Jegyzőkönyv: 2011. Október 13., Csütörtök, 13:30 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Jegyzőkönyv letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Jegyzőkönyv nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A „Lóránt Gyula Sporttelep sportöltöző és edzőterem felújítása” tárgyában egyszerű ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
2. - Egy mappában a 2011. október 13-i, rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
1013-16/2011. szám

J E G Y Z Ő K Ö N Y V


Készült Kőszegen, Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2011. október 13-án, 13.30 órai kezdettel, a Városháza tanácskozó termében megtartott nyilvános, rendkívüli ülésről.

Jelen vannak:
Huber László polgármester,
Giczy József, Gyarmati Kálmán, Kiss Péter, dr. Mátrai István, Simonits Zsolt, Táncsics András és Váradi Szilárd képviselő (8 fő).

Igazoltan van távol:
Básthy Béla alpolgármester, Kiss Zoltán és Keszei Balázs képviselő (3 fő).

Tanácskozási joggal vannak jelen:
Dr. Zalán Gábor aljegyző, Bognár-Varga Szilvia pénzügyi osztályvezető-helyettes valamint Ujvári Csaba közbeszerzési ügyintéző.

Huber László üdvözli a rendkívüli képviselő-testületi ülés résztvevőit, köszöni is a megjelenést. Megállapítja, hogy a képviselő-testület ülése határozatképes.
A képviselő-testület kérdés, hozzászólás és más javaslat nélkül, 10 igen szavazattal az alábbi napirendet fogadja el:

N A P I R E N D:

1. A „Lóránt Gyula Sporttelep sportöltöző és edzőterem felújítása tárgyában egyszerű ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
Előterjesztő: Simonits Zsolt, a Bíráló Bizottság elnöke.


Az 1. napirendi pont tárgyalása:

A Lóránt Gyula Sporttelep sportöltöző és edzőterem felújításáról szóló előterjesztés és ajánlattételi felhívás tervezete csatolva a jegyzőkönyvhöz.

Simonits Zsolt a Bíráló Bizottság elnökeként tájékoztatja a jelenlévőket, hogy a Bíráló Bizottság néhány perccel ezelőtt tárgyalta meg az előterjesztést és a határozati javaslatban szereplő 3 vállalkozás mellett még a következő vállalkozásoknak javasolja megküldeni az ajánlattételi felhívást:
4.) Kőszegi Forrás Építőipari Kft.
9730 Kőszeg, Gábor Á. u. 9.
5) Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft.
9730 Kőszeg, Kossuth L. u. 3.
A bizottsági ülésen véleményként elhangzott, hogy A MONTÁZS BAU Kft. részvétele esetleg összeférhetetlen lenne, hiszen ennek a cégnek a tulajdonosa a sportkör elnöke.
A Címerpajzs Kft.-vel kapcsolatban is kifogás merült fel, hiszen más ügyekben a várossal szerződésben áll és az erre vonatkozó kötelezettségeit nem teljesítette. De erre nézve a bizottság ülésén módosító indítvány nem érkezett, tehát a bizottság erről nem is szavazott.
Jelzi még, hogy ajánlatételi határidőben van változás, ugyanis a november 1-i ünnepnap miatt október 31-e nem munkanap, így a beadási határidő november 2-a lesz.

Dr. Zalán Gábor hozzáfűzi, hogy az ajánlattételi felhívás valamennyi dátumát ehhez fogják igazítani.

Kérdések és hozzászólások:

Gyarmati Kálmán információi szerint a városüzemeltető kft.-nek csak egy kőművese, meg egy villanyszerelője van. Ezek szerint a munkák nagy részét alvállalkozásba adnák ki.

Ujvári Csaba elmondja, hogy a Bíráló Bizottság ülésén módosító indítványként vetődött ez fel, hiszen a kft. az önkormányzat saját cége. Az ülésen jelen volt Kovács István igazgató úr is, aki nem zárkózott el a javaslat elől.

Giczy József a másik két cég, a Montázs Bau és a Címerpajzs Kft. kizárását javasolja.

Simonits Zsolt kérdezi, hogy egyébként összeférhetetlen-e a sporklub vezetője cégének ajánlatot adni?

Dr. Zalán Gábor tisztázza, hogy a beruházó az önkormányzat. Ha átadná ezt a pénzt Kőszegi Sportklubnak, hogy ő vezényelje le a kivitelezést, akkor az lenne. A képviselő-testületnek legalább 3 vállalkozásnak kell kiküldenie az ajánlatkérést.

