2011. Március 31., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Tájékoztató Kőszeg város népegészségügyi helyzetéről.
2. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Jelentés a hulladékszállítással kapcsolatos képviselő-testületi határozat végrehajtásáról.
4. - Közművelődési szakfelügyeleti utóellenőrzés tapasztalatai.
5. - A televíziós műsorkészítésről szóló döntés.
6. - A tenisz öltöző építésével kapcsolatos megállapodás jóváhagyása.
7. - A kőszegi levéltár ingyenes raktárhasználata.
8. - A királyvölgyi kisajátításról szóló képviselő-testületi határozat visszavonása, az Új-városi Óvoda épülete körüli járda és út építéséhez fedezet biztosítása.
9. - A Rákóczi Ferenc utcai körforgalomhoz szükséges terület kisajátítása.
10. - Az Alpannónia projekt közbeszerzési ajánlattételi felhívásának jóváhagyása.
11.a - Vagyonügyek: Üres ingatlanok licites értékesítése.
11.b - Vagyonügyek: A Rajnis u. 5. sz. alatti üzlethelyiség és kerthelyiség értékesítése.
11.c - Vagyonügyek: A Várkör 39. alatti üzlethelyiség értékesítése.
11.d - Vagyonügyek: A Csónakázó tónál lévő büfé értékesítése.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
19. - Sürgősségi előterjesztés: A Lóránt Gyula Sportelep felújítására pályázat benyújtása
16. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A képviselő-testület az 5/2011. (I. 27.) határozatával fogadta el a 2011. évi munkatervét, melyben a jelen ülésre irányozta elő a képviselő-testület 4 éves ciklusprogramjának a jóváhagyását, valamint a közművelődési koncepció felülvizsgálatát.
Huber László polgármester úr kéri a ciklusprogram megtárgyalásának elhalasztását, az IBM Magyarországi Kft. „Smarter City Assessment” címet viselő együttműködés befejezéséig, a város fejlődési irányainak pontosabb meghatározását tartalmazó javaslatok megismeréséig.
Dr. Mátrai István bizottsági elnök úr pedig a közművelődési koncepció felülvizsgálatának elhalasztását kéri. Mivel a módosítások a kisebbségekre vonatkoznának, a szöveg megváltozatása további egyeztetést igényel.

Az 1/2011. (I. 27.) határozatában a képviselő-testület támogatta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének a Kőszeg-Lukácsházi árvízcsúcs-csökkentő tározó építésének eredményeként létrejövő, tavak halászati joga haszonbérbe vételére vonatkozó pályázatát és felhatalmazta a polgármestert és a jegyzőt a támogató nyilatkozat aláírására, továbbá jóváhagyta a szövetséggel kötendő együttműködési megállapodást.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a szerződés mindkét fél részéről aláírásra, a támogató nyilatkozat kiadásra került.

A 2/2011. (I. 27.) képviselő-testületi határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület az ISES Alapítvány számára a parkoló építésre megállapított teljesítési határidő 2011. augusztus 31. napjáig meghosszabbítását – a további feltételek változatlanul hagyása mellett.
A határozatra jelentem, hogy a képviselő-testület döntéséről az ISES Alapítványt és a tervezőirodát is értesítettem.

A 4/2011. (I. 27.) határozatában a képviselő-testület a helyi önkormányzatok társulásairól és együttműködéséről szóló 1997. évi CXXXV. tv. 10.§ (4) bekezdése alapján meghatalmazta Horváth Miklóst velemi polgármestert arra, hogy a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsában Huber László akadályoztatása esetén alkalmanként eljárjon, a döntéshozatalban közreműködjön.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a meghatalmazás a Hulladékgazdálkodási Társulásnak megküldésre került.

A 6/2010. (I. 27.) határozatban a képviselő-testület nyilatkozatot tett, mely szerint a Kőszeg, 06/9 hrsz-ú ingatlan értékesítése tekintetében elővásárlási jogával élni nem kíván.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a döntésről kérelmezőt értesítették.

A 8/2011. (I. 27.) képviselő-testületi határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület az Ausztria – Magyarország Európai Területi Együttműködés Operatív Program 2007-2013 pályázati kiírás keretében az I G E N (Írottkő/GEschriebenstein Natúrpark) pályázat benyújtását. Egyúttal a képviselő-testület döntést hozott arról is, hogy a pályázat pozitív elbírálása esetén a pályázat ütemterve szerint közpénzben az Írottkő Natúrparkért Egyesület mint vezető partner rendelkezésére bocsátja a pályázat megvalósításához biztosítandó 5%-os azaz 12 500 Euró (3 437 500 Ft) önrészt. A határozat 3. pontjában a képviselő-testület elrendelte, hogy tárgyalásokat kell kezdeményezni az Írottkő Natúrparkért Egyesületben a tagtárs önkormányzatokkal a pályázati önrész biztosításában való szerepvállalásuk érdekében.
A pályázat benyújtása után hiánypótlási kötelezettséget írtak ki és ezért a 17/2011. (II. 15.) határozatával a képviselő-testület kiegészítette ezt a döntést azzal, hogy a tagtárs önkormányzatokkal folytatandó tárgyalások eredményétől függetlenül is biztosítja a pályázat megvalósításához szükséges önrészt.
A két határozatra jelenti Básthy Béla alpolgármester úr, hogy a hiánypótlásra született határozat (17/2011. (II. 15.) természetesen be lett nyújtva a VÁTI-hoz. A tagtárs önkormányzatok hozzájárulása pedig – a 2011. március 30-i állapotot figyelembe véve – az alábbiak szerint alakult:
Települési önerő vállalás összege:
2011. március 30-ig

