2021. Július 15., Csütörtök, 08:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A gyermekjóléti ellátási formákról és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Kőszegi Szociális Gondozási Központ által biztosított időskorúak nappali ellátása alapszolgáltatással kapcsolatos fenntartói nyilatkozat.
2. napirendi pont:
Kőszegi Szociális Gondozási Központ által biztosított időskorúak nappali ellátása alapszolgáltatással kapcsolatos fenntartói nyilatkozat.

Tisztelt Képviselő-testület!


A Kőszegi Szociális Gondozási Központ intézményvezetője, Raposa Helga jelezte, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2021. június 23-án új eljárásrendet adott ki a szociális alapszolgáltatokra vonatkozóan „A koronavírus terjedésének megelőzésére és a kockázatok csökkentésre a szociális alapszolgáltatásokban, valamint a család- és gyermekjóléti szolgáltatást nyújtó intézményekben” címmel.
Az eljárásrend szerint a nappali ellátást nyújtó szolgáltatás – kivéve a hajléktalan személyek számára biztosított nappali ellátást – esetén a fenntartó dönthet arról, hogy a szolgáltatást az igénybevevő lakókörnyezetében, vagy infokommunikációs eszközök igénybevétele útján biztosítja.
Az intézményünk esetében ez a kőszegi és a horvátzsidányi telephelyen működő Idősek Klubja szolgáltatást érinti. A fenntartói döntéshez az igénybevevők véleményének kikérése szükséges.
A Kőszegi Szociális Gondozási Központ írásban tájékoztatta az igénybevevőket, és kikérte a véleményüket a szolgáltatás igénybevételének módjáról.
A kőszegi telephelyen mindenki támogatta az infokommunikációs eszközökkel történő kapcsolattartást.
A horvátzsidányi telephelyen többségében a személyes jelenléttel szeretnék igénybe venni a szolgáltatást.

Az Idősek Klubja 2020.03.08-2020.06.18-ig, valamint 2020.09.13-2021.06.23-ig, az új eljárási rend megjelenéséig telefonos, illetve elektronikus úton történő ügyintézéssel működött az érvényes eljárási rendnek megfelelően.



Az Idősek Klubja alapszolgáltatás nyújtása módjának megváltoztatásához szükséges a Képviselő-testület döntése.

Fentiekre tekintettel kérem a T. Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjenek.


Kőszeg, 2021. július 6.




A polgármester nevében:


Kovács-Mezei Virág s.k.
igazgatási osztályvezető

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a fenntartásában működő Kőszegi Szociális Gondozási Központ által biztosított időskorúak nappali ellátása alapszolgáltatást - a szolgáltatást igénybevevők véleményének ismeretében - a Kőszeg, Dózsa Gy. u. 24. szám alatti székhelyen infokommunikációs eszközök igénybevétele útján, a Horvátzsidány, Fő u. 6. szám alatti telephelyen személyes jelenléttel nyújtja.

Felelős: Raposa Helga intézményvezető
Határidő: azonnal