Giczy József utána nézett a Montázs Bau Kft.-nek és egyáltalán nem megnyugtató adatokra bukkant. Egy éve alakult ez a cég és a szükséges referenciái sincsenek meg.

Ujvári Csaba szerint azért szerepeltették a határozati javaslatban, mert részt vettek az ajánlat összeállításában.

Dr. Zalán Gábor szerint ha egy cég nem tud megfelelni az ajánlattételi felhívásban szereplő kritériumoknak, akkor úgysem lehet nyertesnek kihirdetni.

Kiss Péter pedig azt a céget nem látná szívesen, amelyik egy másik témában nem teljesíti az önkormányzat felé a kötelezettségeit.

Huber László szerint szubjektíven ezt nem lehet megítélni vagy megkülönböztetéseket tenni. A közbeszerzési eljárásban úgyis kiderül, hogy a megfelelő pénzügyi háttérrel, referenciával rendelkezik-e minden ajánlattevő.

Kiss Péter nem tudja elfogadni a polgármester úr válaszát. Azt a céget, aki nem teljesíti az önkormányzattal szemben vállalt kötelezettségeit, azt ne hívja meg a képviselő-testület. Kéri, hogy ezért külön-külön szavazzanak a jelöltekről a képviselők.

Gyarmati Kálmánnak is a Montázs Bau Kft.-vel szemben vannak fenntartásai. Ezt a vállalkozót egyszer már kisegítette a város 8 M Ft-tal, amikor a Honvéd laktanyában a lakók bajba kerültek. Kaltenecker Lajos cége viszont a gimnázium tetőfelújításánál jó munkát végzett.

Simonits Zsolt is jól emlékszik erre az ügyre a Rákóczi u. 78. alatti társasházban. A tetőteret beépítő vállalkozó csődbe ment és a felszámoló Kenyeri András cégét jelölte ki arra, hogy az életveszélyt elkerülő munkákat elvégezze. Az önkormányzat, mint résztulajdonos pedig ehhez adott visszatérítendő támogatást. Azóta a városgondok úr kétszer is beszámolt ennek a támogatásnak a visszakerüléséről.

[A vita közben megérkezett 14 órakor Rába László képviselő is, így 9 képviselő van jelen.]

Végül Huber László kérdezi az aljegyzőtől, hogy jogilag van-e akadálya annak, hogy valamelyik vállalkozást kizárja a képviselő-testület? Dr. Zalán Gábor válasza szerint nincs, ilyenre nem is tennének javaslatot. Kaltenecker Lajos részt vett már közbeszerzési eljárásban és nyert is, Kovács István sem rutintalan pályázó. Aki úgy gondolja, az úgysem fog ajánlatot beadni.

További érdemi hozzászólás nem hangzik el, így a polgármester lezárja a vitát és a meghívandó vállakozókat egyenként bocsátja szavazásra, amelyekről a képviselők az alábbiak szerint szavaznak:

Címerpajzs Kft.: 2 igen, 4 nem, 3 tartózkodás,
Szárnyasép Kft.: 8 igen, 1 tartózkodás,
MONTÁZS BAU Kft.: 5 igen, 4 nem,
Kőszegi Forrás Építőipari Kft.: 9 igen,
Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft.: 9 igen.

A határozati javaslatot szintén 9 igen szavazattal fogadja el a képviselő-testület, így az alábbi határozat született:

167/2011. (X. 13.)
képviselő-testületi határozat

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a „Lóránt Gyula Sporttelep sportöltöző és edzőterem felújítása” tárgyában kiírt egyszerű ajánlattételi felhívást elfogadja.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a „Lóránt Gyula Sporttelep sportöltöző és edzőterem felújítása ” tárgyában kiírt egyszerű ajánlattételi felhívás megküldését az alábbiakban meghatározott vállalkozásoknak:
1) Szárnyasép Kft.
9730 Kőszeg, Várkör 61.II.e. 4.
2) MONTÁZS BAU Kft.
9730 Kőszeg, Rómer F. u. 2.
3) Kőszegi Forrás Építőipari Kft.
9730 Kőszeg, Gábor Á. u. 9.
4) Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft.
9730 Kőszeg, Kossuth L. u. 3.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Ujvári Csaba az előkészítési munkacsoport vezetője.
Határidő: azonnal.


További észrevétel nem hangzik el, így a polgármester 14.43 órakor bezárja a képviselő-testület mai, rendkívüli ülését.

Kelt, mint az első oldalon.


Dr. Zalán Gábor Huber László
aljegyző polgármester