Jegyzőkönyv: 2011. Június 23., Csütörtök, 14:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Jegyzőkönyv letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Jegyzőkönyv nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
1013-11/2011. szám

J E G Y Z Ő K Ö N Y V


Készült Kőszegen, Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2011. június 23-án, 14.30 órai kezdettel, a Városháza tanácskozó termében megtartott nyilvános, rendkívüli ülésről.

Jelen vannak:
Huber László polgármester,
Giczy József, Keszei Balázs, Kiss Péter, Kiss Zoltán, Dr. Mátrai István, Rába László, Simonits Zsolt, Táncsics András képviselő (9 fő).
Az ülésen jelen van még Kaltenecker Lajos, a Kőszegi Forrás Kft. vezetője.

Igazoltan van távol:
Gyarmati Kálmán és Váradi Szilárd képviselő (2 fő).

Tanácskozási joggal vannak jelen:
Dr. Tóth László jegyző, dr. Zalán Gábor aljegyző, Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető valamint Ujvári Csaba közbeszerzési ügyintéző.

Huber László üdvözli a rendkívüli képviselő-testületi ülés résztvevőit, köszöni is a megjelenést, egyúttal elnézést kér az ülés gyors összehívása miatt, hiszen az a mai napon, délelőtt történt. Ennek indoka az, hogy a gimnáziumban a tető felújítási munkákat mihamarabb meg kell kezdeni, tehát a meghirdetett közbeszerzési eljárásban nyertest kell hirdetni.
Megállapítja, hogy a képviselő-testület ülése határozatképes. Kérdezi, hogy a napirenddel kapcsolatban észrevétel vagy más javaslat van-e. Mivel ilyen nem hangzik el, szavazásra bocsátja a napirendet, amelyet a képviselő-testület 9 igen szavazattal el is fogad.


N A P I R E N D:

1. A Jurisich Miklós Gimnázium kollégiuma tetőfelújítási pályázatának eredményhirdetése.
Előterjesztő: Simonits Zsolt, a Bíráló Bizottság elnöke.


Az 1. napirendi pont tárgyalása:

A gimnázium kollégiumának tetőfelújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás ajánlatainak értékeléséről szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Simonits Zsolt a Bíráló Bizottság elnökeként elmondja, hogy a bizottság jelen ülés előtt tárgyalta meg a beérkezett ajánlatokat. Az összegzés értelmében az egyszerű tárgyalásos eljárás tárgyában az eljárás nyertesének a Kőszegi Forrás Építőipari Kft.-t (Kőszeg, Gábor Á. u. 9.) javasolják kihirdetni, mivel a nettó 19 M Ft-os ajánlott árral a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tette.
A másik két ajánlattevő ajánlatát az előterjesztésben írtak alapján érvénytelennek kell nyilvánítani.

Kérdések és hozzászólások:

Rába László kérdezi, hogy mi lesz akkor, ha augusztus 20-án a gyerekek már jönnek a kollégiumba, de azon még nem lesz tető?

Huber László szerint aki ajánlatot tett, az nyilván tisztában van a kötelezettségeivel. Ha az ajánlatok törvényesek, a tények alapján kell a nyertest kiválasztani. A vállalkozókkal kapcsolatos, esetleges korábbi rossz tapasztalatokat most háttérbe kell szorítani. Nyilván a nyertes sem akar rossz emlékű referenciát magának.

Dr. Mátrai István kérdezi a következőt: lehetséges-e, hogy a szerződésben bizonyos szankciókat írjon bele az önkormányzat? Pld. olyant, hogy amennyiben a vállalkozó bármilyen oknál fogva nem fejezi be időben a kivitelezést, akkor nemcsak a késedelmi díjat kell megfizetnie, hanem lehetséges legyen egy másik vállalkozóval gyorsan befejeztetni a munkát.

Ujvári Csaba szerint az építési munkáknál kötelező dokumentációt készíteni, és ennek része a kivitelezői megállapodás is. A kivitelezőnek ezt el kell fogadnia, a későbbiekben ennek módosítására nincs lehetőség. Tehát előre mindent meg kell határozni.

Dr. Zalán Gábor szerint éppen ezért javasolta a pénzügyi bizottság, hogy a tulajdonos hozzon létre egy munkacsoportot, amely a nevében jogosult lenne arra, hogy a munkákat ellenőrizze és erről a képviselő-testületet tájékoztassa. Ha esetleg nem ütemszerűen zajlanak a munkák, akkor a következmények érvényesítése érdekében fel lehet lépni.

Simonits Zsolt elmondja, hogy a Bíráló Bizottságnak valóban ez volt a kiegészítő javaslata. A 3 fős munkacsoportba javasolják Kiss Péter, Váradi Szilárd és Gyarmati Kálmán képviselőket megválasztani.

