2009. Szeptember 10., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Kőszeg Város Településrendezési Terveinek (településszerkezeti terv, szabályozási terv és Helyi Építési Szabályzat) módosításának elfogadása.
1.b - A kalandparkkal kapcsolatos településfejlesztési döntés.
3. - Egy mappában: 2009. szeptember 10.
3. - TEUT pályázat ajánlattételi felhívásának jóváhagyása
1.b napirendi pont:
A kalandparkkal kapcsolatos településfejlesztési döntés.

ELŐTERJESZTÉS
Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete
2009. szeptember 10-i, rendkívüli ülésének
1/b. napirendi pontjához
Tisztelt Képviselő-testület!

Az 1/2008. (I. 21.) számú képviselő-testületi határozattal Kőszeg Város Önkormányzata támogatásáról biztosította a kőszegi Kalandpark megvalósítását. Ez a sport és szabadidős fejlesztési beruházás érinti Kőszeg város Rendezési Terveinek módosítását és településfejlesztési döntést igényel.

A fejlesztéssel érintett területek vonatkozásában szükséges a város településszerkezeti tervének, szabályozási tervének és a Helyi Építési Szabályzatnak a módosítása.

A Kalandpark az alábbi területeket érinti:
üdülőterület: 301/7 hrsz és a 301/3 hrsz ( árok ) egy része.
erdőterület: 6221/1 hrsz, a 6226/2 hrsz, a 6225 hrsz, a 6227 hrsz és a 6228 hrsz egy része
kertes mezőgazdasági terület: a 6200 hrsz, a 6201 hrsz, a 6202 hrsz, a 6203 hrsz és a 6204 hrsz

Tisztelt Képviselő Testület, szeretném a figyelmüket felhívni, hogy a sport és szabadidő tevékenység céljára felhasználni kívánt területek – különösképpen az erdőterület – több jogszabály által védett terület.
(törvény: a 2009. évi XXXVII. törvény az erdőről az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról, a 2003 évi XXVI. törvény az Országos Területrendezési Tervről
megyei szintű rendelet: Vas Megye Területrendezési Teve a 3/2008. (II.15) számú rendelettel módosított 8/2006. (IV.28) számú rendelete
önkormányzati rendelet: 27/2004. (XI.1) számú rendelet a természeti értékek helyi védelméről és a természetvédelem helyi szabályairól, 46/2006. (XII.22) számú rendelet Kőszeg város Helyi Építési Szabályzatáról és a város szabályozási tervéről)

Így a tervezett fejlesztés tekintetében fontosnak tartom, hogy csak akkor valósítható meg, ha erre a településrendezési eszközök – településszerkezeti terv, szabályozási terv és helyi építési szabályzat - rendelkezésre állnak és biztosítják a területek felhasználását a beruházás megvalósításához. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztési elképzelések megvalósításához szükséges a rendezési tervhez való megfeleltetés.

Javaslom, hogy a fejlesztéssel érintett terület területfelhasználását illetve a terület építési feltételeinek meghatározását egy újabb rendezési terv módosítási folyamatában határozza meg a Tisztelt Képviselő-testület.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság együttes ülésen tárgyalta és mind két bizottság egyhangúlag támogatta és elfogadásra ajánlotta.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztéssel kapcsolatban alakítsa ki állásfoglalását.

Kőszeg, 2009. szeptember 01.
Huber László
polgármester
I.
HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Kőszegi Kalandpark megvalósításával kapcsolatban az alábbi településfejlesztési döntést hozza:
A kőszegi, alább felsorolt ingatlanok vonatkozásában kezdeményezi a településrendezési eszközök – településszerkezeti terv, szabályozási terv és Helyi Építési Szabályzat - módosítását: üdülőterület: 301/7 hrsz és a 301/3 hrsz ( árok ) egy része, erdőterület: 6221/1 hrsz, a 6226/2 hrsz, a 6225 hrsz, a 6227 hrsz és a 6228 hrsz egy része, kertes mezőgazdasági terület: a 6200 hrsz, a 6201 hrsz, a 6202 hrsz, a 6203 hrsz és a 6204 hrsz.
A fenti felsorolt területeken kerüljön olyan különleges terület felhasználás kijelölésre, amely megfelel az országos és megyei területrendezési tervek előírásainak és az elérni kívánt fejlesztési célnak.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Szima Andrea kistérségi főépítész és Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető.
Határidő: folyamatos.


II.
HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a kőszegi Kalandpark megvalósításával kapcsolatban az alábbi döntést hozza:
A Kőszegi Kalandpark megvalósításával kapcsolatos előkészítő munkálatot az I. határozati javaslatban jelzett területek vonatkozásában nem kezdi meg addig, amíg a Rendezési Terv módosítása az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény szerinti előzetes véleménynyilvánítás le nem zárul.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Dr. Bokányiné Boda Gyöngyi pályázati és turisztikai koordinátor.
Határidő: folyamatos.