2019. Január 24., Csütörtök, 13:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A köztisztviselők bérkompenzációjára kiírt pályázat benyújtása.
2. - Rendkívüli előterjesztés: A Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-vel kötendő megállapodás jóváhagyása.
3. - Egy mappában a 2019. január 24-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
2. napirendi pont:
Rendkívüli előterjesztés: A Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-vel kötendő megállapodás jóváhagyása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Szombathelyi Médiaközpont képviseletében eljáró Sebőkné Gábner Natália Kőszeg Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormány-zat) fejlesztéseinek, a település értékeinek, kul-turális programjainak televíziós médiafelülete-ken történő bemutatására egy ajánlattal, és egy hozzá tartozó szerződés tervezettel fordult az Önkormányzat felé, hasonlóan a 2017-es aján-lathoz.
A szerződés tárgya 2019. január-február hónapra a korábbi (2017-es évben megkötött) megállapodáshoz hasnlóan olyan szolgáltatásokra terjedne ki, mint a település közérdekű eseményeiről híradós megjelenés biztosítása, Gazdasági / Közéleti / Programajánló magazinműsorokban adásidő biztosítása, a www.sztv.hu honlapon korlátlan ideig megtekinthetőséggel, egyeztetés alapján a kéthetente megjelenő Vasi Kaleidoszkóp megyei magazinműsor adásában 2-3 perc előre összeállított tudósítások biztosítása.
A televíziós megjelenéseket (híradások, stúdióbeszélgetések, egyéb megjelenések) az Önkormányzat szabadon felhasználhatja saját honlapján, közösségi oldalain, pályázatokhoz becsatolva, rendezvényeken, tárgyalásokon.
Az Önkormányzat és az általa működtetett kulturális intézmények nyertes pályázatuk esetén a pályázati kommunikációra kiírt összegekből a Szombathelyi Médiaközpontot is megbízhatják a pályázati kommunikációval, külön szerződés megkötésével.
A szerződés, amennyiben a Képviselő-testület hozzájárul határozott időre jönne létre, 2019. január 1-től 2019. február 28-ig. Azért csak két hónapra, mert az előző szerződés 2018. december 31-ig élt, azonban Kőszeg Város Önkormányzata még nem rendelkezik éves költségvetéssel (mely várhatóan a 2019. februári testületi ülésen kerül elfogadásra).
A televíziós szolgáltatás díja 2019. év január-február hónapra 50.000.- Ft + Áfa/hónap, összesen 100.000.- Ft + ÁFA, mely összeget a Képviselő-testület jóváhagyó döntése esetén a 2019. évi költségvetésbe szükséges betervezni.
A szerződés az előterjesztéshez csatolásra került.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati ja-vaslatról dönteni szíveskedjen.
Kőszeg, 2019. január 22.


Huber László s.k.
polgármester




HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal (9700 Szombathely, Géfin Gyula utca 22., adószám: 18886607-2-18, képviseli: Lovass Tibor ügyvezető) kötendő Szerződést, és felhatalmazza Huber László polgármestert a melléklet szerinti szerződés aláírására.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli az 1. pont szerinti szerződés fe-dezetének a 2019. évi költségvetésbe történő beépítését.
Felelős: Huber László polgármester
Határidők: azonnal

Szerződés

Amely létrejött egyrészről Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
cégjegyzékszáma: 18-09-108728
székhelye: 9700 Szombathely, Géfin Gyula utca 22.
adószáma: 18886607-2-18.
képviseli: Lovass Tibor ügyvezető
mint Médiatartalom –szolgáltató, s úgyis, mint reklám közzétevő (a továbbiakban: “Szolgáltató”), másrészről :

Megjelenési név
Számlázási név Kőszeg Város Önkormányzata
Képviselő Huber László polgármester
Ir.szám, város 9730 Kőszeg,
Utca, házszám Jurisics tér 8.

