2021. November 16., Kedd, 13:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város Önkormányzatának költségvetési előirányzat átcsoportosítása.
2. - A várszínház pályázati támogatásához megítélt önerő módosítása.
3. - Támogatás biztosítása a Kőszegi Városüzemeltető Kft. részére a Rákóczi u. 78. alatti társasházban lévő önkormányzati ingatlanok kéményhelyreállításához.
6. - Zárt ülés keretében: Kőszeg, Festetich utca, Gesztenyefa utca felújítása tárgyban indított közbeszerzési eljárásban eredményhirdetés.
7. - Egy mappában a 2021. november 16-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
3. napirendi pont:
Támogatás biztosítása a Kőszegi Városüzemeltető Kft. részére a Rákóczi u. 78. alatti társasházban lévő önkormányzati ingatlanok kéményhelyreállításához.

Kőszeg Város Önkormányzatának 2021. évi költségvetéséről szóló 7/2021. (II.13.) számú önkormányzati rendelet 6.§ (8) bekezdése alapján a költségvetési szerv kiemelt előirányzatainak módosításáról szóló döntés a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

Ezek alapján kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy járuljon hozzá 2 050 304 Ft államháztartáson kívülre átadott felhalmozási célú támogatás biztosítására a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. részére.

A kérelem indoka:

Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonában van a Kőszeg Rákóczi F. utca 78. szám alatti társasházban 10 lakás, ami után a tulajdoni hányada 1872/10000.
A társasház közös képviselője az In-Ga Társasházkezelő Kft. tájékoztatásul ismertette, hogy 2020. februárjában a kémények felülvizsgálatát rendelte meg a Vas Megyei Kéményseprő Kft-től. A társaság a bevizsgálásra két időpontot adott meg (2020. március 12. és március 19.). Erről a lakók külön értesültek és visszajelezhették, hogy melyik időpont a megfelelő a számukra. Az ellenőrzés a közös képviselő jelenlétében zajlott, azonban az előzetes kiértesítés és a lakók visszaigazolása ellenére néhány lakó mégsem biztosította a bejutást. Mindezt tovább akadályozta a tavaly márciusban bekövetkezett COVID járvány, ami során az ellenőrzés befejezése elmaradt.
2021. március 25-én a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adatszolgáltatásra kötelezte a társasházat. Mivel a fent ismertetettek miatt a bevizsgálás nem fejeződött be, ezért a közös képviselő határidő hosszabbítást kért.
A Vas Megyei Kéményseprő Kft. 2021. április végén zárta le az ellenőrzést. Az ellenőrzés eredményét - miszerint 28 kémény alkalmatlan a használatra - 2021 május 10-én kapta kézhez a társasház.
A kéményseprő-ipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvény előírása szerint a Vas Megyei Kéményseprő Kft. a vizsgálat eredményéről értesítette a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, akik ezt követően tájékoztatták a tulajdonosokat és egyben a kémények használatát a hiba elhárításáig megtiltotta.
Az In-Ga Társasházkezelő Kft. ezt követően számos céget megkeresett a munka elvégzésére, amelyek közül kettő adott pozitív választ, az egyik 2022 januárjára, a másik 2021. novemberére vállalta. Mindezek alapján végül a közös képviselő a Kémény Hungary Kft-t választotta ki, aki a munkálatokra 10 952 480 Ft-os ajánlatot tett.

Az önkormányzat a saját tulajdonában lévő lakásokra a beruházás összegéből a tulajdoni hányadára eső részt 2 050 304 Ft-ot a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft-n keresztül (az önkormányzati lakások kezelője) biztosítaná az ingatlan biztonságos fűtésének elindítása érdekében.
A beruházás megvalósulása után a beruházás értékének az ingatlan tulajdoni hányadára eső része növeli az önkormányzat vagyoni értékét, amit a társasház igazolása alapján a ingatlankataszteri nyilvántartáson átvezetésre kerülne.
Az ingatlan résztulajdonosaként javaslom, hogy ezt az összeget az államháztartáson kívülre átadott felhalmozási célú pénzeszközökből biztosítsuk.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a döntését meghozni szíveskedjen.


Kőszeg, 2021. november 10.


Básthy Béla s.k.
polgármester



HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2021. évi költségvetésének az államháztartáson kívülre átadott felhalmozási célú támogatások előirányzatából a Kőszeg Rákóczi F. utca 78. szám alatti társasház kéményhelyreállítási munkálataira az önkormányzati 1872/10000 tulajdoni hányada tekintetében 2 050 304 Ft-ot biztosít a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft., mint az önkormányzati ingatlanok kezelője részére.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített támogatási szerződés aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal