2021. Június 14., Hétfő, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: veszélyhelyzetben a képviselő-testület feladat- és hatáskörének gyakorlása

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár költségvetési előirányzat átcsoportosítása.
1. napirendi pont:
A Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár költségvetési előirányzat átcsoportosítása.

INDOKOLÁS
Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár
költségvetési előirányzat átcsoportosításához




Tisztelt Polgármester Úr!


Kőszeg Város Önkormányzatának 2021. évi költségvetéséről szóló 7/2021. (II.13.) számú Önkormányzati rendeletének 6.§ (8) bekezdése alapján a költségvetési szerv kiemelt előirányzatainak módosításáról szóló döntés a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

Ezek alapján a Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár, mint költségvetési szerv vezetőjeként kérem a Tisztelt Polgármester Urat, hogy járuljon hozzá a kiadási oldalon a személyi juttatások kiadásokból 3 000 000 Ft előirányzat átcsoportosításhoz oly módon, hogy a beruházási előirányzatra 2 000 000 Ft és a dologi előirányzatra 1 000 000 Ft kerüljön átcsoportosításra.


A kérelem indoka:

A Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár 2021. évi költségvetésében a Levéltár terv szinten már 2021. január hónaptól tervezve lett, a levéltár alapítására azonban csak július 01-től kerülne sor, így a tervezett éves bérből szabad maradvány képződik, amelyből lehetőség lenne a levéltár alapításához szükséges feltételrendszer biztosítására eszközök beszerzésére és dologi kiadásokon belül vásárolt szolgáltatásra.
Ennek érdekében kezdeményezzük az Intézmény levéltári egységének az előirányzat személyi juttatások soráról beruházási előirányzatra 2 000 000 Ft, valamint a személyi juttatások soráról dologi előirányzatra 1 000 000 Ft átcsoportosítását.
A fenti előirányzatátcsoportosítások pénzügyi fedezete a költségvetésből finanszírozható, így Kőszeg Város Önkormányzatának többletkiadást nem jelentene.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja.

Kőszeg, 2021. június 14.

Révész József s.k.
igazgató



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár 2021. évi költségvetésén belül az alábbi átcsoportosításhoz járul hozzá:
a 2021. évi költségvetésének levéltári egységének személyi juttatások előirányzatát 3 000 000 Ft-tal lecsökkenti, a levéltári egységének beruházási előirányzatát 2 000 000 Ft-tal megnöveli, valamint a levéltári egységének dologi előirányzatát 1 000 000 Ft-tal megnöveli.

Felelős: Révész József igazgató
Határidő: azonnal