Jegyzőkönyv: 2012. Január 5., Csütörtök, 09:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Jegyzőkönyv letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Jegyzőkönyv nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A kőszegi köztemetők üzemeltetésére vonatkozó szerződés meghosszabbítása
2. - EGY MAPPÁBAN KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS 2012. 01. 05.
353-1/2012. szám

J E G Y Z Ő K Ö N Y V


Készült Kőszegen, Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2012. január 5-én, 9.30 órai kezdettel, a Városháza tanácskozó termében megtartott nyilvános, rendkívüli ülésről.

Jelen vannak:
Huber László polgármester, Básthy Béla alpolgármester,
Giczy József, Gyarmati Kálmán, Keszei Balázs, Kiss Péter, Kiss Zoltán, dr. Mátrai István, Simonits Zsolt, Táncsics András és Váradi Szilárd képviselő (11 fő).

Igazoltan van távol:
Rába László képviselő (1 fő).

Tanácskozási joggal vannak jelen:
Dr. Zalán Gábor aljegyző és Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető.

Huber László üdvözli a rendkívüli képviselő-testületi ülés résztvevőit, köszöni a megjelenést. Megállapítja, hogy a képviselő-testület ülése határozatképes.

A képviselő-testület kérdés, hozzászólás és más javaslat nélkül, 11 igen szavazattal az alábbi napirendet fogadja el:

N A P I R E N D:

1. A kőszegi köztemetők üzemeltetésére vonatkozó szerződés meghosszabbítása.
Előadó a polgármester nevében: Rimányi Krisztina a városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetője.


Az 1. napirendi pont tárgyalása:

A kőszegi köztemetők üzemeltetésére vonatkozó szerződés meghosszabbításáról szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.
A napirendi pontnál tanácskozási joggal van jelen a Vas Megyei Önkormányzat Vagyonkezelő Kft. Kegyeleti Ágazata részéről Kiskós Ferenc igazgató és Horváth Zsolt.

Rimányi Krisztina szóbeli előterjesztésében elmondja, hogy szeptemberben döntött a képviselő-testület arról, hogy közbeszerzési felhívást ír ki a kőszegi köztemetők üzemeltetésére, ugyanis 2011. december 31-ig volt hatályban a temetkezési vállalattal a jelenlegi üzemeltetési szerződés. Az októberi ülésén a képviselő-testület eredménytelennek nyilvánította az eljárását. Ezt a döntést az egyik ajánlattevő megtámadta, a Közbeszerzési Döntőbizottság pedig megsemmisítette. A törvény alapján ennek az a következménye, hogy új közbeszerzési eljárást kell indítani, de ez azért is szükséges, mert a köztemetők ellátása az önkormányzat kötelezően ellátandó feladatai közé tartozik. Az üzemeltetőt pályázatás alapján kell kiválasztani, így az eljárás befejezéséig a jelenlegi szerződést meg kell hosszabbítani a mostani üzemeltetővel. Az előterjesztésben március 31-e szerepel, de a bizottsági ülésen is javasolták, hogy ez április 30-ig tolódjon ki. A szerződés meghosszabbítására vonatkozóan mind az anyagi, mind az egyéb feltételek az eddigi szerződéshez képest változatlanok.

