2011. Március 31., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Tájékoztató Kőszeg város népegészségügyi helyzetéről.
2. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Jelentés a hulladékszállítással kapcsolatos képviselő-testületi határozat végrehajtásáról.
4. - Közművelődési szakfelügyeleti utóellenőrzés tapasztalatai.
5. - A televíziós műsorkészítésről szóló döntés.
6. - A tenisz öltöző építésével kapcsolatos megállapodás jóváhagyása.
7. - A kőszegi levéltár ingyenes raktárhasználata.
8. - A királyvölgyi kisajátításról szóló képviselő-testületi határozat visszavonása, az Új-városi Óvoda épülete körüli járda és út építéséhez fedezet biztosítása.
9. - A Rákóczi Ferenc utcai körforgalomhoz szükséges terület kisajátítása.
10. - Az Alpannónia projekt közbeszerzési ajánlattételi felhívásának jóváhagyása.
11.a - Vagyonügyek: Üres ingatlanok licites értékesítése.
11.b - Vagyonügyek: A Rajnis u. 5. sz. alatti üzlethelyiség és kerthelyiség értékesítése.
11.c - Vagyonügyek: A Várkör 39. alatti üzlethelyiség értékesítése.
11.d - Vagyonügyek: A Csónakázó tónál lévő büfé értékesítése.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
19. - Sürgősségi előterjesztés: A Lóránt Gyula Sportelep felújítására pályázat benyújtása
8. napirendi pont:
A királyvölgyi kisajátításról szóló képviselő-testületi határozat visszavonása, az Új-városi Óvoda épülete körüli járda és út építéséhez fedezet biztosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Az Újvárosi Óvoda felújítását a Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása, mint az intézmény fenntartója pályázati források igénybevételével 2011. február elejéig elkészítette, ami az épület teljes külső hőszigetelését, a lapostető hőszigetelését és újraszigetelését, a belső közösségi terek felújítását, a mozgáskorlátozott közlekedés kialakítását az épület teljes akadálymentesítésével együtt, valamint sószoba kialakítását foglalta magába. E szép, intézményi komfortosítást is magába foglaló munkálatok azonban a felújítás során több a fejlesztéssel összefüggő, annak hosszútávú eredményessége érdekében elvégzendő pótmunkát tárt fel, amelyek közvetlen összefüggésben a pályázattal nincs, de elvégzése halaszthatatlan. Ezek a munkák a következők:
- az épület körüli 0,7 méter és 1,0 méter széles több helyen megsüllyedt vendégjárda újra építése vagy kiegyenlítése, és vízzáró aszfaltburkolattal történő lefedése (Fő oka, hogy több helyütt a vendégjárda az épület fala alá vezeti a csapadékvizet, valamint a meglévő betonjárda több helyütt a kialakult terepszint alatt van).;
- az intézmény Rohonci úti gazdasági bejáratának felújítása és a gazdasági kiszolgáló út megépítése a konyha bejáratáig. (Az intézmény építésekor a gazdasági kiszolgáló út nem épült meg a konyha bejáratáig, hanem csak a kazánház kiszolgálására létesítettek az olajtárolókig egy gazdasági bejáratot. A konyha feltöltése így a Béri Balog Ádám Általános Iskola felőli járdán keresztül történt eddig, ami pedig mind az óvoda, mind az iskola gyalogos megközelítését biztosítja, így sok esetben annak lezárását jelentette a szállítások idejére és a gyalogosok csak a füvön keresztül tudták elérni a közintézményeket.)
- az intézmény főbejáratánál szükséges kerékpár tároló kialakítása (Az épület főbejáratánál jelenleg nincs kerékpár tároló, amit eddig a falhoz támasztással oldottak meg az ide érkezők, ami az új szigetelt homlokzat miatt már nem lehetséges, mivel az annak károsodását okozhatja.).

A fenti az intézmény felújításának befejezéséhez szükséges bruttó 2,5 millió forintos forrás a 2011. évi költségvetésben a kisajátításokra tervezett keretösszegből biztosítható átcsoportosítással.

A Gesztenyefa utcai kisajátításokkal összefüggő terveztetési és építési munkálatok költsége megközelíti a bruttó 50 millió forintot, így az érintett lakók által kezdeményezett kisajátítási eljárás annak nagy lakossági és önkormányzati terhe miatt idén nem valósulhat meg. A 106/2010. (V. 27.) számú képviselő-testületi határozat a kisajátítások jogszabályok szerinti komplex megvalósítása túl nagy anyagi terhet jelent követelményeket támaszt az érintett lakók felé, így annak visszavonása elkerülhetetlen.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a érintett felújítások fedezetének támogatására, valamint a 106/2010. (V.27.) számú képviselő-testületi határozat visszavonására!

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti, valamint a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta. A Városfejlesztési Bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja a határozati javaslatot, a Pénzügyi Bizottság egyhangúlag bruttó 1,5 millió fedezet biztosítását javasolta.

Az időközben beérkezett árajánlatok alapján a kivitelezés bruttó 2.386.536,- Ft-ból valósítható meg (a másik két árajánlat összege br, 2.758.750,- Ft, illetve 2.644.625,- Ft), 1,5 millió forint biztosítása esetén a műszaki tartalmat csökkenteni kell a keleti oldali (újabb építésű) épületrész körüli járda elhagyásával, ami műszakilag nem javasolt.

Kőszeg, 2011. március 25.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s. k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető




HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 106/2010. (V. 27.) számú képviselő-testületi határozatát visszavonja.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli az Újvárosi Óvoda épület körüli vendégjárdájának, gazdasági bejáratának és kiszolgáló útjának, valamint kerékpártárolójának felújításához és szükséges megépítéséhez bruttó 2,5 millió forint összegű fedezet biztosítását a 2011. évi költségvetésben szereplő fejlesztési kiadások között szereplő kisajátításokra tervezett keretösszeg terhére.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina osztályvezető
Határidő: azonnal.

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)