Jegyzőkönyv: 2018. Szeptember 20., Csütörtök, 15:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Jegyzőkönyv letöltése
Off-line olvasás:
Jegyzőkönyv nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A KSE Birkózó Szakosztályának kérelme.
2. - A költségvetés módosításával kapcsolatos döntés meghozatala.
3. - A 2975/130 hrsz-ú ingatlan átminősítése.
7. - Rendkívüli előterjesztés: A 2018. évi közbeszerzési terv módosítása.
614-13/2018. szám.


J E G Y Z Ő K Ö N Y V


Készült Kőszegen, Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2018. szeptember 20-án, 15 órai kezdettel, a Városháza tanácskozó termében megtartott rendkívüli, nyilvános ülésről.

Jelen vannak:
Huber László polgármester, Básthy Béla alpolgármes-ter,
Kapy Ferenc, Kiss Zoltán, Sas Norbert, Terplán Zoltán és Tóth Gábor képviselő (7 fő).

Igazoltan van távol:
Keszei Balázs, Kiss Péter, Plechl Tibor és Rába Kálmán képviselő (4 fő).

Tanácskozási joggal van jelen:
Dr. Zalán Gábor jegyző, dr. Nagy Edina aljegyző,
Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető, Cserkutiné Stipsics Edina pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető, valamint Fekete Balázs fejlesztési iroda-vezető.
Az ülésen jelen van még Szele Tamásné, a Kőszegi Járási Hivatal vezető-helyettese.

Huber László polgármester üdvözli a mai rendkívüli képviselő-testületi ülés résztvevőit. Megállapítja, hogy a képviselő-testület ülésén 7 fő van jelen, így az ülés határozatképes.
A napirenddel kapcsolatban jelzi, hogy a meghívón szereplő 3 nyilvános napirenden kívül, egy, a tegnapi napon kiküldött rendkívüli előterjesztést is javasol napirendre venni: a 2018. évi közbeszerzési terv módosí-tását.

Mivel a napirenddel kapcsolatban észrevétel nem hangzik el, a polgármester szavazásra is bocsátja az ezzel kiegészített napirendet.

A képviselőtestület 7 igen szavazattal az alábbi napi-rendet fogadja el:

N A P I R E N D:

1. A KSE Birkózó Szakosztályának kérelme.
Előadó a polgármester nevében: Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető.
2. A költségvetés módosításával kapcsolatos döntés meghozatala.
Előadó a polgármester nevében: Németh Ildikó mb. városüzemeltetési osztályvezető.
3. A 2975/130 hrsz-ú ingatlan átminősítése.
Előadó a polgármester nevében: Fekete Balázs fejlesztési irodavezető.
4. A 2018. évi közbeszerzési terv módosítása.
Előterjesztő: Németh Ildikó, az előkészítő munka-csoport vezetője.

Zárt ülés keretében:

1. A „Kőszeg város közvilágítás korszerűsítése, üze-meltetés” tárgyú közbeszerzési eljárásra vonatkozó döntések meghozatala.
Előterjesztő: Németh Ildikó, az előkészítő munka-csoport vezetője.
2. „A Kőszeg várost és Kőszegfalva településrészt összekötő kerékpárforgalmi létesítmény fejleszté-se” c. TOP projekt megvalósítására vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítása.
Előterjesztő: Németh Ildikó, az előkészítő munka-csoport vezetője.


Az 1. napirendi pont tárgyalása:

A KSE Birkózó Szakosztályának kérelméről szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Németh Ildikó mb. osztályvezető szóbeli kiegészítésé-ben elmondja, hogy az augusztusi rendes ülésen ez az előterjesztés le lett véve a napirendről, mivel nem állt elegendő információ az önkormányzat rendelkezésére a döntéshez. A birkózó terem építésére vonatkozóan a képviselő-testület 2016-ban szándéknyilatkozatot hagyott jóvá. A létesítmény a Petőfi téren a fúvószene-kar és a Concordia Énekegyesület által használt épület mellett épülne fel: egy birkózó terem létesülne, a szüksé-ges kiszolgáló létesítményekkel együtt. Az augusztusi ülés után felvették a kapcsolatot – Pusztai Tamáson keresztül – a Magyar Birkózó Szövetséggel. Választ kaptunk ugyan valamint egy adatlapot, de újabb, lényegesebb információ nem igazán áll továbbra sem rendelkezésre.
A végleges jóváhagyás a pályázati biztosíték ismereté-ben várható, ehhez azonban szükséges az önkormány-zat részéről egy nyilatkozat megtétele: amennyiben a csarnok építése meghaladja az 50 millió Ft-ot, úgy 3,5 millió Ft erejéig többletforrást biztosít a beruházás megvalósításához a 2019. évi költségvetésben.
Időközben tisztázódott az is, hogy a birkózó szövetség honlapján 33 millió Ft támogatás olvasható a kőszegi terem építéséhez, de ténylegesen 50 millió Ft lesz ennek az összege.

