2014. Szeptember 11., Csütörtök, 14:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Bezerédy Imre utca 3. alatti társasház tetőszerkezetének az újjáépítése.
2. - A fejlesztési tartalék átcsoportosítása útjavítási, vízelvezetési feladatokra. (A fejlesztési tartalék átcsoportosítása útjavítási, vízelvezetési feladatokra.
1. napirendi pont:
A Bezerédy Imre utca 3. alatti társasház tetőszerkezetének az újjáépítése.

Tisztelt Képviselő-testület!

2014. július 26-án eddig ismeretlen okból tűzeset következett be az önkormányzat tulajdonát képező Bezerédy I. u. 3. sz. alatti 40 db szociális bérlakás padlásterében.
A káresetet követően az önkormányzat megbízta a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft-t, hogy Kőszeg Város Önkormányzata nevében és költségére a helyreállítási feladatokat végeztesse el, és megkereste az épületet korábban tervező Kiss Ramónt (Eurostatik R Mérnöki és Építőipari Kft), aki elkészítette a lakóházra vonatkozó Veszélyhelyzet Elhárítási Tervét.

A lakóház főépületre, összekötő folyosóra, valamint fejépületre tagolt. A tűz hatására a tetőszerkezet oly mértékben rongálódott, hogy annak helyreállítása már nem megvalósítható, mindenképpen cserére szorul. Az összekötő folyosó tetőszerkezete csak részben szorul cserére, míg a főépületet a vészhelyzet elhárítás nem érint.
A tervező műszaki leírása szerint most egy új szerkezet készül, amely a későbbi tetőtér beépítési elképzeléseit is figyelembe veszi.

A leégett tetőszerkezet, térdfal és párkányzat, valamint a födém aljzatbetonja és salakfeltöltése is elbontásra került, amelyet a Szárnyasép Építő és Szolgáltató Kft. végzett bruttó 6.145.418,- Ft értéken a mellékelt költségvetés tartalma szerint.

A térdfalon és födémen az új tetőszerkezet ablakokkal és fedéssel kerül kivitelezésre. A nyaktag közepén lévő falban található egy ajtó, ez a fal volt a tűz határa. A falban lévő ajtó helyett új nyílászáró kerül beépítésre, de nem az eredeti helyén, hanem eltolva, ezzel a későbbi tetőtér beépítésre is alkalmas. A fenti munkák elvégzésére vonatkozó költségvetés még nem érkezett meg.

Tájékoztatásul közöljük, hogy jogszabályi követelményeknek megfelelően a gázórák leszerelése kötelező volt, ezek újbóli visszaszerelése összesen 2.4 MFt kiadást jelent, míg a légtechnika megjavítása közel 1,3 MFt. Az eddig rendelkezésre álló árajánlatok alapján (Vészhelyzet elhárítási tervdokumentáció, Kiviteli tervdokumentáció, födém megóvás, gázórák le- és felszerelése, légtechnika) már 10,33 MFt kiadással számolhatunk. A Képviselő-testület által az augusztusi ülésen elkülönített 25 MFt remélhetőleg elegendő lesz a felújításra. A biztosító társaság által ugyan a kárfelmérés megtörtént, azonban még nincs információnk a megítélt kárösszegről.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a tájékoztatást tudomásul venni szíveskedjen.

Kőszeg, 2014. szeptember 4.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s.k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető





HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, 1160/16 hrsz Bezerédy I. u. 3. sz. alatti 40 lakásos bérház tetőszerkezetének felújításával kapcsolatos tájékoztatót tudomásul veszi.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: értelemszerű

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)