2019. Szeptember 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Egyes önkormányzati rendeletek hatáskörátruházással kapcsolatos rendelkezéseinek módosításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
2. - A hivatali helyiségen, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló 11/2017. (V. 26.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Tájékoztató a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2018. évi tűzvédelmi tevékenységéről.
4. - Beszámoló a Kőszegi Sportegyesület működéséről.
5. - Beszámoló a Kőszegi Futball Club működéséről.
6. - Beszámoló az Újvárosi Óvoda, valamint a Központi Óvoda és Bölcsőde 2018/19-es nevelési évéről.
7. - Feladatellátási szerződések módosítása.
8. - Köznevelési szerződések módosítása.
9. - Munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodások megkötése intézményekkel.
10. - A TOP-7.1.1.-16-2016-0017 számú pályázat (Kőszegi Forrás helyi Akciócsoport) megvalósításának meghosszabbítása.
11.a - Költségvetési előirányzatok átcsoportosítása: Újvárosi Óvoda Velemi Tagóvoda kérelme.
11.b - Költségvetési előirányzatok átcsoportosítása: Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI Bölcsőde kérelme.
11.c - Költségvetési előirányzatok átcsoportosítása: A Kőszegi Városi Múzeum kérelme.
11.c - Költségvetési előirányzatok átcsoportosítása: A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. működési kerete valamint az unterschteinbachi sporttábor javára.
12. - Beszámoló a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtéséről.
13. - A Kőszeg, 3277/37 és 3277/42 hrsz-ú ingatlanok ingyenes átadásával kapcsolatos döntések meghozatala.
14. - A Kőszeg, 6649/5 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
15. - Vagyonügy: A Kőszeg, Hunyadi u. 13/B. fsz. 8. alatti önkormányzati lakásra érkezett vételi szándék.
16. - Képviselői laptopok értékesítése.
20. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
22. - Zárt ülés keretében: A „Fenntartható örökség és rendezvény turizmus fejlesztése Kőszegen és térségében” című TOP projekt eszközbeszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljárás lezárása.
20. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

(A képviselő-testület 2019. szeptember 26-i ülésére.)



Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 114/2019. (VI. 27.) határozatában a képviselő-testület jóváhagyta az önkormányzat és a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület (9730 Kőszeg, Kossuth L. u. 3.) között kötendő, a Kőszeg belterület 2530/2 hrsz-ú (természetben Liszt F. u. 30. szám) ingatlanra vonatkozó haszonkölcsön szerződést.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy a szerződés mindkét fél által aláírásra került.

A 116/2019. (VI. 27.) határozattal a képviselő-testület kezdeményezte a Kőszeg, 6075/1 hrsz-ú kivett lakóház, udvar, gazdasági épület szőlő és rét művelési ágú ingatlan belterületbe vonását.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy a döntést követően az eljárás megindításra került a Földhivatalnál. Azóta a termőföld végleges más célú hasznosítása és belterületbe vonása tárgyában hozott határozat véglegessé vált.

A 118/2019. (VI. 27.) határozatával a képviselő-testület a Puskapor u. 9. sz. alatti ingatlan (hrsz.: 1328) tulajdonosainak beadványával kapcsolatban – megismerve az előzményeket és az értékbecslésben foglaltakat – a kialakult helyzetre tekintettel úgy határozott, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő Kőszeg, 1329 hrsz-ú kivett gazdasági épület, udvar megnevezésű 588 m2 nagyságú ingatlant értékesíti a kérelmezők részére az értékbecslésben szereplő forgalmi érték 25 %-ával csökkentett, azaz 2.475.000,-Ft vételáron.
A határozatra jelenti Németh Ildikó osztályvezető, hogy az ügyfelek értesítve lettek a döntésről, de az adásvételi szerződés megkötése érdekében nem vették fel a jogtanácsossal a kapcsolatot.

A 120/2019. (VIII. 1.) határozatában a képviselő-testület jóváhagyta az önkormányzat és a Kani’75 Kft.-vel, valamint a Kőszegi Sporthorgász Egyesülettel kötendő, üzemeltetési jog átadásáról és területhasználatról szóló szerződést.
A határozatra jelenti szintén Németh Ildikó osztályvezető, hogy a szerződés megkötésre került.

A 121/2019. (VIII. 1.) határozatával a képviselő-testület jóváhagyta a rendkívüli szociális támogatásra vonatkozó pályázat benyújtását, továbbá felhatalmazta a polgármestert és a jegyzőt a pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok aláírására.
A határozatra jelenti Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető, hogy a pályázat benyújtásra került. A pályázat elbírálásának határideje: szeptember 29.

A 122/2019. (VIII. 1.) határozatában a képviselő-testület jóváhagyta a Földművelésügyi Minisztérium ZP-1-2019 kódszámú, a zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztésekre meghirdetett pályázat benyújtását, melynek keretében a Kőszeg 6988 hrsz-ú (gyümölcsös és út), 7080 hrsz-ú (közút), 7081 hrsz-ú (közút) kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő területek lettek megjelölve.
A határozatra jelenti Németh Ildikó osztályvezető, hogy a pályázat benyújtásra került. Eredmény október közepéig várható.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

A Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság szeptemberi rendes ülésén az alábbi dokumentumokat ismerte meg és azokkal egyetértett:
– Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI 2019/20 nevelési évére vonatkozó munkaterve,
– Újvárosi Óvoda 2019/20 nevelési évére vonatkozó munkaterve,
– Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI alapdokumentumai (SZMSZ, Pedagógiai program, Házirend)

A Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság szeptemberi rendes ülésén jóváhagyta a Kőszeg, 2352/5 hrsz-ú, beépítetlen terület megnevezésű ingatlan értékesítését a Kőszeg, Sáncárok u. 22/b. szám alatti társasházban tulajdonjoggal rendelkezők részére, az ingatlanforgalmi értékbecslésben meghatározott 950.000,-Ft vételáron.

Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető jelentése alapján:
A polgármester nevében az osztály 2019. augusztus 30. és 2019. szeptember 25. között összesen 65 települési támogatást, valamint 9 lakásfenntartási támogatást állapított meg.
Kőszeg, 2019. szeptember 25.


Dr. Zalán Gábor s. k. jegyző