2021. Március 11., Csütörtök, 08:00 óra, Városháza tanácskozó terme: veszélyhelyzetben a képviselő-testület feladat- és hatáskörének gyakorlása

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések 2021. támogatására” meghirdetett pályázat beadása.
2. - Kőszeg Város Önkormányzatának 2021. évi költségvetésében kiemelt előirányzat átcsoportosítása.
3. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal és a közgyűjteményi intézmények között létrejött, a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről kötött megállapodások megszüntetése illetve módosítása.
4. - A 7/2021. (I. 29.) polgármesteri határozat (Rákóczi u. 78. lakás eladás) visszavonása.
5. - A 2021. évi közbeszerzési terv módosítása.
6. - Tornai Mátyással kötendő ajándékozási szerződés jóváhagyása.
7. - Egy mappában a 2021. március 11-i polgármesteri döntések tervezete.
8. - Zárt ülés keretében: Várkör II. ütem felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítása.
1. napirendi pont:
„Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések 2021. támogatására” meghirdetett pályázat beadása.

INDOKLÁS
Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések 2021. támogatására meghirdetett pályázat
c) Belterületi utak, járdák, hidak felújítása alcél keretében a Táncsics Mihály utca útburkolat és járda felújítása



A helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen – immáron hetedik alkalommal - pályázatot hirdetett „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására”.
A támogatás célja az önkormányzati intézmények fejlesztése, felújítása, a mindennapos testnevelés, sport utánpótlás feltételeinek megteremtése, javítása, valamint az önkormányzati tulajdonú, belterületi közlekedési infrastruktúra fejlesztések megvalósulása.
A korábbi évek nyertes pályázatai alapján valósulhatott meg 2016-ban a Központi Óvoda hátsó épületrészének belső átalakítása, 2017 őszén a Temető utca felső szakaszának felújítása, tavalyelőtt pedig az Árpád tér- Sziget - Meskó utca felújítása készült el. Ugyancsak ilyen pályázati forrásból történt meg tavaly a Bajcsy-Zsilinszky utca felújítása, idén pedig a Petőfi tér NY-i ága-Szent Lénárd utca-Rohonci utca útfelújítása történhet meg.

Pályázati alcélok:
a) Kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztése, felújítása,
aa) Meglévő, bölcsődei ellátást nyújtó intézmény épületének vagy helyiségének infrastrukturális fejlesztése, felújítása
ab) 70%-os kapacitás kihasználtságot meghaladó óvodai nevelést végző intézmény infrastrukturális fejlesztése, felújítása
ac) Egészségügyi alapellátást szolgáló épület infrastrukturális fejlesztése, felújítása
ad) Közös önkormányzat székhely hivatalának infrastrukturális fejlesztése
b) Óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, felújítás, vagy új sportlétesítmény létrehozása
c) Belterületi utak, járdák, hidak felújítása

A pályázati kiírás értelmében egy önkormányzat az a-c) pontok szerinti célok közül kizárólag egyre nyújthat be pályázatot.

Mivel a többi alcél tekintetében számos fejlesztés megvalósult az elmúlt években, illetve folyamatban van, javasoljuk a pályázatot a c) belterületi utak, járdák, hidak felújítása kategória keretében benyújtani a következő tartalommal:

Táncsics Mihály utca útburkolat és járda felújításának műszaki tartalma:
A tervezett burkolat javítással az út helyszínrajzi kialakítása alapvetően nem változik. A tervezett burkolat javítás 325,0 m hosszban, 6 m szélességben történik, két oldali 518,0 m új kiemelt szegély építéssel. A meglévő járdán 1,6m - 2,2 m szélességben, új aszfalt burkolat készül. A meglévő pályaszerkezet alapjában véve nem kerül elbontásra, lokális talajcserék 25 cm CKT alapréteggel készülnek. A megfelelő 2%-os oldalesés kialakítása a kopóréteg max. 5cm vastag profilba marásával, két réteg aszfaltszőnyeges megerősítéssel biztosítható.
Útpálya: szélesség: 6,0 m
hossz: 325,0 m
Pályaszerkezet:
profilba marás a megfelelő oldalesés biztosításához max. 5cm,
meglévő pályaszerkezet, 4 cm AC 11 hengerelt aszfalt kötőréteg,
3,5 cm AC 11 hengerelt aszfalt kopóréteg
Szegélyek: Kiemelt szegély csere 518,0 m
Járda: szélesség: átlag 1,6m - 2,2 m
hossz: 350,0 m
Szerkezet: kiegyenlítés átlag 2 cm vastagságban
3 cm AC 8 hengerelt aszfalt kopóréteg

A csapadékvíz elvezetést változatlan formában zárt csapadékcsatorna biztosítja, víznyelőaknák, közmű fedlapok szintre emelése szükséges. A burkolat felújítása előtt a felújítással érintett területen a meglévő zárt csapadékvíz hálózatot mosatással tisztítani kell. Az esetleges felmerülő hibákat a megrendelővel egyeztetve, felmérve külön elszámolással javítandó.

A burkolat javítás során az érintett közműakna fedlapokat, szerelvényeket szintbe kell helyezni.

Szakmai indoklás:
Az utca felújításával a Városmajor rehabilitációja teljessé válik.
A Bersek József Általános Iskola, a Piac, valamint a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. irodájának megközelítése is a felújítani tervezett útszakaszon lehetséges. A megújuló út- és járdaburkolattal mind a gyalogos-kerékpáros, mind a személygépjármű forgalom számára megfelelő minőségű közlekedési lehetőséget tudunk biztosítani úgy az utcában lakók számára, mint az iskolába vagy ügyintézés céljából ide érkezőknek.

A beruházás tervezett bruttó összköltsége, mely magában foglalja a műszaki ellenőr és a közbeszerzés költségeit is, 53 570 868 Ft. A maximálisan igényelhető vissza nem térítendő támogatás 40 millió Ft. A szükséges önerő mértéke (a Pályázati Kiírás 5. pontja szerint, az önkormányzat adóerő-képessége alapján) legalább 25 %.
A saját forrást (13 570 868 Ft) a 2021. évi költségvetésének I. Beruházások 18. sor Projektek 2021. évi előkészítési költségei terhére kell az önkormányzatnak biztosítani. A pályázat benyújtásának határideje 2021. március 12.


Kőszeg, 2021. március 4.


Fekete Balázs s.k.
fejlesztési irodavezető




HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdése alapján a helyi önkormányzatokért felelős miniszter, valamint az államháztartásért felelős miniszter által „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések 2021. támogatására” meghirdetett pályázat „c) „Belterületi utak, járdák, hidak felújítása” alcél keretében a „Táncsics Mihály utca útburkolat és járda felújítása” céljára benyújtja pályázatát.

2. Kőszeg Város Önkormányzata a pályázathoz szükséges önerőt, 13 570 868 Ft-ot Kőszeg Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésének I. Beruházások 18. sor Projektek 2021. évi előkészítési költségei terhére biztosítja.


Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)