Adószám 15733627-2-18
Postacím (ha eltér)
Telefon, mobil 94/562-511 20-530-5866
weboldal www.koszeg.hu
E-mail titkarsag@koszeg.hu

mint Megrendelő, s úgyis, mint reklámozó (a továbbiakban: “Megrendelő”) között a mai napon, az alábbi feltételekkel és tartalommal:

1. A SZERZŐDÉS TÁRGYA

A Megrendelő a jelen szerződés aláírásával egyidejűleg megrendeli a Szolgáltatónál, a Szolgáltató pedig elvállalja az alábbiakat

1.1. A település közérdekű eseményeiről híradós megjelenés biztosítása. (heti egy híradós anyag, 1-maximum 2perc)
1.2. Gazdasági / Közéleti / Programajánló magazinműsorokban adásidő biztosítása (bejátszás 2-5 perc, vagy stúdió beszélgetés 5-10 perc) a www.sztv.hu honlapon korlátlan ideig megtekinthetőséggel. (havi három magazinos megjelenés)
1.3. Egyeztetés alapján a kéthetente megjelenő Vasi Kaleidoszkóp megyei magazinműsor adásában 2-3 perc előre összeállított tudósítások biztosítása.
1.4. A televíziós megjelenéseket (híradások, stúdióbeszélgetések, egyéb megjelenések) az Önkormányzat szabadon felhasználhatja saját honlapján, közösségi oldalain, pályázatokhoz becsatolva, rendezvényeken, tárgyalásokon.
1.5 A Kőszegi Önkormányzat és az általa működtetett kulturális intézmények nyertes pályázatuk esetén a pályázati kommunikációra kiírt összegekből a Szombathelyi Médiaközpontot is megbízhatják a pályázati kommunikációval, külön szerződés megkötésével.
1.6. Szerződési időszak: 2019.01.01-től 2019.02.28-ig

1.7. A televíziós szolgáltatás ára:
50.000.- Ft + ÁFA/hó, a szerződési időszakra összesen: 100.000.- Ft + ÁFA

2. SZOLGÁLTATÓ JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

2.1. Szolgáltató a Megrendelő kérése esetén, vállalja a szerződésben meghatározott Megjelenések megszerkesztését, a megjelölt helyen történő közzétételét.

2.2. Szolgáltató kötelezettséget vállal arra, hogy minden grafikus ábrázolást, diagramot, táblázatot és térképet, melyek a Megjelenést részét képezik, továbbá a szerzői jogi felhívást, védjegyet, kereskedelmi nevet (továbbiakban: Jelzés) feltüntet, és nem hagyja el, illetve változtatja meg a Jelzések egyikét sem.

2.3. A Szolgáltató köteles a Megrendelő fejlécben meghatározott adatairól, valamint a szerződés 3.4. pontjában hivatkozott nyilatkozatokról nyilvántartást vezetni, és azt a reklám közzétételétől számí-tott öt évig megőrizni.

2.4. A Szolgáltató nevében a szerződés megkötése tárgyában médiahirdetési felület értékesítőként
Sebőkné Gábner Natália (20-247-36-03) munkavállaló járhat el.

2.5. A Szolgáltató vagy a nevében eljáró médiahirdetési felület értékesítő legkésőbb a reklám közzété-telére irányuló szerződés megkötését követő hónap utolsó napjáig a Megrendelő felhívására be-számol a Megrendelőnek a reklám közzétételének körülményeiről. Ha a reklám terjesztési fel-tételeinek módosítására van szükség, a Szolgáltató vagy a nevében eljáró médiahirdetési felület ér-tékesítő előzetesen értesíti a Megrendelőt . A reklám terjesztési feltételeinek módosításához a Megrendelő beleegyezése szükséges. A Szolgáltató vagy a médiahirdetési felület értékesítő a vég-rehajtott változtatásokról beszámol a reklámozónak.

