Hírek

Találatok: 241-320 | Összesen: 6596 találat 83 oldalon. előző következő
III. Páratlan Párlatnap
Hírek 2019. Január 28.
Idén január végén lesz a III. Kőszegi Pálinka és Párlatverseny a Jurisics vár Pálinkája címért. A versenykiírás a bővítményben olvasható!
Arcképek - Bildnisse
Programok, események 2019. Január 28.
A Kőszegi Művészeti Egyesület 2019. február 1-jén, pénteken, 17.00 órakor nyitja fenti című kiállítását a Jurisics vár lovagtermében. A kiállítást Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész nyitja meg. A kiállítás megtekinthető március 3-ig.
Kávészünet Rátz Gábor húsbolt tulajdonossal
Hírek 2019. Január 28.
A Gyöngyös patak jobboldalán lévő Rátz kertészetet Lágler Antal hozta létre 1932-ben. Rátz Gábor anyai nagyapja volt ő, akinek Gábor édesanyja volt az egyedüli gyermeke.
Első helyezett várvédők
Hírek 2019. Január 24.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából hirdetett területi versenyt a körmendi Kölcsey Gimnázium Vas megye kulturális értékei címmel. Az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola Somogyi Béla Tagiskolája a Jurisics várat választotta témájául, nem kis részben az egykori jurisichos Biczó Beáta tanárnőnek köszönhetően. A több hetes felkészülés és kőszegi látogatás után került sor az összevont döntőre, ahol általános és középiskolák egyaránt versenyeztek. A "VÁRVÉDŐK" nyertek! Gratulálunk!
Programok, események 2019. Január 23.
A Béri Balog Ádám Általános Iskola Szülői Munkaközössége hirdet jótékonysági bált az iskola tornacsarnokába 2019. január 26-án, szombaton, 19.00 órától. Zene: Kócos Ördögök.
Egyházközségi bál 02.09.
Programok, események 2019. Január 22.
A kőszegi római katolikus egyházközség bálját február 9-én tartják a Béri Balog Ádám Iskola ebédlőjében. Az egyfogásos vacsorát is tartalmazó belépőjegyet kizárólag elővételben, a Plébánián lehet megvásárolni 2.500.- Ft-ért. Támogatójegy a Plébánián és a Sekrestyében is vásárolható 1.500.- Ft-os áron. A bál ráfordítások feletti bevételét a Plébánia a Jézus Szíve templom tető felújítására fordítja.
Közösségi Kultúráért elismerés
Hírek 2019. Január 21.
A Dr. Kiss Gyula Baráti Kör, a megye népművelőit tömörítő szervezet, adta át elismeréseit 2019. január 19-én Répcelakon. Frank-Sziklai Márta a a Bozsoki Kökörcsin Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke is kapott elismerést a kőszegi népművelők felterjesztésére. Gratulálunk!
Támogatás civil szervezeteknek
Hírek 2019. Január 21.
Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2019. évre vonatkozó „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2019." című és a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2019." című pályázati kiírásai.
Programok, események 2019. Január 21.
A Kőszegi Polgári Kaszinó 2019. január 25-én, pénteken, 16.00 órakor tartja rendezvényét Brenner János Katolikus Közösségi Házban (Kőszeg, Kelcz-Adelffy u. 6.). A vetített képes előadást Hegedűsné Reinhoffer Éva építész tartja.
Ökumenikus imahét Kőszegen
Programok, események 2019. Január 20.
2019. január 20. és 25. között minden este 18 órakor. "Az igazságra és csakis az igazságra törekedj… " (5Móz 16,18-20)
Farsangi mulatság
Programok, események 2019. Január 16.
A HAJNALCSILLAG NÉPTÁNCEGYÜTTES meghív minden kedves szórakozni vágyót a 2019. január 26-án, szombaton a Jurisics vár KÖSZHÁZBAN
megrendezésre kerülő hagyományos FARSANGI MULATSÁGRA.
Az év természetfotósa
Programok, események 2019. Január 16.
2019. február 1-jén, pénteken, 17.00 órakor a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban nyílik a kiállítás, mely után Dr. Heincz Miklós "Objektívvel Kőszeg környékén" című előadását is meghallgathatják az érdeklődők.
Hírek 2019. Január 16.
