2009. Március 19., Csütörtök, 14:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az Alpannónia pályázattal kapcsolatos területvásárlás és csere, valamint útvonal jóváhagyása.
2. - A borút projekt jóváhagyásáról szóló 147/2008 (VI. 26.) képviselő-testületi határozat módosítása.
3. - Középkori városfalak felújítása projekt önerejének módosítása.
4. - Az Írottkő Natúrpark Egyesülettel kötött megállapodás módosítása.
5. - Hadik András utca – Címerpajzs dűlő közötti terület csatornázására hitelfelvétel.
6. - EGY MAPPÁBAN 2009_03_19
4. napirendi pont:
Az Írottkő Natúrpark Egyesülettel kötött megállapodás módosítása.

ELŐTERJESZTÉS
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete
2009. március 19-i, rendkívüli ülésének
4. napirendi pontjához



Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzata és az Írottkő Natúrparkért Egyesület között a város turisztikai feladatainak ellátásáról szóló megbízási szerződést a Képviselő-testület 2008. januári ülésén felülvizsgálta, és 14 / 2008. (I. 29.) sz. határozatával a módosított megállapodást jóváhagyta (1. sz. melléklet).

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület jelezte, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan pályázatot kíván benyújtani a Nemzeti Civil Alapprogramhoz működési támogatás elnyerése érdekében. Tekintettel arra, hogy az Egyesület számára juttatott önkormányzati támogatás idén meghaladja a szervezet éves költségvetésének 50 %-át, a pályázati feltételek alapján az Egyesület csak abban az esetben pályázhat, amennyiben közfeladatot is ellát, s e közfeladatra vonatkozó vállalása szerepel a megállapodásban is. Az említett pályázat beadási határideje 2009. március 20., ezért szükségszerű az előterjesztésnek a rendkívüli ülésen történő megtárgyalása.

Az Egyesület a környezetvédelem, természetvédelem területén eddig is végzett és végez is közfeladatot (szemétgyűjtési akciók, természetvédelmi tanösvény létrehozása, környezettudatos nevelés és felvilágosítás), így a szerződés módosítása szabályszerű és indokolt.


Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a szerződés módosításának elfogadására!

Kőszeg, 2009. március 13.

A polgármester nevében:
Schlögl Krisztián s. k.
szervezési ügyintéző




HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel 14 / 2008. (I. 29.) sz. határozatával 2008. február 21-én kötött Megbízási Szerződés 3. pontját az alábbi módosítással egészíti ki:

A Megbízott a fenti turisztikai feladatokon túl a következő közfeladatok ellátását is vállalja:

- Kőszeg város, valamint annak közigazgatási területén található kiemelt jelentőségű zöldterületek tisztán tartásának elősegítését, hulladékgyűjtési akciók szervezését;
- A Kőszegi Tájvédelmi Körzet területén található kiemelt természeti értékek védelme és bemutatása érdekében - az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságával együttműködve – hulladékgyűjtési és egyéb ehhez kapcsolódó tevékenységet végzését (Pl.: forrástisztítási akciók, szemétgyűjtési akciók, kijelölt turistautak felügyelete stb.)
- Környezettudatos, valamint a természet védelmére nevelő tevékenység folytatását (Pl.: tanösvények létrehozása és fenntartása, aktív részvétel az Európai Autómentes Nap rendezvényein stb.)


Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző
Határidő: azonnal


Ikt. sz.: 2344 - 3 / 2008. 1. sz. melléklet

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS


mely létrejött egyrészről KŐSZEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA (Kőszeg, Jurisics tér 8., képviseli: Huber László polgármester), továbbiakban, mint Megbízó,
másrészről ÍROTTKŐ NATÚRPARKÉRT EGYESÜLET (Kőszeg, Rajnis u. 7., képviseli: Bakos György elnök), továbbiakban, mint Megbízott között Kőszeg város és térsége idegenforgalmi feladatainak ellátásáról.

1. Megbízó megbízza a Megbízottat a város turisztikai feladatainak ellátásával, illetve a Tourinform iroda működtetésével.

2. A megbízási jogviszony határozatlan időre jön létre.

3. A Megbízott jelen szerződés keretében a következő feladatok elvégzését vállalja, hogy:
- véleményezi a város és térsége közép- és hosszútávú idegenforgalmi koncepcióját, éves szinten javaslatot tesz az aktuális idegenforgalmi feladatokra, fejlesztésekre, valamint közreműködik a koncepcióban megfogalmazottak megvalósításában;
- a Képviselő-testület által meghatározott idegenforgalmi feladatok végrehajtásában aktív szerepet vállal;
- folyamatos adatgyűjtést végez a terület látnivalóiról, szolgáltatásairól;
- a várost bemutató kiadványokat jelentet meg;
- a várost képviseli bel- és külföldi vásárokon, kiállításokon;
- közreműködik szakmai delegációk, média képviselők programjainak szervezésében;
- közreműködik a város és turisztikai térsége turisztikai honlapjának fenntartásában és fejlesztésében;
- tanulmányutakat, szakmai napokat szervez;
- reklámhirdetéseket jelentet meg;
- kezdeményező, koordináló szerepet vállal a város turisztikai rendezvényeinek létrejöttében és szervezésében a közművelődési intézményekkel, és más szervezetekkel;
- pályázat-figyelést, valamint aktív pályázati részvételt folytat;
- szakmai kapcsolatokat épít ki a város és a térség önkormányzataival, közművelődési és közgyűjteményi intézményeivel, civil szervezeteivel;
- ösztönzi a nemzetközi, országos, regionális szakmai szervezetekkel való együttműködést;
- intézkedési tervet készít a saját bevételei növelésének érdekében, melynek teljesítéséről évente beszámol a Képviselő-testületnek;
- működteti a Kőszegi Borok Házát (Kőszeg, Várkör 54.), az abból származó nyereséget az egyesület céljaira fordítja.