3. MEGRENDELŐ JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI


3.1. Megrendelő kötelezettséget vállal arra, hogy Szerződés szerint fizetendő díjakat esedékességükkor megfizeti.

3.2. A teljesítés feltétele, hogy a Szolgáltató a Megrendelő által, a megjelenéshez szükséges anyagot és információkat a szerkesztendő anyag mennyiségétől és munkaigényétől függően legkésőbb a megjelenést megelőző 3-5 nappal korábban megkapja.
3.3. Megrendelő jogosult annak ellenőrzésére, hogy a szerződés tárgyát képező közzététel miként került a leegyeztetett megjelenés helyén bemutatásra. Kifogásait a Megjelenés megjelentetésétől, illetve megváltoztatásától számított 3 munkanapon belül köteles írásban jelezni Szolgáltató felé. Ennek elmulasztásából, vagy késedelmes teljesítéséből eredő károkért Szolgáltatót felelősség nem terheli.
3.4. Megrendelő a külön jogszabályban meghatározott előzetes minőségvizsgálati vagy megfelelőségtanúsítási kötelezettség alá tartozó termékre vonatkozó reklám esetén köteles a Szolgáltatónak nyilatkozni arról, hogy a vizsgálatot elvégezték és annak alapján a termék forgalomba hozható.
4.DÍJAK ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

4.1. A felek megállapodnak abban, hogy a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatásért a Megrendelő 2019. január-februárban összesen 100.000.- Ft+ÁFA, azaz százezer forint + ÁFA összegű díjat köteles megfizetni a Szolgáltatónak.

4.2. A díjat a Megrendelő a Szolgáltató által havonta, tárgyhó 10. napjáig kiállított számla alapján köteles megfizetni.

4.3. A díjat Szolgáltató az 4.2 pont szerint számlázza le Megrendelő felé, aki annak megfizetésére köteles, készpénzes / banki átutalással, oly módon, hogy a pénzügyi teljesítés határideje a számla kézhezvételétől számított 30. nap.

4.4. Az esedékesség lejártával be nem folyt összegekre a Szolgáltató a Ptk. szerinti mértékű késedelmi kamatot számol fel, napi kamatszámítás mellett.


5. FELELŐSSÉGI SZABÁLYOK

5.1. A Szolgáltató szavatol azért, hogy valamennyi általa nyújtott szolgáltatás mindenben alkalmas a szerződésszerű teljesítésre, és ennek megfelelően a jelen Szerződés érvényességi ideje alatt a közzététel e szerződés rendelkezései szerint megvalósuljon.

5.2. Abban az esetben, ha a szolgáltatás teljesítése egyik félnek sem felróható okból következik be, arra az időtartamara, amely időtartama alatt a közzététel nem valósult meg, a Szolgáltató nem jogosult szolgáltatási díjra. Ilyen esetben a kiesett szolgáltatási időre eső szolgáltatási díjat Szolgáltató köteles a tárgyhót követő számlájában jóváírni Megrendelő felé.

5.3. Megrendelő szavatosságot, és felelősséget vállal azért, hogy Szolgáltatónak a közzétételhez rendelkezésre bocsátott védjegyek, szövegek, grafikai- és hang-elemek jogszerűen felhasználhatók, és ezek felhasználási jogát Szolgáltató részére biztosítja.

5.4. Szolgáltató kizárja felelősségét Megjelenés félrevezető, valóságnak nem megfelelő, jogszabályt sértő tartalma által okozott minden kár, igény, eljárás, büntetés, bírság és egyéb hátrányos jogkövetkezmény alól. Megrendelő vállalja, hogy mentesíti és kártalanítja Szolgáltatót fentiek bármilyen előfordulása esetén.

5.5. Szolgáltató fenntartja magának azt a jogot, hogy amennyiben a Megrendelő által megjelenítendő kereskedelmi közlemény az idevonatkozó jogszabályokban foglalt esetleges abszolút tilalmakba és korlátozásokba ütközne, úgy a közzétételt megtagadja. A megtagadás tényét és indokát a Szolgáltató haladéktalanul közli Megrendelővel.

