2016. November 10., Csütörtök, 14:00 óra, Városháza tanácskozó terme: rendkívüli, nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Feladat átvállalási szerződések megkötése a Kőszeg Város és Térsége Társulásban részt vevő tag önkormányzatokkal.
1.b - A Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása.
2. - Az I. világháborús sírhelyek és emlékművek felújítására vonatkozó pályázaton való részvétel.
3. - Egy mappában a 2016. november 10-i rendkívüli képviselő-testületi ülés anyagai.
1.b napirendi pont:
A Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!


Korábban tájékoztattuk Önöket arról, hogy a jogszabályváltozások értelmében 2017.01.01. napjától a család és gyermekjóléti központ kizárólag a járásszékhely települési önkormányzat fenntartásában működhet. A fentiek miatt 2016. október 27-én megtartott ülésen a T. Képviselő-testület döntött arról, hogy Kőszeg Város Önkormányzata a Család- és gyermekjóléti központot a Kőszegi Szociális Gondozási Központ szervezeti és szakmai szempontból önálló intézményegységeként kívánja tovább működtetni azzal, hogy a Kőszegi Szociális Gondozási Központot – mint intézményt – 2017. január 1. napjától saját fenntartásba kívánja venni.
A fentiekkel összhangban Kőszeg Város és Térsége Társulása 2016. október 26-án megtartott Társulási Tanács ülésén döntött a Kőszegi Szociális Gondozási Központ Intézmény fenntartói jogának Kőszeg Város Önkormányzata részére történő átadásáról.
Az intézmény Alapító Okiratát ennek megfelelően módosítani szükséges 2017. január 1-jei hatállyal. A fenntartói, irányítói, valamint az alapítói és megszüntetői jogokat is átvevő Kőszeg Város Önkormányzatának kell a fenti dokumentumokat elfogadnia és a törzskönyvi nyilvántartásba bejegyzésre benyújtania. A változás hatálya 2017. január 01., ehhez azonban az kell, hogy a testület által elfogadott módosító és egységes szerkezetű alapító okiratokat a Magyar Államkincstárba még 2016. novemberében be tudjuk nyújtani. A törzskönyvi bejegyzés után pedig még a Kőszegi Szociális Gondozási Központnak új működési engedélyt is kell kérnie, hogy a feladatait zavartalanul tudja ellátni. A 2017. évi normatíva igénylése is novemberben esedékes, addig pedig tudnia kell a fenntartónak, hogy milyen feladatokra és mely települések kötnek vele feladatellátási-szerződést, mert az ellátottakra vonatkozó adatokat csak ennek függvényében tudjuk megkérni a Kőszegi Szociális Gondozási Központtól.

Fent leírtak alapján készítettük el a Kőszegi Szociális Gondozási Központ módosító és az egységes szerkezetű alapító okiratát, melyeket csatoltam az előterjesztéshez.

Kérem a T. Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjék.


Kőszeg, 2016. november 09.


A polgármester nevében:
Bognár-Varga Szilvia
pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Szociális Gondozási Központ alapító okiratának 8419-1/2016. számú Módosító Okiratát, valamint a 8419-2/2016. számú egységes szerkezetben lévő Alapító Okiratát jóváhagyja.

Felelős a Magyar Államkincstár felé történő továbbításért: dr. Zalán Gábor jegyző.
Határidő: azonnal


(A módosító okiratot és az egységes szerkezetbe foglalt alapító okratot lsd. a letölthető formátumban.)