Az Írottkő Natúrparkért Egyesület vetélkedőt hirdet a magyarországi natúrparkokról iskoláknak, családoknak és baráti társaságoknak. A vetélkedő a következő 3 hónapban egy-egy feladat megoldását követően
a döntővel fejeződik be. A versenyző csapatlétszám 3 fő lehet!
Hírek 2019. Január 15.
A Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont újra várja látogatóit. NYITVA TARTÁS a bővítményben.
Iparos Bál
Programok, események 2019. Január 15.
A Kőszeg és Vidéke Vállalkozók Ipartestülete 2019. január 19-én tartja hagyományos jótékonysági bálját a Jurisics vár lovagtermében. Zene: Cabo Wabo Party Band.
III. Páratlan Párlatnap
Programok, események 2019. Január 15.
Immár harmadik alkalommal rendezi a Művelődési Központ a rendezvényt, melynek előfutára lesz a január 31-i Párlat és Pálinka Verseny. Február 2-án 10 órakor nyílik a kirakodóvásár és a helyi ételek italok kóstolója. Természetesen ezen a napon lehet a legtöbb féle pálinkát kóstolni, de a kulturális programok szerelmeseit is várják a belső várudvarban felállított színpadhoz déltől (kedvezőtlen időjárás esetén a lovagteremben), ahol Vlasits György és Varga Tamás harmonikás, a Perenyei Férfi Népdalkör, az UKNOW DUO, Fekete Linda- Maronits Ferenc és a Szent Vid Táltos Dobcsapat is várja az érdeklődőket. Sztárvendég: Bereczki Zoltán. A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes tagjai pedig közös táncra hívják a bátrabbakat. Délelőtt szakmai előadások színesítik a programot, ahol többek között Barabás Attila, a Magyar Pálinka Lovagrend nagymestere „Illóolajok lepárlásának középkori emlékei a kőszegi várban” című előadását is meghallgathatják az érdeklődők és ezután kerül sor a III. Kőszegi Pálinka és Párlatverseny eredményhirdetésére és szakmai értékelésére.
A Küttel család
Programok, események 2019. Január 14.
Szeretettel várják a Kőszegi Városi Múzeum Fekete Szerecseny Patikaházába a gyermekcsoportokat múzeumpedagógiai foglalkozásra a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Új tárlatuk a kőszegi gyógyszerész-dinasztia, a Küttel család emlékeit vonultatja fel. A foglalkozáson játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek a család múltjával.
Hétvégi túrák
Programok, események 2019. Január 14.
2019. január 19-én Őz-kút túra, január 20-án Gerinctúra lesz a Kőszegi-hegységben.
Bersek Bál
Programok, események 2019. Január 14.
2019. Január 19-én immár 19. alkalommal kerül megrendezésre az iskola hagyományos jótékonysági bálja a Dr. Nagy László EGYMI Dísztermében. Zene: Kócos Ördögök, vacsora: Arany Strucc Étterem.
Isten Éltesse Lajos bácsit!
Hírek 2019. Január 10.
A mai napon 90. születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte Huber László polgármester úr Nagy Lajos szépkorú kőszegi polgárt. Lajos bácsi 1929. január 10 -én született és okleveles gépészmérnökként ment nyugdíjba 1989 -ben a Lakástextil Vállalattól.
Hírek 2019. Január 10.
Ezúton értesítjük az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. nevében a Tisztelt lakosságot, hogy Kőszegfalván változik a szállítás rendje 2019.01. 14-től. Az eddigi csütörtök helyett, hétfő lesz a szállítás napja, munkaszervezési okokból. A szelektív szállítás napja is módosul ezáltal hétfőre. Kérjük a lakosság megértését, türelmét. A Kőszegi Regionális Hulladéklerakónak új telefonszáma van: +3694200255, amin munkaidőben állnak rendelkezésre.
Politikai okokból támadják Kőszeg Városát és a koszegINFO-t, alaptalanul!
Hírek 2019. Január 7.
Kőszeg Város Önkormányzata közleménye: 2019. január 4-én az atlatszo.hu tévesen írta, hogy Kőszeg Város Önkormányzata milliókkal támogatta a koszegINFO web és Facebook oldalt, annak üzemeltetőjét. A valóságban a város (9 támogató és 1 ellenszavazattal) vállalkozói szerződést kötött Kiss András egyéni vállalkozóval (melyet ellenzéki képviselők is támogattak). Ennek alapján a vállalkozó marketing és imázsépítés szolgáltatást végzett Kőszeg városa részére saját, valamint médiapartnerei felületein. Egy évvel később az azonos tartalmú újabb előterjesztést immár a városvezetés és ellenzéke egyhangú voksolással fogadta el! A munka eredményeit bárki követhette, megtekintheti a koszegINFO, valamint a vállalkozó média partnerei felületein.