Hozzászólások:

Sas Norbert elmondja, hogy a pénzügyi bizottság hosz-szan tárgyalt erről az előterjesztésről. Egyetértettek abban, hogy valóban sok a kérdőjel az elképzelésben, viszont arra jutottak, hogy ebből bármikor, minden további nélkül vissza lehet lépni. Ennek tudatában a bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlotta a határozati javaslatot.

Huber László is úgy gondolja, hogy a pénzügyi bizott-ság részletesen megtárgyalta az előterjesztést. A vezetői megbeszéléseken is sok kérdés felmerült már kezdet kezdetén, amelyekre egyelőre nincs válasz. Ennek ellenére, remélhetőleg a projekt végig tud menni és megépül a létesítmény. Ez az önkormányzat érdeke, mert a birkózó szakosztálynak nagy szüksége van rá. Nyilván a későbbiek folyamán lehet módosításokat eszközölni, de ebben a stádiumban célszerű lenne a biztosítékot a város részéről megadni, hogy a birkózó szövetség (illetve az EMMI) végleges döntést tudjon hozni a támogatásról.

Mivel további észrevétel nem hangzik el, a polgármes-ter szavazásra bocsátja a határozati javaslatot, amit a képviselők 7 igen szavazattal el is fogadnak.


147/2018. (IX. 20.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kötelezettséget vállal arra, hogy a Magyar Birkózó Szövetség támogatásával a Kőszeg, 2524 hrsz-ú ingatla-non létesítendő birkózó terem és kiszolgáló egység pályázati biztosítékaként 3,5 M Ft összeget elkülönít a 2019. évi költségvetésében.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: értelemszerű.


A 2. napirendi pont tárgyalása:

A költségvetés módosításával kapcsolatos előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Németh Ildikó mb. osztályvezető szóbeli kiegészítésé-ben elmondja, hogy az augusztusi költségvetés módosí-tása következtében a korábban az un. vonal alatt szereplő Űrhajósok útja Bercsényi Miklós – Rómer Flóris utca közti szakaszának felújítása 14.300.000,- Ft ösz-szegben beemelésre került.
A vagyonhasznosítási bevételek folyamatos teljesítése miatt most arra lenne lehetőség, hogy az útszakasz felújítása megkezdődjön. Ennek kapcsán merült fel, hogy az Űrhajósok útjának a Bercsényi – Sigray J. utca közötti szakasza is egyben kerüljön kivitelezésre. A teljes útszakasz megújulására természetesen csak pénzügyi átcsoportosítás alapján van lehetőség. A 24.350.000,- Ft bekerülési összeg biztosítása több olyan fejlesztési tétel átcsoportosítása révén oldható meg, ami már az idén biztosan nem valósul meg. Ilyen az egészségház váró-termeibe tervezett klímaberendezés, a Vízmű utcai ivóvízhálózat kiépítése (amelyre vonatkozóan a tervek, engedélyek csak jövőre várhatóak), valamint a Malom utca felújításából származó maradvány összeg.
Az Űrhajósok útja felújításáról minél előbb döntést kellene hozni, mert az útépítéssel foglalkozó cégek tájékoztatása szerint jelenleg nagyon nehézkes az anyagbeszerzésük.
Az előterjesztésbe beépítésre került Tóth Gábor és Plechl Tibor önkormányzati képviselők közös javaslata is, akik az új temető kialakításához szükséges, még hiányzó terület önkormányzati tulajdonba kerülését szorgalmazzák. Ennek fedezetét a képviselők az Űrhajó-sok útja 19/D. alatti, kiégett lakás értékesítéséből szár-mazó 8,5 millió Ft-ot jelölték meg, de ez a bevétel már a költségvetés un. vonal feletti tételinek a forrására lett átcsoportosítva.
A két alternatíva az I. és a II. határozati javaslatba van belefoglalva.

Hozzászólások:

Sas Norbert tájékoztatja a képviselő-testületet, hogy a pénzügyi bizottság az Űrhajósok útjának a felújításával, azaz az I. határozati javaslattal értett egyet.

Kiss Zoltán elmondja, hogy a városfejlesztési bizottság is megtárgyalta az előterjesztést és ugyanezt a döntést hozta.