4. A megbízás tárgyát képező feladatokat a Megbízott az eljárásra jogosult tagjai útján, illetve alkalmazottjai által kifejtett tevékenységgel látja el.

5. A Megbízott tudomásul veszi, hogy a megbízást mindig a Megbízó érdekének megfelelően, a Megbízó iránymutatása szerint kell teljesítenie.

6. A Megbízott a megbízás teljesítése során gondos eljárásra köteles, és a Megbízó részére évente legalább egy alkalommal, a Képviselő-testület novemberi ülésén köteles beszámolni éves tevékenységéről, szerződéses feladatainak teljesítéséről.

7. A Megbízott köteles benyújtani az önkormányzati költségvetés tárgyalására a következő évre vonatkozó részletes feladat-meghatározást és annak költségvonzatát, továbbá a működési költségek részletes kimutatását. A Támogatás összegét a Képviselő-testület az éves költségvetés elfogadásával egyidejűleg határozza meg és az így megállapított évi támogatási összeget a Megbízó havi egyenlő részletekben tárgyhó 1-ig utalja át a Megbízott számlájára.

8. A Megbízó a költségvetési rendeletben meghatározott éves támogatási összegen felül többlettámogatást nyújt a Megbízott részére az Írottkő Natúrpark területén működő idegenforgalmi vállalkozók által a Megbízott részére befizetett turisztikai költség-hozzájárulás mértékéig, azt azonos összeggel kiegészítve, de legfeljebb 2 M Ft összegig, mely kizárólag Kőszeg város és térsége turisztikai marketing feladatainak ellátására fordítható Az elszámolás negyedévenként a Megbízott által benyújtott, a befizetéseket hitelt érdemlően igazoló dokumentumok alapján történik. Az összeget a Megbízó a negyedévet követő hó 15. napjáig a Megbízott számlájára átutalja.

9. A Megbízó a Megbízott részére a Budapesten minden évben megrendezésre kerülő Utazás Kiállításon való részvételhez a fenti támogatási összegen felül évi 300 E Ft támogatást nyújt.

10. A Megbízott a hivatkozott feladatainak ellátására 1 fő Tourinform irodavezetőt, valamint 1 fő Tourinform irodai ügyintézőt alkalmaz. A Megbízó vállalja, hogy a Megbízott ezen alkalmazottainak mindenkori személyi kiadásait az éves támogatási összegben szerepelteti.

11. A Támogatás odaítélésének, kifizetésének, valamint elszámolási módjának további részleteiről a Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által 209 / 2007. (IX. 25.) sz. határozatával elfogadott, a Civil szervezetek önkormányzati támogatásáról szóló szabályzata (Civil Szabályzat) 11. § (1) – (4) bekezdései rendelkeznek.

12. A Megbízott székhelyéül szolgáló, általa használt magántulajdonban lévő ingatlan (Kőszeg, Rajnis u. 7.) bérleti díját az Önkormányzat és a bérbeadó között létrejött haszonbérleti szerződés alapján a Megbízó fizeti. Az ingatlan összes felmerülő rezsi költségét a Megbízott fizeti meg.

13. A Megbízott köteles megfelelni a Magyar Turizmus Rt. által előírt szakmai feltételeknek.

14. A szerződést bármelyik fél írásban, egy éves felmondási idővel megszüntetheti. Ezen felmondási idő alatt is köteles a Megbízott ellátni feladatait, a Megbízó pedig gondoskodik arról, hogy a szerződés megszűnését követően is e szerződés tárgyát képező feladatok ellátása folyamatos legyen.

15. Jelen szerződés aláírásával a szerződő felek között 2004. február 28-án létrejött Megbízási Szerződés hatályát veszti.




Kőszeg, 2008. február …….



Kőszeg Város Önkormányzata Írottkő Natúrparkért Egyesület
Megbízó Megbízott


Záradék:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ……………………….. sz. határozata alapján a Megbízási Szerződést jóváhagyta és elfogadta.


Kőszeg, 2008. február ……..



Dr. Tóth László
jegyző




Az Írottkő Natúrparkért Egyesület Közgyűlése ……………………….. sz. határozata alapján a Megbízási Szerződést jóváhagyta és elfogadta.


Kőszeg, 2008. ……………………..



Bakos György
elnök