Magyar Kultúra Napja
Programok, események 2019. Január 7.
2019. január 23-án, szerdán, 18.00 órakor a Jurisics vár lovagtermében lesz megemlékezés a Himnusz születése napja alkalmából. Ünnepi beszédet mond: Básthy Béla alpolgármester. Magyarnak lenni... címmel pedig Joós Tamás énekmondó ad műsort.
Kőszegi ökölvívók a legjobbak között
Hírek 2019. Január 7.
Az MTI kérésére a hazai sportszövetségek minden évben megválasztják sportáguk legjobbjait. A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolói idén minden várakozást felülmúltak: Hámori Ádám az év ökölvívója, Búza Rafael a legjobb serdülő ökölvívó, Hámori Luca pedig az egyik legjobb ifjúsági női ökölvívó címet nyerte el! Gratulálunk a versenyzőknek, és hasonló eredményeket kívánunk 2019-ben is!
ERŐS TÚRÁKKAL INDUL AZ ÉV!
Programok, események 2019. Január 4.
Januárban és februárban is szinte minden hétvégére kiváló téli túrákra hívogat az Írottkő Natúrpark. Teljesítménytúra, jókedvű családi túra, hegyi és mezei barangolás – mind akad a kínálatban.
dr. Seregély István
Hírek 2019. Január 4.
Nyolcvannyolcadik életévében elhunyt dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek, Kőszeg Város díszpolgára, egykori kőszegi plébános. Temetése 2019. január 8-án, kedden lesz az Egri Főszékesegyházban. Nyugodjék békében.
Kisvakond
Programok, események 2019. Január 2.
2019. január 12-én, szombaton, 11.00 órakor a vár lovagtermében. Az előadás a Móra Könyvkiadó produkciójában a Hatszín Teátrumban került bemutatásra, 2017 novemberében, a Kisvakond karakterének 60. születésnapja alkalmából. Az előadás részben adaptációja a Kisvakond és a sas c. mesének, az alaptörténet kisebb átalakításával. Az előadás moderátorar KalapJakab (www.kalapjakab.hu). A játékidő végeztével kedvezményes könyvvásár várja a vendégeket.
Újévi koncert
Programok, események 2018. December 31.
A fenti címmel adnak koncertet 2019. január 5-én, szombaton, 18.00 órakor a Kőszegi Vonósok a Jurisics vár lovagtermében. Műsoron Strauss, Weiner, Sarasate, Monti, Kárpáti, Chernel István, etc. művei. Koncertmester: Scheer Bernadett, vezényel, hegedű: Scheer Uwe.
A múlt és a jövő nem a tiéd…
Programok, események 2018. December 21.
A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház szeretettel hívta az érdeklődőket SOPRONI SOMLAI ATTILA fenti című kiállításának megnyitójára 2019. január 4-én, pénteken, 16.00 órára a Jurisics vár lovagtermébe. A kiállítás január végéig megtekinthető.
Állományszabályozó vadászat
Programok, események 2018. December 21.
ÁLLOMÁNYSZABÁLYOZÓ VADÁSZATOT SZERVEZNEK A KŐSZEGI-HEGYSÉGBEN 2019. JANUÁR 04-ÉN.
A LEGSZEBB KARÁCSONYI HANGULATÚ ÜZLETEK
Hírek 2018. December 20.
A felhívásra sok jelölés érkezett Kőszegről. A legszebb karácsonyi hangulatú üzletek 2018-ban a következők lettek: Csokiszeg a Fő téren, Júlia Virágbolt a Rákóczi utcában, és a Boltoda és Magműhely a Vasaló házban. Gratulálunk! Díjat kapott az Írottkő szálló és az Ibrahim étterem is, üzletbelsőjük méltó karácsonyi hangulatáért.
Programok, események 2018. December 18.