6. A SZERZŐDÉS MEGSZŰNÉSE

6.1. Szolgáltató jelen Szerződést azonnali hatállyal, különösen a következő esetben mondhatja fel:
- ha Megrendelő díjfizetési, illetve jelen Szerződésben vállalt egyéb kötelezettségének határidőn belül nem tesz eleget és ezt a mulasztását a Szolgáltató írásbeli felszólításának kézhezvételétől számított 8 (nyolc) napon belül nem orvosolja.

6.2. Megrendelő a jelen szerződést azonnali hatállyal különösen a következő esetekben mondhatja fel:
- ha Szolgáltató a jelen Szerződésben vállalt kötelezettségeinek neki felróható módon nem tesz eleget, és ezt a helyzetet a Megrendelő írásbeli felszólítása ellenére sem orvosolja.

6.3. A szerződés megszűnik, amennyiben a Szolgáltató a megrendelésben rögzített szolgáltatást a Megrendelő felé teljesítette.

7. BIZALMAS INFORMÁCIÓK

7.1. Jelen Szerződés érvényességi ideje alatt, valamint a szerződés megszűnését követő további 3 (három) évig a felek a szerződéssel kapcsolatban tudomásukra jutott mindenfajta bizalmas információt, illetve "bizalmas" vagy "belső használatra" jelöléssel ellátott írott anyagot üzleti titokként vagy bizalmas anyagként kezelnek, és ugyanazon védelemben részesítenek, mint saját, hasonló jellegű információikat.

7.2. Szolgáltató Megrendelő nevét a szerződés érvényességi ideje alatt a referencialistáján feltüntetheti mindaddig, amíg ezt Megrendelő írásban meg nem tiltja.


8. KAPCSOLATTARTÁS

8.1. Valamennyi értesítést és levelezést írásban kell rögzíteni, személyesen kézbesíteni vagy előre fizetett postai, telex, telefax vagy e-mail útján továbbítani. Ezen értesítések akkor tekintendők kézbesítettnek, ha:
- a küldeményt személyesen kézbesítették, és a címzett átvette;
- előre fizetett postai továbbítás esetén a feladástól számított hetedik (7.) nap elteltével;
- telefaxon történő továbbításkor a telefax gép által rögzített időpontban
- e-mailen történő továbbítás esetén a címzett olvasási visszaigazolásának meglétének időpontjában
8.2. Kapcsolattartók:
Megrendelő részéről: Szolgáltató részéről:
Básthy Béla alpolgármester Sebőkné Gábner Natália
20-530-5866 20-247-3603


9. IRÁNYADÓ JOG

9.1. A szerződő felek kölcsönösen megállapodnak abban, hogy jelen Szerződésből eredő jogvitáikat mindenkor megkísérlik békés úton rendezni. Ennek sikertelensége esetére kölcsönösen alávetik magukat a Szolgáltató mindenkori székhelye kizárólagos illetékességének.

9.2. Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a mindenkor hatályos magyar jogszabályok, különös tekintettel a Ptk., a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény, és a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény rendelkezései az irányadóak, azzal, hogy az audiovizuális és rádiós médiaszolgáltatásban közzétett reklámra a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvényt, valamint a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvényt is alkalmazni kell.

9.3. Jelen Szerződésben szereplő kifejezéseket és jogintézményeket - ha jelen Szerződés másként
nem rendelkezik - a magyar nyelv szabályai szerint, a szavak általánosan elfogadott mindennapi jelentése szerint, valamint a magyar jogszabályok alapján kell értelmezni.

Szerződő felek kijelentik azt, hogy jelen szerződést figyelmesen elolvasták, az abban foglaltakat megértelmezték, abba egyebet foglalni nem kívántak, így azt, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, helybenhagyóan, sajátkezűleg, illetve cégszerűen írták alá.


Szombathely, 2019. ………..







............................................. …..................................................
Szolgáltató Megrendelő