2023. Február 27., Hétfő, 08:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Gyermekorvos alkalmazásával kapcsolatos önkormányzati döntések.
2. - A Kőszegi Lóránt Gyula Futball Club TAO pályázaton való részvételéhez elvi hozzájárulás.
3. - Egy mappában a 2023. február 27-i, rendkívüli képviselő-testületi anyagai.
2. napirendi pont:
A Kőszegi Lóránt Gyula Futball Club TAO pályázaton való részvételéhez elvi hozzájárulás.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszegi Lóránt Gyula Futball Club TAO pályázaton való részvétel érdekében elvi hozzájáruló nyilatkozat megadása iránt fordult az önkormányzathoz az alábbi három fejlesztés tekintetében.

1. A pályázatban kiemelt szerepet kapna a „Lóránt Gyula Sportközpont” projektelem (sportközpont, tekepálya, kiszolgáló létesítmény). A fejlesztés a Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonában lévő, 2517/1 és 2518 helyrajzi számú ingatlanokon lévő büfé, tekepálya, öltözőkomplexum épületeket érinti. A sportépület építésére 2020. évben már készült egy látványterv, hiszen akkor is nyitva állt egy pályázati lehetőség. A sportközpont megépítésének költségbecslését 1.800.008.698 Ft összegben határozták meg.

2. A másik fejlesztési elképzelés nagyméretű 105x68 (111 x 72) m műfüves sportpálya létrehozása, melynek helyszínéül a Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonában lévő, 06/9 és 06/10 helyrajzi számú, a Rőtivölgyi ivóvízbázis szomszédságában lévő ingatlanokat nevezték meg. A terület övezeti besorolása nagy kiterjedésű szabadidős és sportolási célú K-SZ2 terület. A műfüves sportpálya és kiegészítői költségbecslése 300 MFt.

3. A Lóránt Gyula sporttelep fejlesztése, korszerűsítése keretében korlátrendszer kiépítését, térkövezést és közösségi tér kialakítását szeretnék megvalósítani 21 MFt becsült értéken.

A pályázat valamennyi fejlesztés vonatkozásában 100 % támogatási intenzitású, önrész igénye nincs.
A Kőszegi Lóránt Gyula Futball Club kérése, hogy Önkormányzatunk előzetes elvi hozzájárulás megadásával támogassa a sportfejlesztési program benyújtását, megvalósítását.
A Sportegyesület rendelkezésére álló dokumentumok, árajánlatok, értékelési alapelvek az előterjesztés mellékletét képezik.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztésben foglaltakat megtárgyalni, és a határozati javaslatokat elfogadni szíveskedjen.

Kőszeg, 2023. február 23.

Básthy Béla s.k.
polgármester



I. HATÁROZATI JAVASLAT
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja, hogy a Kőszegi Lóránt Gyula Futball Club „Lóránt Gyula sportközpont” létesítésére sportfejlesztési programot nyújtson be a Magyar Labdarúgó Szövetség felhívására. Egyidejűleg elvi hozzájárulását adja ahhoz, hogy nyertes pályázat esetén a fejlesztés a Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonában lévő 2517/1 és 2518 helyrajzi számú ingatlanokon valósuljon meg és egyben felhatalmazza a polgármestert az elvi hozzájárulás aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

II. HATÁROZATI JAVASLAT
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja, hogy a Kőszegi Lóránt Gyula Futball Club 105x68 (111 x 72) méteres műfüves pálya létrehozására pályázatot nyújtson be a Magyar Labdarúgó Szövetség felhívására. Egyidejűleg elvi hozzájárulását adja ahhoz, hogy nyertes pályázat esetén a fejlesztés a Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonában lévő 06/9 és 06/10 helyrajzi számú ingatlanokon valósuljon meg és egyben felhatalmazza a polgármestert az elvi hozzájárulás aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

III. HATÁROZATI JAVASLAT
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja, hogy a Kőszegi Lóránt Gyula Futball Club a Lóránt Gyula Sporttelep fejlesztése, korszerűsítése tárgyában pályázatot nyújtson be a Magyar Labdarúgó Szövetség felhívására. Egyidejűleg elvi hozzájárulását adja ahhoz, hogy nyertes pályázat esetén a fejlesztés a Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonában lévő 2517/1 helyrajzi számú ingatlanon valósuljon meg és egyben felhatalmazza a polgármestert az elvi hozzájárulás aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)