A karácsonyi ünnepek alatt, az év végén a kőszegi múzeumok, valamint a Tourinform az alábbi nyitva tartással állnak rendelkezésre a látogatók számára:
KŐSZEGI JEGES KARÁCSONY
Programok, események 2018. December 18.
December 22-én Jeges Karácsonyra vár mindenkit a kőszegi fedett jégpálya csapata. Ezt követően, bármilyen is lesz az idő a karácsonyi ünnepek során, minden nap biztos és kedves családi program lehet az ünnepi korcsolyázás.
Karácsonyra: Kőszegi krónika 1938-1952
Hírek 2018. December 18.
A Szülőföld Könyvkiadó Kft., 2015-ben adta ki városunk apátplébánosának, posztumusz díszpolgárának naplóját. A 656 oldalas, kemény kötéses helytörténeti jelentőségű kötet most mindössze 2000,- forintért megvásárolható a Fő tér 9. alatti Korda Könyvesboltban!
Szilveszteri kocogás
Programok, események 2018. December 17.
December 31-én a 11 órás harangszóra indul a hagyományos jelmezes kocogás, melyre minden vállalkozó kedvű családot szeretettel várunk, akik bolondozva szeretnék búcsúztatni az óévet.
Jézuskaváró filmvetítés
Programok, események 2018. December 17.
A JURISICS-VÁR MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS VÁRSZÍNHÁZ AJÁNDÉKAKÉNT 2018. december 24-én 14.00 órakor a Jurisics vár lovagtermében a Salamon király kalandjai című izraeli-magyar animációs film kerül vetítésre. Belépés díjtalan!
KARÁCSONYI HANGVERSENY
Programok, események 2018. December 17.
Concordia-Barátság Énekegyesület hagyományos karácsonyi hangversenye lesz a Jézus szíve Plébániatemplomban 2018. december 22-én, szombaton, 19.00 órától.
GAUDETE
Programok, események 2018. December 17.
A Cirákulum együttes szeretettel vár minden kedves érdeklődőt adventi koncertjére, december 21-én, pénteken, 19.00 órára, a vár lovagtermébe.
Kávészünet Dr. Kósa Csabánéval
Hírek 2018. December 17.
A Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg a Győrvári Krónika Dr. Székely László apátplébános elbeszélésében című kötet. A több nyelven beszélő, hatalmas műveltségű, széles látókörű, kiemelkedő egyházi személyiség könyvét december elsején mutatták be Győrváron a Makovecz Faluházban.
Programok, események 2018. December 14.
Terplán Zoltán, Tóth Gábor és Huber László önkormányzati képviselők fogadóóráinak időpontja olvasható a bővítményben. A képviselők szeretettel várják a választópolgárokat a fogadóórákra.
Karácsonyi Hangverseny
Programok, események 2018. December 13.
A kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium tanulóinak karácsonyi hangversenye lesz 2018. december 19-én 17.00 órakor a gimnázium dísztermében.
JÖN AZ ELSŐ KŐSZEGI FORRALTBOROS ADVENT!
Programok, események 2018. December 13.
A felejthetetlen hangulatú téli Jurisics tér forralt bor illatával telik meg a hétvégére. A kőszegi borászokkal közösen zárhatjuk az évet, miközben ők vidám forraltboros versenyen mérik össze szegfűszegeiket! A hangulatról a várható hóesés és az Artrakció koncert-zenekar, Kendik Péter és a Minimal Acoustic együttes gondoskodik. Vasárnap sült keszeg illata csábít.
Fogadjátok a kisdedet
Programok, események 2018. December 13.
A HAJNALCSILLAG NÉPTÁNCEGYÜTTES és a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház szeretettel hívja az érdeklődőket 2018. december 15-én, 19.00 órakor a Jurisics vár lovagtermében kezdődő karácsonyi műsorra. A belépés díjtalan, adományaikat köszönettel fogadjuk!
ANGYAL SZÁLL FELETTÜNK
Programok, események 2018. December 11.
Fenti című verses karácsonyköszöntő műsort tart 2018. december 14-én, pénteken, 16.00 órakor a Chernel Kálmán Városi Könyvtár. Bősze Éva Ringató csendem és Csider Sándor Karácsony éjjelén című kötetek bemutatójára kerül sor.
Adventi készülődés a Kőszegi Városi Múzeumban
Programok, események 2018. December 11.