Dr. Zalán Gábor hozzáfűzi, hogy – több közbeszerzési szakértővel konzultálva – azért kérik a szerződés meghosszabbítását április 30-ig, mert január 1-vel életbe lépett az új közbeszerzési törvény. Ennek értelmében az uniós alatti, un. nemzeti értékhatárokat elérő közbeszerzésekre vonatkozóan a központi szabályok mellett az ajánlatkérőknek lehetőségük van saját eljárási szabályainak a megalkotására. Ezeket az új Kbt. alapelveit és irányelveit figyelembe véve valamennyi ajánlatkérőnek – így az önkormányzatnak is – magának kell megalkotnia, mindenre kiterjedően, teljes részletességgel. Pontosan szabályozni kell, hogy mikor kell ajánlatot bontani, azon ki vehet részt, mit lehet hiánypótlásként elfogadni stb. Ezeket a szabályokat a 2012-ben induló összes közbeszerzési eljárás esetében meg kell jelentetni. Napjainkban nagyon elenyésző azon önkormányzatok száma, akik már rendelkeznek ilyen részletes szabályzattal, így Kőszeg sem. Az új közbeszerzési szabályzatot a januári rendes ülésre szeretnék előterjeszteni és annak elfogadása után, a képviselő-testület a februári ülésén hagyhatja jóvá a temető üzemeltetésre vonatkozó új, ajánlattételi felhívást.
Azt, hogy az önkormányzat ellen jogorvoslatot kezdeményeztek és ezért szükség van a jelenlegi üzemeltetővel a szerződés meghosszabbítására, ezt megbeszélte a Vas Megyei Kormányhivatal Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Főosztály vezető helyettesével, aki jogilag úgy látta, hogy természetesen meghosszabbítható ez esetben a szerződés. Amennyiben a határidő lejárta előtt kerülne sor az új szerződés megkötésére, akkor ez a szerződés módosítás hatályát fogja veszteni.

Hozzászólás:

Simonits Zsolt tájékoztatja a jelenlévőket, hogy a pénzügyi bizottság megtárgyalt az előterjesztést és egyetérett azzal, hogy április 30-ig legyen a szerződés meghosszabbítva, továbbá kérte, hogy a februári ülésre legyen az új ajánlatételi felhívás tervezete benyújtva. Ezzel a módosítással a bizottság 6 igen, 2 nem szavazattal a határozati javaslatot a bizottság a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlja.

További észrevétel nem hangzik el, így a polgármester szavazásra bocsátja az április 30-i módosítással együtt a határozati javaslatot, a képviselő-testület pedig 10 igen, 1 nem szavazattal az alábbi határozatot hozza:


1/2012. (I. 5.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a kőszegi köztemetőkre vonatkozó Temetőüzemeltetési és Kegyeleti Közszolgáltatási Szerződés módosítását jelen határozat melléklete szerinti tartalommal, továbbá felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt annak aláírására.

Felelős: Huber László polgármester, Dr. Tóth László jegyző.
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: azonnal


A határozat meghozatala után Huber László kéri Kiskós Ferenc urat, hogy az ülés után azonnal írják is alá a szerződés meghosszabbítását.

Básthy Béla aggódva hallgatta a közbeszerzési törvény változásait, ugyanis az Alpannónia projektet júniusig be kell fejezni és addig még egy közbeszerzési eljárást le kell folytatni, aminek a kiírását a januári rendes ülésre tervezték bevinni. Kéri a hivatalt, hogy tegyen meg mindent az új közbeszerzési szabályzat gyors előkészítése érdekében.

Dr. Zalán Gábor szerint az Alpannónia projekt a nemzeti értékhatárba tartozó kategóriába tartozik, ezért annak jelenleg is megvannak a szabályai. Így nincs akadálya, hogy a januári ülésen a képviselő-testület jóváhagyja a kiírást. Az önkormányzati szabályzat a nemzeti értékhatár alatti kategóriákra fog vonatkozni, külön építés, szolgáltatás, vásárlás stb. tekintetében.

Huber László tájékoztatja a képviselőket, hogy a belváros projekt műszaki átadása kedden megkezdődött, ami jelenleg is folyamatban van. Kéri a képviselőket, hogy a mai bejáráson ők is vegyenek részt, tegyenek észrevételeket a munkákat illetően, ugyanis a végleges átadás-átvételig ezeket még ki lehet javítani.
Tájékoztatja a képviselőket még, hogy várhatóan február 16-án lesz képviselő-testületi ülés, a költségvetési rendelet megalkotása miatt.

További észrevétel nem hangzik el, így a polgármester 9.50 órakor bezárja a képviselő-testület mai, rendkívüli ülését.




Kelt, mint az első oldalon.




Dr. Zalán Gábor Huber László
aljegyző polgármester