Az előterjesztéssel kapcsolatban sem kérdés, sem to-vábbi hozzászólás nem hangzik el, így a polgármester a bizottságok által támogatott I. határozati javaslatot bocsátja szavazásra. A képviselők 6 igen, 1 nem szava-zattal az alábbi határozatot hozzák:


148/2018. (IX. 20.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli az Űrhajósok útja Rómer Flóris utca – Sigray Jakab utca közti szakaszának felújí-tását.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Űrhajósok útja Rómer Flóris utca – Sig-ray Jakab utca közti szakaszának felújítására költ-ségvetési átcsoportosítás révén 10.050.000,- Ft többletforrást biztosít az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormány-zati rendelete alábbi tételei terhére:
– 4. melléklet III. Egyéb felhasználási célú átvett pénzeszközök többlettámogatás terhére (Ma-lom utcai felújítás háromoldalú megállapodás alapján): 861.000,- Ft,
– 5. melléklet I. Beruházások 22. sor: Egészség-ház klímaberendezés várótermekben: 1.790.065,- Ft,
– 5. melléklet I. Beruházások 50. sor: Vízmű utca ivóvízhálózat kiépítése: 7.200.000,- Ft,
– 5. melléklet II. Felújítások 9. sor: Chernel u. 12., Rákóczi u. 3. tetőjavítása és Cáki út útjavítás: 198.935,- Ft.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.

(Fentiek értelmében a II. határozati javaslatról nem szavaz a képviselő-testület.)


A 3. napirendi pont tárgyalása:

A 2975/130 hrsz-ú ingatlan közkertté történő átminősí-téséről szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Fekete Balázs fejlesztési irodavezető szóbeli előterjesz-tésében elmondja, hogy a Déli városrész közlekedésfej-lesztése c. TOP projekt megvalósítása során szükségessé vált több ingatlan telekcsoport újraosztása. Az erről szóló vázrajz elkészült, az abban feltüntetett Kőszeg 2975/28 hrsz-ú beépítetlen terület megnevezésű ingatlan egy részéből közkert lesz, 2975/130 helyrajzi számmal. Ennek az ingatlannyilvántartásba való bejegyzéséhez kérte a földhivatal hiánypótlásként a képviselő-testület döntését a közkertté minősítésről.

Hozzászólás:

Kiss Zoltán tájékoztatja a képviselő-testületet, hogy a városfejlesztési bizottság megtárgyalta az előterjesztést és a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlotta.

A képviselők további kérdés, hozzászólás nélkül, 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozzák:


149/2018. (IX. 20.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg déli városrészének közlekedésfejlesztése (TOP-3.1.1-15-VS1-2016-00001) c. projekthez kapcsolódóan elrendeli a csatolt 7420/70/2018. szám alatt záradékolt változási vázrajzon szereplő Kőszeg 2975/130 helyrajzi számmal kialakításra kerülő ingatlan közkertté történő minősítését, egyben felhatalmazza a polgármestert az ingatlan-nyilvántartási átvezetéséhez szükséges doku-mentumok aláírására és a szükséges nyilatkozatok, intézkedések megtételére.


Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


A 4. napirendi pont tárgyalása:

A 2018. évi közbeszerzési terv módosításáról szóló előterjesztés csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Németh Ildikó, az előkészítő munkacsoport vezetője szóbeli kiegészítésében elmondja, hogy törvényi kötele-zettsége a képviselő-testületnek minden év március 31-ig a tárgyév közbeszerzési tervét jóváhagyni, amelyet a hivatalnak egy elektronikus rendszerbe fel kell töltenie. Amikor ebben változás van, ugyanez az eljárás. Az idén a képviselő-testület már többször módosította a közbe-szerzési tervet, most a zárt ülés keretében tárgyalandó „Kőszeg várost és Kőszegfalva településrészt összekötő kerékpárforgalmi létesítmény fejlesztése” című TOP projekt megvalósítása miatt van rá újra szükség.

A képviselő-testület kérdés, hozzászólás nélkül, 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza:


150/2018. (IX. 20.)
képviselő-testületi határozat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – a 14/2018. (II. 8.) határozatával elfogadott, a 45/2018 (III.14.), a 71/2018. (IV.26.), a 119/2018 (VI.28.) vala-mint jelen határozatával módosított, egységes szerkezet-be foglalt – Kőszeg Város Önkormányzata 2018. évi közbeszerzési tervét elfogadja és egyben elrendeli a 2018. évi közbeszerzési terv közzétételét a Közbeszerzési Hatóság által működtetett Közbeszerzési Adatbázisban, valamint az önkormányzat hivatalos honlapján.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


A határozat meghozatala után, 15.20 órakor Huber László polgármester bezárja a mai, rendkívüli ülés nyilvános részét, majd a képviselők zárt ülés keretében folytatják a munkát.

Kelt, mint az első oldalon.

Dr. Zalán Gábor Huber László
jegyző polgármester