Szeretettel várják a gyermekcsoportokat az Arany Egyszarvú Patikába (9730, Kőszeg, Jurisics tér 11.) december 17-én 10-től 15 óráig. Foglalkozásukon betlehemet, és karácsonyi díszeket készítenek.
II. Csók Zsúr
Programok, események 2018. December 11.
2018. december 15-én 15.00 órakor a Jurisics téren várja az érdeklődőket étellel-itallal-zenével a Csók István Művészkör és az ARTrakció Zenekar.
Programok, események 2018. December 11.
2018. december 11-én, kedden 10.00 órakor Göran Thernborn, a Cambridge-i Egyetem emeritus professzorának előadása lesz a Zwingerben. Az esemény angol nyelvű!
Női-Férfi Ökölvívó Országos Bajnokság 2018
Hírek 2018. December 11.
2018.12.04-től 2018.12.07-ig került megrendezésre a Női-Férfi Ökölvívó Országos Bajnokság, Budapesten. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület Kőszeg és Bük két versenyzője, Szoták Titusz (64kg) és Hámori Ádám (91kg) szálltak harcba a bajnoki cím elnyeréséért.
BE-JÓ országos sikerek a Mikulás Kupán
Hírek 2018. December 11.
2018. december 9-én került megrendezésre a XXXV. Zuglói Országos Amatőr Táncfesztivál Mikulás Kupája, ahol a két nap alatt összesen 1100 versenyző 250 produkcióval indult az ország különböző városaiból, táncegyesületeiből.
A Monarchia öröksége és Közép-Európa Minikonferencia
Programok, események 2018. December 9.
2018. december 12-én, szerdán, először Bán András, Erhard Busek és Karel von Schwarzenberg előadását hallhatják az érdeklődők a Zwingerben, majd délután a Dr. Nagy EGYMI-ben lesz koncert az Eszterházy Trióval és bécsi vendég művészekkel.
A Küttelek – egy  patikusdinasztia 300 éve
Programok, események 2018. December 7.
A Kőszegi Városi Múzeum fenti című új állandó kiállítás megnyitója lesz
2018. december 17-én, 17.00 órakor a Fekete Szerecseny Patikában.
Beszélgetés Nógrádi Györggyel
Programok, események 2018. December 7.
December 14-én, pénteken, 18.00 órakor Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő lesz az Észak-Vas megyei Polgári Esték sorozat vendége a Jurisics-vár Lovagtermében. Az est házigazdája Ágh Péter Kőszeg országgyűlési képviselője.
GYERMEK SZÍNHÁZI BÉRLET
Programok, események 2018. December 7.
Az idei év utolsó gyermekszínházi előadása lesz december 10-én és 11-én a vár lovagtermében. A Mesebolt Bábszínház RUMCÁJSZ című előadását láthatják a legkisebbek. Felhívjuk figyelmüket, hogy a bérlettel nem rendelkező gyermekek csak december 10-én a 13.30-as előadásra tudnak jegyet váltani.
Mindenki Mikulása köszönet
Hírek 2018. December 6.
Tegnap majd félezer csomagot oszthattak ki a Művelődési Központ munkatársai a gyerekeknek. Köszönjük minden támogatónknak. A bővítményben olvasható lista nem teljes, hiszen sokan név nélkül kívántak adakozni. A műsort pedig a Béri Balog Ádám Általános Iskolának köszönjük!
Hírek 2018. December 5.
A 2019. április 26-i Vujity Tvrtko estre megérkeztek a belépőjegyek a Művelődési Központba (Jurisics vár, Kőszeg, Rajnis utca 9.). Az irodában hétköznap 08.00 és 16.00 óra között lehet vásárolni belőle. Jegyet nem áll módunkban félretenni.
Hírek 2018. December 5.
Az idei évben is összeállítja a Művelődési Központ a jövő évi rendezvényeket tartalmazó naptárat. Kérjük amennyiben tudja mikor rendez Ön, vagy szervezete mások számára is nyitott rendezvényt, azt juttassa el a jurisics@koszeg.hu címre az alábbi tördelésnek megfelelően: dátum, esemény neve, helyszín, rendező.
Jenkei Ede
Hírek 2018. December 5.