Peresznye vállalja 90000
Kiszsidány nem vállalja
Ólmod nem vállalja
Kőszegszerdahely még nem érkezett válasz
Kőszegdoroszló még nem érkezett válasz
Cák még nem érkezett válasz
Velem még nem érkezett válasz
Bozsok még nem érkezett válasz
Nemescsó vállalja 45000
Pusztacsó vállalja 45000
Lukácsháza vállalja 150000
Gyöngyösfalu vállalja 150000
Kőszegpaty vállalja 45000
Horvátzsidány vállalja 150000

A települési önerő 1 245 000 Ft-os összegéből tehát a fenti időpontig 675 000 Ft-ra kötelezettség van a fenti települések részéről.

A 10/2011. (II. 15.) határozatában a képviselő-testület elfogadta az önkormányzat, az Innovációs Park Kőszeg Kft. és a GERSE PROJEKT Kft. között kötendő, a határozat mellékletét képező megállapodást és felhatalmazta a polgármestert annak aláírására. A határozatra jelenti Huber László polgármester úr, hogy a megállapodást az önkormányzat nevében aláírta és megküldte az IPK Kft.-nek. A képviselő-testület egyúttal azt is kikötötte, hogy amennyiben a megállapodást a felek a kézhezvételtől számított 15 napon belül nem írják alá, akkor a határozat hatályát veszti. Az IPK Kft. a megállapodást aláírva visszaküldte.

A 15/2011. (II. 15.) képviselő-testületi határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület a Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Paktum c. projektről szóló tájékoztatót. Ugyanezen határozat 2. pontjában a képviselő-testület megbízta a városfejlesztési és üzemeltetési osztályt a projekt keretében megvalósuló befektetői kiadvány Kőszeg várost érintő befektetési lehetőségek adatainak összegyűjtésével és kategorizálásával. A határozat szerint a megjelenésre javasolt ingatlanokról a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti Bizottságnak kellett dönteni.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a bizottság javaslatokat tett a megjelenésre javasolt ingatlanokra, az önkormányzati tulajdonúakra vonatkozóan a gyűjtés elkészült, a magántulajdonúakra vonatkozóan a tulajdonosok megkeresése van folyamatban.

A 20/2011. (III. 3.) határozatával a képviselő-testület a megyei önkormányzat által működtetett kőszegi uszoda 2011. június 30-ig történő működtetéséhez 7 M Ft támogatást biztosított. A határozat ezen pontjára jelentem Huber László polgármester úrral együtt, hogy az erről szóló támogatási szerződés aláírásra került.
Ugyanezen határozat 2. pontjában a képviselő-testület az uszoda sorsának megnyugtató rendezése érdekében egy munkacsoport létrehozásával bízta meg Huber László polgármestert. A képviselő-testület a munkacsoport feladatául szabta, hogy vizsgálja meg a jelenlegi működtetés feltételeit, a marketing tevékenység megszervezését, a pénzügyi háttér biztosítását és tegyen javaslatot az uszoda további működésének biztosítására.
Huber László polgármester úr jelenti, hogy a munkacsoport tagjainak az alábbi személyeket kérte fel:
Básthy Béla alpolgármester, dr. Mátrai István, Simonits Zsolt, Kiss Péter bizottsági elnökök, Kiss Zoltán képviselő, Kapy Ferenc külső bizottsági tag, Nagy Gábor a Dr. Nagy László EGYMI igazgatója, Szabó Erika pénzügyi vezető, Dejcző Antal uszodavezető, dr. Zalán Gábor aljegyző, Rimányi Krisztina, Sőbér Aurélia osztályvezetők, Szabó Marianna, Krizsovenszky Lajosné ügyintézők, Krizmanich István tanácsadó, dr. Küttel István és Kütsán Antal.
A munkacsoport első megbeszélését 2010. március 10-én tartotta, a következőt pedig március 26-án.

Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelentése alapján:

A Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság 2011. március 24-i ülésén egy zártkerti ingatlan licites értékesítéséről, valamint egy zártkerti ingatlan és egy garázs bérlőnek történő értékesítéséről döntött.

Az előző testületi ülés óta 15 db közterület-használati engedély került kiadásra.

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság márciusi ülésén 2 db önkormányzati lakás (Rákóczi u. 91., Meskó u. 13. ) bérlőjét jelölte ki.

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2011.02.28.- 2011.03.29.) az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához 17 db hatósági bizonyítványt adott ki, 68 db átmeneti segélyt, 32 db eseti gyógyszersegélyt, 5 db helyi lakásfenntartási támogatást, 8 db rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, 4 db gyermekintézményi étkezési térítési díjat, 4 db temetési segélyt és 1 db méltányos ápolási díjat állapított meg.

Kérem a tájékoztatásom szíves elfogadását!
Kőszeg, 2011. március 30.
Dr. Tóth László s. k.
jegyző