2011. Április 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város Önkormányzata 2010. évi költségvetése teljesítéséről szóló önkor-mányzati rendelet (zárszámadás) megalkotása.
2. - Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Beszámoló a Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2010. évi tevékenységéről.
4.a - A 2010. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról szóló jelentés.
4.b - Tájékoztató a kistérségi társulás munkaszervezete által végzett 2010. évi belső ellenőrzésekről.
5. - Tájékoztatás a Gyöngyös utca fizető parkolási övezetbe való bevonásáról.
6. - A tenisz öltöző építésével kapcsolatos megállapodás jóváhagyása.
7. - Az Alpannónia turista és szabadidőközpont létesítéséhez terület biztosítása.
8. - A 3652 hrsz-ú ingatlan közúttá minősítése.
9. - A 3624/4 hrsz-ú ingatlan közműbekötéseihez tulajdonosi hozzájárulás megadása.
10. - A Szőlőskert utca szennyvízcsatorna hálózat építése.
11. - A kisebbségek helyzete Kőszegen.
12. - A közművelődési koncepció felülvizsgálata.
14. - Az „IGEN” pályázat módosítása.
15.a - Vagyonügyek: A Chernel u. 11. fsz. 1. alatti lakás értékesítése.
15.b - Vagyonügyek: Üres ingatlanok licites értékesítése.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
16. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatok-ról az alábbi jelentést adom:

A 10/2011. (II. 15.) határozatában a képviselő-testület elfogadta az önkormányzat, az Innovációs Park Kőszeg Kft. és a GERSE PROJEKT Kft. kö-zött kötendő, a határozat mellékletét képező megál-lapodást és felhatalmazta a polgármestert annak aláírására. A határozatra jelenti Huber László pol-gármester úr, hogy a megállapodást az IPK Kft. után a GERSE PROJEKT Kft. is aláírva visszaküld-te.

A 29/2011. (III. 3.) határozatban a képviselő-testület engedélyezte a VASIVÍZ Zrt. számára a Botgyári szennyvízátemelő megközelítése érdeké-ben a Szabályozási Terv szerinti nyomvonalon 4 m szélességben útszolgalmi jog alapítását és elrendel-te a 2115 hrsz-ú ingatlanra vonatkozó haszonbérleti szerződés módosítását. A képviselő-testület azt is kikötötte, hogy a szolgalmi jog alapításával és az út karbantartásával kapcsolatos költségek a Vasivíz Zrt-t terhelik.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfej-lesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a hatá-rozatot megküldték a Vasivíz Zrt-nek a szolgalmi jog bejegyzésének előkészítése érdekében.


A 30/2011. (III. 3.) határozatában a képviselő-testület kezdeményezte a kőszegi, 0205/135 hrsz-ú szántó megnevezésű földrészlet belterületbe voná-sát, valamint kijelentette, hogy a kérelmezett területfelhasználásnak megfelelő 4 éven belüli igénybevételét megvalósítja.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztály-vezető, hogy a kérelem a földhivatalba benyújtásra került, az eljárás folyamatban van.


A 31/2011. (III. 3.) határozatban a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, Petőfi tér 12. szám alatti önkormányzati tulajdonú garázs bérleti szer-ződésének felmondását, továbbá a megüresedett garázs tulajdonjogának felújítás után történő átru-házását Horváthné Németh Berta Kőszeg, Liszt Ferenc utca 17. szám alatti lakos részére, az 1997 november 28-án létrejött szerződés értelmében, a még fennálló önkormányzati kötelezettség teljesíté-seként.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztály-vezető, hogy a határozatról a kérelmezőt és a Vá-rosüzemeltető Kft-t értesítették, a bérleti szerződés felmondása folyamatban van.

A 32/2011. (III. 3.) határozatban a képviselő-testület jóváhagyta a Kőszeg, Várkör 20-22/I/1 szám, 2181/1/A/2 hrsz-ú 60 m2 alapterületű ön-kormányzati tulajdonban lévő lakás 7 320 000 Ft vételáron történő értékesítését a bérlő részére.
A határozatra jelenti szintén Rimányi Krisztina, hogy az adásvételi szerződés aláírásra, a vételár befizetésre került.

A 33/2011. (III. 10.) határozatával a képviselő-testület a Magyar Köztársaság új alkotmány terve-zetéről (alaptörvény) ajánlásokat fogalmazott meg az Országgyűlés számára.
A határozatra jelenti Huber László polgármester úr, hogy a képviselő-testület döntését megküldte a Nemzeti Konzultációs Testületnek, melynek veze-tője, dr. Szájer József a mellékelt levélben köszönte azt meg.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott dönté-sekről.

Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelentése alapján:

A Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság 2011. április 21-i ülésén egy lakás bérlőnek történő értékesítéséről döntött.

Az előző testületi ülés óta 28 db közterület-használati engedély került kiadásra.


Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság áprilisi ülésén 2 db önkormány-zati lakás (Rákóczi u. 91. és Kossuth L. u. 3.) bérlő-jét jelölte ki, továbbá döntött arról is, hogy az Ár-pád tér 2. fsz. 3. alatti lakás bérbeadása költségel-ven történjen meg.

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2011.03.30. - 2011.04.25.) az egészségügyi szol-gáltatásra való jogosultság megállapításához 5 db hatósági bizonyítványt adott ki, 44 db átmeneti segélyt, 32 db eseti gyógyszersegélyt, 6 db helyi lakásfenntartási támogatást, 4 db rendkívüli gyer-mekvédelmi támogatást, 1 db gyermekintézményi étkezési térítési díjat, 4 db temetési segélyt és 2 db méltányos ápolási díjat állapított meg.


Kérem a tájékoztatásom szíves elfogadását!

Kőszeg, 2011. április 27.


Dr. Tóth László s. k.
jegyző

(A mellkékletet lsd. a letölthető formátumban.)