November 24-én életének 94. évében elhunyt Jenkei Ede Kőszeg sporttörténetének krónikása, a kőszegi sportélet ikonikus alakja. Városunk sportjában fiatal korától labdarúgóként majd edzőként is kiemelkedő szerepet vállalt, Kőszeg sportjának történetéről több könyvet is írt. Sportemberi teljesítményéért és a kőszegi sporttörténet elkötelezett gyűjtéséért, dokumentálásáért 2002-ben Pro Communitate díjban, majd 2012-ben, a Kőszegi Sportegyesület alapításának 100. évfordulóján Kőszeg Városért kitüntetésben részesült. Jenkei Ede temetése december 7-én 12 órakor lesz a Kőszegi temető kápolnából, előtte 11 órakor engesztelő szentmisét mutatnak be a Jézus Szíve templomban. Jenkei Ede emlékét megidézve érdemes elolvasni a Kőszeg és Vidéke 2006. szeptemberében vele készült interjúját!
Karácsonyi Bütykölde
Programok, események 2018. December 3.
Szeretettel várja a gyerekeket a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház DECEMBER 8-án (szombat) 14-16 óráig kézműves foglalkozására a Jurisics várba (KÖSZHÁZ).
ADVENTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK
Programok, események 2018. December 3.
A Házasságkötő terem kapualjában (Rajnis ut.1.) december 2-án, 8-án, 9-én és 16-án lesznek foglalkozások. A részvétel ingyenes, és minden alkalommal 16-tól 18 óráig tartanak.
Kőszegi Klasszik
Programok, események 2018. December 3.
2018. december 7-én az Európa Házban ad koncertet Balogh Alexandra és Halmos Krisztián.
Hanuka-ünnep Kőszegen
Programok, események 2018. December 3.
December 8-án, 17.00 órára szól a meghívó Hanuka Ünnepére az Arany Strucc szálló teraszára, ahol közös gyertyagyújtáson vehetünk részt, valamint utána fánk és forró tea is kerül minden kedves résztvevőnek.
Kőszegi gyerekek országos sikere egy környezetvédelmi kampányban
Hírek 2018. December 3.
November 30-án kilenc 7.o-s diák és tanáruk indult el Kőszegről, a Bersek József Általános Iskolából, hogy részt vegyen Budapesten egy országos díjátadón. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Italos Karton Egyesülés Zöldenjobb.mp4 elnevezésű pályázatára nevezték be kisfilmjüket.
Bartók újragondolva – Bartók Gyermekeknek
Programok, események 2018. December 1.
2018. december 10-én, hétfőn,a Festetics Palotában lesz a Binder Trió ősbemutatója (az FTI-iASK támogatásával).
Megemlékezés
Programok, események 2018. November 30.
Kőszeg Város Önkormányzata Kiss János altábornagy halálának 74. évfordulója alkalmából kegyeleti megemlékezést rendez 2018. december 7-én (péntek) 11.00 órakor a kőszegi temetőben a hős síremlékénél.
Nyelvrokonság: ábrándok és tudomány
Programok, események 2018. November 29.
A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) a Pannon Egyetemmel közös sorozatának fenti című előadása lesz 2018. december 10-én, hétfőn, 18.30 órakor az Ibrahim Kávézóban. Előadó: Pusztay János nyelvész (ELTE).
MINDENKI MIKULÁSA
Programok, események 2018. November 29.
Minden kőszegi gyermeket szeretettel vár a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház DECEMBER 5-ÉN 16.30 órára a Jurisics vár udvarára. A Béri Balog Ádám Általános Iskola műsora után érkezik a MIKULÁS!
Városi Véradás
Programok, események 2018. November 29.
2018. december 3-án, hétfőn, 11.00 és 17.00 óra között lesz véradás a várban. Nyújtsa kezét és mentsen meg 3 életet!
LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
Programok, események 2018. November 27.
Az Írottkő Natúrparkért Egyesület HULLADÉKBÓL ÚJRA ÉLET – A SZELEKTÍV HULLADÉKFELDOLGOZÁS JÖVŐJE KŐSZEGEN című projekthez kapcsolódóan lesz lakossági tájékoztató 2018. december 4-én, kedden, 17.00 órakor a KÖSZHÁZBAN.
FOLTVARRÓ KIÁLLÍTÁS
Programok, események 2018. November 27.
2018. november 29-én, csütörtökön, 17.00 órakor a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban nyílik a fenti című kiállítás.
CSENDES ÉJ
Programok, események 2018. November 26.
