2021. December 2., Csütörtök, 08:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszeg Városi Piacon (Kossuth L. u. 3.) lévő helyiség ingyenes használatba adása.
1. napirendi pont:
A Kőszeg Városi Piacon (Kossuth L. u. 3.) lévő helyiség ingyenes használatba adása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezet Kőszegi Mentőállomás vezetője Gadó Gábor fordult helyiséghasználati kéréssel a városhoz.

A Mentőszolgálat a COVID járvány elejétől fogva folytat teszteléseket statikus pontokon és tartózkodási helyeken egyaránt. Eddig a mintavételeket a kőszegi mentőállomás gépjárműtárolójában végezték, amely több szempontból is problémát okozott. A mintavételek idején a mentőautókkal az udvarra, utcára kellett kijárni, mivel a kocsik és a tesztelt személyek nem lehetnek egy légtérben. Ennek következtében az autó betegtere lehűlt és az elektromos töltés sem volt biztosítható. A mintavételezés befejezését követően pedig kötelező ózonos fertőtlenítést kellett minden esetben végezni.

Az elmúlt időszakban sajnos a tesztelések, mintavételek száma megemelkedett, ezért a fenti problémák kiküszöbölése érdekében kértek a mentősök egy olyan önkormányzati helyiséget, ahol ezt a feladatot el tudják látni.





Az ingatlankezelő Kőszegi Városüzemeltető Kft-vel is felvettük a kapcsolatot, akik a Városmajor épületében lévő 51 m2 nagyságú üresen álló helyiséget megmutatták a mentősök részére. A feladat ellátásra ez a helyiség alkalmasnak bizonyul, így lehetőség nyílik arra, hogy eleget tudjunk tenni a Mentőszolgálat kérésének.

A helyiség használatára ingyenes használati megállapodás kerülne megkötésre a Kőszegi Városüzemeltető Kft-vel. Mivel a helyiség igénybevételének ideje előre nem meghatározható, így a megállapodás határozatlan időre jönne létre.
Kérem a Tisztelt képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatról dönteni szíveskedjen.
Kőszeg, 2021. december 1.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
városüzemeltetési osztályvezető



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2021. december 1. napjától kijelöli a Kőszegi Mentőállomás részére a Kőszeg, Kossuth L. u. 3. szám alatti 51 m2 nagyságú helyiséget ingyenes használatra, egyben megbízza Kovács Istvánt, a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. igazgatóját az ingatlanhasználati megállapodás elkészítésére és felhatalmazza annak aláírására.

Felelős: Kovács István igazgató
Határidő: azonnal