2009. Szeptember 10., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Kőszeg Város Településrendezési Terveinek (településszerkezeti terv, szabályozási terv és Helyi Építési Szabályzat) módosításának elfogadása.
1.b - A kalandparkkal kapcsolatos településfejlesztési döntés.
3. - Egy mappában: 2009. szeptember 10.
3. - TEUT pályázat ajánlattételi felhívásának jóváhagyása
1.a napirendi pont:
Kőszeg Város Településrendezési Terveinek (településszerkezeti terv, szabályozási terv és Helyi Építési Szabályzat) módosításának elfogadása.

ELŐTERJESZTÉS
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete
2009. szeptember 10-i rendkívüli ülésének
1/a. napirendi pontjához


Tisztelt Képviselő-testület!


Kőszeg Város Rendezési Terveinek véleményezési eljárása az 1997. évi LXXVIII. Törvény 9.§ (3) – (6) pontjának megfelelően befejeződött. Az eljárás alatt érkezett véleményeket az előterjesztés mellékleteként összefoglaltuk és azokat a Tisztet Képviselő-testület elé terjesztjük azzal, hogy a beérkezett észrevételek illetve vélemények tekintetében alakítsa ki állásfoglalását és hozza meg döntéseit.

A beérkezett véleményeket és észrevételeket az alábbiak szerint csoportosítottuk:

- Az állami főépítész véleménye.
- Lakossági észrevételek és vélemények.

Keresztes Sándor Állami Főépítész észrevételeit megvizsgáltuk, az észrevételeire adott válaszok a csatolt anyagban találhatók. Felhívom a Tisztelt Képviselő-testület figyelmét, hogy az állami főépítész véleménye a 69/2002. (XII. 17.) AB határozat értelmében nem kötelező. Természetesen az észrevételeket pontonként felülvizsgáltuk, és az észlelt jogszabálysértést korrigáltuk. A főépítész által nem támogatott, magasabb jogszabályokba nem ütköző módosítások fenntartása azonban a Képviselő-testület hatásköre, hiszen az AB határozat értelmében "Az Alkotmánybíróság szerint nem egyeztethető össze az Alkotmánynak az önkormányzat rendeletalkotási szabadságát meghatározó rendelkezéseivel az – még ha az építési szabályzatok és rendezési tervek meghozatalához, azok tartalmához többféle (nemcsak önkormányzati) érdek integrálása is szükséges -, hogy az önkormányzati rendeletalkotás elé az államigazgatás irányából megfogalmazott törvénysértésre alapozott egyet nem értő vélemény akadályt gördítsen. Különösen sérti az önkormányzatok Alkotmányba rögzített rendeletalkotási szabadságát akkor, ha az önkormányzatokat kötelező feladataik ellátásában akadályozza meg".

A lakossági észrevételeket és véleményeket szintén megvizsgáltuk és az arra adott válaszokat és a döntési javaslatokat a csatolt anyagban rögzítettük.

A Településszerkezeti Terv, a Helyi Építési Szabályzat és a Szabályozási terv módosítása a bizottsági anyaghoz csatolt CD-n található.

Kérjük a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a Településszerkezeti Terv, a Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv módosítását jóváhagyni szíveskedjen!

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság együttes ülésen tárgyalta.

Az állami főépítész véleményéhez és a lakossági észrevételekhez fűzött bizottsági véleményeket pontonként rögzítettük.

A Településszerkezeti Terv módosítását mindkét bizottság egyhangúlag támogatta, a Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv módosítását az alább részletezett módosításokkal szintén mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2009. szeptember 4.


Tisztelettel:


Rimányi Krisztina Szima Andrea
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető kistérségi főépítész