Zaj elleni védelem

ZAJ ELLENI VÉDELEM


Tájékoztatom a kőszegi lakosokat és ingatlantulajdonosokat, hogy a környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet kiegészült a helyi zajvédelmi szabályokkal. Ennek értelmében 2016. július 15-től az építőipari gépek és a kerti munkavégzést szolgáló zajkeltő gépi berendezések (fűnyíró gép, sövénynyíró gép, fűkasza, robotkapa, lombszívó, lombfújó, motorfűrész, gépi körfűrész, szalagfűrész) használata belterületen a vasárnapot és a munkaszüneti napot megelőző napon 21.00 órától a vasárnapot és a munkaszüneti napot követő napon 06.00 óráig tilos.

Fentiek értelmében főszabályként tehát hétfőn reggel 6 órától szombat este 9 óráig lehet többek között füvet nyírni. Ez alól kivételt jelentenek a munkaszüneti napok, mert munkaszüneti napon nem lehet zajos gépeket használni. Például idén november 1-je (munkaszüneti nap) keddre esik, így ez esetben hétfőn este 9 órától szerda reggel 6 óráig nem lehet füvet nyírni (illetve zajkeltő gépi berendezéseket használni).

Az önkormányzati rendelet szövege elérhető a www.koszeg.hu honlapon, valamint a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztályán.

Kőszeg, 2016. augusztus 1.


Dr. Zalán Gábor s.k.
jegyző