2012. Október 4., Csütörtök, 13:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - „A Jurisich Miklós Gimnázium leány-és fiúkollégiumának felújítása a KEOP-2011-4.9.0 kódszámú épület energetikai fejlesztés megvalósítása ” közbeszerzési eljárás eredményhirdetése.
2. - A Fekete Szerecseny Patikamúzeum (Kőszeg, Rákóczi u. 3.) ingyenes használatba adása.
3. - Egy mappában a 2012. október 4-i rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
2. napirendi pont:
A Fekete Szerecseny Patikamúzeum (Kőszeg, Rákóczi u. 3.) ingyenes használatba adása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Vas Megyei Intézményfenntartó Központ a mellékelt levelében jelezte, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma felülvizsgálta a jelzett múzeumok illetve egyes múzeális intézményegységek működési engedélyeit. Megállapították, hogy a kőszegi Fekete Szerecseny Patikamúzeum működési engedélyének kiadása nem lehetséges az épület tulajdonosának az ingyenes használati jog biztosításáról szóló nyilatkozata nélkül.
Amint a csatolt dokumentumokból megállapítható, az ingyenes használati jogot 1992-ben önkormányzatunk biztosította a Vas Megyei Önkormányzat és a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága részére. E szerződő felek helyébe lépett –a törvény erejénél fogva- jogutódként az Intézményfenntartó Központ, így szükségessé vált a nyilatkozat kiadása az utóbbi szervezet részére.
Kérem előterjesztésem megtárgyalását és elfogadását.


Kőszeg, 2012. október 04.

Huber László polgármester nevében:


Dr. Tóth László s.k.
jegyző


HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul a kőszegi 2007.sz. tulajdoni lapon nyilvántartott 2254 hrsz-u, ténylegesen Kőszeg Rákóczi u. 3 alatti ingatlan (Fekete Szerecseny Patikamúzeum) 265, 2 négyzetméter nagyságú területének a Vas Megyei Intézményfenntartó Központ (Szombathely, Berzsenyi D. tér 1.) részére történő ingyenes használatba adásához 2012. január 1 napjától kezdődően.

2. A Képviselő-testület hozzájárul egyúttal ahhoz, hogy a Kőszeg Város Önkormányzata, a Vas Megyei Önkormányzat Közgyűlése, valamint a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága között 1992. április 3. napján létrejött megállapodásban a fentebb megjelölt szerződő felek helyébe mint ingyenes használatra jogosított a Vas Megyei Intézményfenntartó Központ lépjen a megállapodás egyéb feltételeinek változatlanul hagyásával.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Dr. Tóth László jegyző
Határidő: értelemszerűen

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)