2018. december 8-án, szombaton, 19.00 órakor mutatják be a Kőszegi Vonósok az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola színjátszó csoportja, a Magyar Állami Operaház kórusának tagjai közreműködésével e musicalt a Jurisics vár lovagtermében.
Hírek 2018. November 26.
A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület négy versenyzője, Buza Rómeó, Buza Rafael, Ambrus Viktória és Hámori Ádám támogatók jóvoltából a Skorpió Box Club versenyzőivel karöltve november 16-án Horvátországban kezdődő, Zagreb Open 2018 elnevezésű, három napos nemzetközi ökölvívó tornán vettek részt.
Programok, események 2018. November 26.
A Jurisics-vár Művelődési Központ szeretettel várja az érdeklődőket december 1-jén (szombat) 14.00-17.00 óráig a Jurisics vár Nagy klubjában (vár belső udvara)! Jelentkezés, információ: Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház (Gelencsér Ildikó) 94/360-113.
Énekelt versek a könyvtárban
Programok, események 2018. November 25.
A Tarisznyások együttes karácsonyváró műsort ad óvodásoknak és kisiskolásoknak a Chernel Kálmán Városi Könyvtár gyermekrészlegében 2018. december 1-jén, szombaton, 15.00 órakor.
Bütykölde
Programok, események 2018. November 25.
Szeretettel várja a gyerekeket a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház DECEMBER 1-jén (szombat) 14-16 óráig kézműves foglalkozására a Jurisics várba (KÖSZHÁZ).
Amit bütykölünk:
• RÉNSZARVASOS KÉPESLAP
• GIRLAND
Programok, események 2018. November 23.
Sas Norbert a 7. sz. választókerület önkormányzati képviselője 2018. november 26-án (hét-főn) 17 és 18 óra között,

Kiss Zoltán a 3. sz. választókerület önkormányzati képviselője 2018. november 29-én (csütör-tökön) 17 és 18 óra között fogadóórát tart a Városháza tanácskozó termében.

Huber László a 8. sz. választókerület önkormányzati képviselője 2018. december 5-én (szer-dán) 17 és 18 óra között kihelyezett fogadóórát tart a kőszegfalvi klubhelyiségben.

A képviselők szeretettel várják a választópolgárokat a fogadóórákra.
Díjnyertes Kőszegi Sör
Hírek 2018. November 20.
Bronz Medált nyert Andreas Kiss Kőszegi Sör - Bécsi Lager típusú sörével Brüsszelben, a sörök európai fővárosában, a Brussels Beer Challange 2018 elnevezésű nemzetközi sör minősítő versenyen.
Ifjúsági Magyar Bajnokság
Hírek 2018. November 20.
2018. november 7-től 10-ig került megrendezésre a 2018-as Női-Férfi Bajnokság, amelynek idén Budapesten a Madárfészek Ökölvívó Akadémia Sportcsarnoka adott otthont. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület Kőszeg és Bük négy versenyzője, Lakotár Hanna, Hámori Luca, Ambrus Viktória és Szoták Titusz lépett szorítóba a négy napos versenyen, melynek tétje a magyar bajnoki cím elnyerése volt.
Advent a Natúrparkban, ahogy mi szeretjük
Programok, események 2018. November 19.
26. kiállítás és vásár a Virágudvarban. Megnyitó: 2018. november 23. 17.30 óra. 9730 Kőszeg, Táblaház utca 11. Nyitva tartás: 2018. november 24 – december 23. naponta 10.00-18.00 óráig. Az Írottkő Natúrpark kézműveseinek termékei a helyszínen megvásárolhatók.
Keressük a legszebb karácsonyi hangulatú üzletet, vendégfogadót és középületet Kőszegen, és az Írottkő Natúrparkban!
Hírek 2018. November 19.
Egy épület belseje lehet magántulajdon, a homlokzata mindig a közösséget is szolgálja. A kőszegi Jurisics-téri advent szervezői kérik az üzletek, vendégfogadók, középületek és a magán-, ill. társasházak gazdáit, hogy ingatlanjukat vagy akárcsak annak egy részletét az egész közösség javára díszítsék fel. Kattintson a részletekért!
Adventi jótékonysági tárlat
Programok, események 2018. November 19.
2018. december 1-jén, szombaton, 16.00 órakor tartja a Csók István Művészkör Egyesület hagyományos akcióját a Hotel Írottkőben.