Huber László szerint jó lenne tudni, hogy a jelöltek vállalják-e a munkát?

Kiss Péter vállalja, Gyarmati Kálmán és Váradi Szilárd pedig nincs jelen.

A polgármester szavazásra is bocsátja egyenként a jelöltek megválasztását. A képviselők a jelöltekre az alábbiak szerint szavaznak:
Kiss Péter: 8 igen szavazat, 1 tartózkodás.
Gyarmati Kálmán: 5 igen, 3 nem szavazat, 1 tartózkodás.
Váradi Szilárd: 9 igen szavazat.


Ezután a képviselő-testület 9 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza:


103/2011. (VI. 23.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Jurisich Miklós Gimnázium kollégiuma tetőfelújítási munkái elvégzésének ellenőrzésére egy ideiglenes munkacsoportot hoz létre.
A munkacsoport tagjai: Kiss Péter, Váradi Szilárd és Gyarmati Kálmán képviselők. A képviselő-testület a munkacsoport feladatául szabja, hogy a tetőfelújítási munkák kivitelezését a tulajdonos nevében, a műszaki ellenőrrel együtt ellenőrizze.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: értelemszerűen.


Mivel további észrevétel nem hangzik el, ezután a polgármester javasolja, hogy a Bíráló Bizottság javaslatának megfelelően a Kőszegi Forrás Építőipari Kft.-t (9730 Kőszeg, Gábor Á. u. 9) legyen nyertesnek kihirdetve és szavazásra bocsátja a határozati javaslatot, amit a képviselő-testület 9 igen szavazattal el is fogadja azt.


104/2011. (VI. 23.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az „Jurisich Gimnázium Kollégiuma lánykollégium tetőfelújítás”egyszerű tárgyalásos ajánlattételi felhívás tárgyában a Címerpajzs Kft. 9730 Kőszeg, Liszt F. u.28. és a Szárnyasép Építő és Szolgáltató Kft. 9730 Kőszeg, Várkör 61. 2./4. ajánlatát tartalmi-formai szempontból érvénytelennek nyilvánítja.
Érvénytelenség indoka: A Kbt. 88.§ f) pontja alapján, egyéb módon nem felelt meg az ajánlati felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek, mert a felkért hiánypótlást nem vagy nem jól teljesítette.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Jurisich Gimnázium Kollégiuma lánykollégium tetőfelújítás” egyszerű tárgyalásos eljárás tárgyában az eljárás nyertesének a Kőszegi Forrás Építőipari Kft.-t (9730 Kőszeg, Gábor Á. u. 9) kihirdeti.
Az ajánlattevő az alábbi ajánlatot tette:
Ajánlati ár nettó:19 000 000 Ft.
Indoka: mert a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tette.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az átalányáras egyösszegű kiviteli szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Ujvári Csaba az előkészítési munkacsoport vezetője.
Határidő: azonnal.


A nyertes kihirdetése után Huber László gratulál Kaltenecker Lajosnak és jó munkát kíván neki.

Kaltenecker Lajos a tetőfelújítással kapcsolat kicsit értehetetlennek tartja ezt a bizottságot, 42 éves tapasztalata során ilyen még nem fordult elő, de őt nem zavarja, jöjjenek nyugodtan.
Egyébként azt szégyennek tartja, hogy a város őt az elmúlt 5-6 év alatt teljesen elfelejtette, semmilyen megbízást nem kapott az önkormányzattól. Ezért kénytelen volt Szombathelyre munkáért menni. Reméli, hogy a képviselő-testület az ajánlatokból érzékelte, hogy nem komolytalan az általa megadott árszint és azt is, hogy a város részéről ismét visszaáll majd az irányába a bizalom. Lennének javaslatai, hogyan mehetnének jobban a dolgok, mert ami „nagyban megy, az kicsiben is”. Csak meg kell nézni az autópálya-építéseket. Az önkormányzatnak az ilyen munkáknál pld. rezsi-óradíjat kellene kikötnie. Nem mindegy pld., hogy egy vállalkozó horganylemezt vagy horganyzott lemezt használ. Kéri, hogy mihamarabb bemehessen az intézménybe, feltérképezni a munkákat.

Keszei Balázs jelzi, hogy ezt nyugodtan megteheti, a gazdasági vezetővel lesz munkakapcsoaltban.

További észrevétel nem hangzik el, így a polgármester 14.43 órakor bezárja a képviselő-testület mai, rendkívüli ülését.


Kelt, mint az első oldalon.




Dr. Zalán Gábor Huber László
aljegyző polgármester