázhetven forintot biztosít a kötvényalap terhére.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a benyújtandó pályázat aláírására.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a megvalósíthatósági tanulmányterv, öt autóbuszváró építési engedélyezési terve, kettő új megállóhely és egyéb járulékos költségeinek kifizetésére, a kötvényalap terhére, amelynek maximális összege 1 410 000 Ft+ÁFA összeg lehet.



Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős:
Rimányi Krisztina osztályvezető,
Ujvári Csaba projektmenedzser.
Határidő: azonnal.


A polgármester megköszöni a pályázattal kapcsolatos munkát, ugyanis nem volt egyszerű feladat a településekkel összhangba kerülni, de végül is a beadási határidőig sikerült, majd 14.15 órakor bezárja a képviselő-testület mai ülését.

Kelt, mint az első oldalon.


Dr. Tóth László Huber László
jegyző polgármester