2011. Március 31., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Tájékoztató Kőszeg város népegészségügyi helyzetéről.
2. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Jelentés a hulladékszállítással kapcsolatos képviselő-testületi határozat végrehajtásáról.
4. - Közművelődési szakfelügyeleti utóellenőrzés tapasztalatai.
5. - A televíziós műsorkészítésről szóló döntés.
6. - A tenisz öltöző építésével kapcsolatos megállapodás jóváhagyása.
7. - A kőszegi levéltár ingyenes raktárhasználata.
8. - A királyvölgyi kisajátításról szóló képviselő-testületi határozat visszavonása, az Új-városi Óvoda épülete körüli járda és út építéséhez fedezet biztosítása.
9. - A Rákóczi Ferenc utcai körforgalomhoz szükséges terület kisajátítása.
10. - Az Alpannónia projekt közbeszerzési ajánlattételi felhívásának jóváhagyása.
11.a - Vagyonügyek: Üres ingatlanok licites értékesítése.
11.b - Vagyonügyek: A Rajnis u. 5. sz. alatti üzlethelyiség és kerthelyiség értékesítése.
11.c - Vagyonügyek: A Várkör 39. alatti üzlethelyiség értékesítése.
11.d - Vagyonügyek: A Csónakázó tónál lévő büfé értékesítése.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
19. - Sürgősségi előterjesztés: A Lóránt Gyula Sportelep felújítására pályázat benyújtása
5. napirendi pont:
A televíziós műsorkészítésről szóló döntés.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 215/2010. (XII. 16.) sz. határozata alapján MAGAZIN műsor készítésével bízta meg a Trió - Média Dunántúl Kft.- t. ( 9730 Kőszeg, Rohonci út. 40. )
A Képviselő-testület felhatalmazta Huber László polgármestert, hogy Varga Zsolt vállalkozóval a 144/2010. (VII. 26.) képviselői határozattal jóváhagyott szerződést 2011. április 30-ig meghosszabbítsa, mely szerződés az összefoglaló MAGAZIN műsor sugárzását tartalmazza, havi bruttó 65.000 Ft. – ért, azaz hatvanötezer forintért.
A Képviselő-testület határozatának része volt, hogy a szerződés lejárta után dönt a testület a televíziós szolgáltatás esetleges megpályáztatásáról, a 2011. évi költségvetés ismeretében.
- A 2011. évi költségvetés tervezetében az előirányzott összeg bruttó 1.300 E Ft (18x65.000Ft) a televíziós szolgáltatás igénybevételére.
- Az anyagi lehetőséget megismerve az esetleges pályáztatásról sajnos kénytelenek vagyunk lemondani, hiszen nincs a jelenleginél bővebb szolgáltatás finanszírozására megfelelő anyagi fedezet.
- Jelen helyzetet figyelembe véve 2011-ben 18 alkalommal tud a Képviselő-testület magazin műsor szolgáltatásra megrendelést adni a Trió - Média Dunántúl Kft. részére.
- A szolgáltatás megrendelését a következőkben határozná meg a Képviselő – testület:
A Trió Tv Magazin műsort sugározna rendszeresen havi 2 alkalommal, kivéve a július hónapot, mely a testületi ülések és szabadságolások miatt nem válik szükségessé. A kiemelt rendezvényekről, eseményekről külön megrendelés alapján, az adott rendezvény költségvetése terhére készülne az összefoglaló.
A 2011. február havi képviselő – testületi ülésen a Trió – Média Dunántúl Kft-vel megkötendő szerződés elfogadását a képviselő–testület az időközben felmerült új lehetőség miatt – a szükséges egyeztetések lefolytatása érdekében – a március havi ülésre elhalasztotta.
A Szombathelyi Televízió és Rádió Nonprofit Kft. és a Trió – Média Dunántúl Kft.–vel az egyeztető tárgyalások megtörténtek, mely alapján kiderült, hogy a csatorna használat jogát a Trió - Média Dunántúl Kft. 5 évre megvásárolta. A szombathelyi műsorok leadásának úgy van lehetősége, ha szerződésben a két társaság erről megállapodik. Jelenleg a műszaki akadályok és a jogi bizonytalanságok miatt nem lehetséges, hogy a Trió – Média Dunántúl Kft. helyett más szolgáltató végezze a műsor közvetítését. A jövőben a műszaki átépítések, engedélyek megszerzése után lesz csak módja a Szombathelyi Televízió és Rádió Nonprofit Kft.–nek is térségünkben műsorszórásra.
A két társaság között a szóbeli egyezség megtörtént. Így a Szombathelyi Híradó közvetítése, – ismétlésekkel – lehetséges a Trió TV csatornáján keresztül. Ez a lakossági igényeket is feltehetőleg kielégíti.
Az előterjesztést a Humánerőforrás és a Pénzügyi Bizottság megtárgyalta és a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlotta.

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására! A döntés meghozatalára!

HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő –testülete felhatalmazza Huber László polgármestert, hogy Varga Zsolt vállalkozóval (Trió Média Dunántúl Kft.) a 215/2010. (XII. 16.) képviselő-testületi határozat értelmében megkötött, de 2011. március 31-én lejáró szerződést a Magazin műsorok további közvetítését tartalmazó új szerződést megkösse.
Az új szerződés 2011. április 1-től 2012. március 31-ig terjedő időszakra vonatkoztatva a következőket tartalmazza: - összefoglaló Magazin műsor sugárzását havi 2 alkalommal, összesen (2011-ben) 18 Magazin műsort, alkalmanként 65. 000 Ft – ért, azaz hatvanötezer forintért.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Krizsovenszky Lajosné ügyintéző
Határidő: értelemszerűen

Kőszeg, 2011. március 25.
A polgármester nevében:
Krizsovenszky Lajosné s.k.
ügyintéző
(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)