2021. Március 11., Csütörtök, 08:00 óra, Városháza tanácskozó terme: veszélyhelyzetben a képviselő-testület feladat- és hatáskörének gyakorlása

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések 2021. támogatására” meghirdetett pályázat beadása.
2. - Kőszeg Város Önkormányzatának 2021. évi költségvetésében kiemelt előirányzat átcsoportosítása.
3. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal és a közgyűjteményi intézmények között létrejött, a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről kötött megállapodások megszüntetése illetve módosítása.
4. - A 7/2021. (I. 29.) polgármesteri határozat (Rákóczi u. 78. lakás eladás) visszavonása.
5. - A 2021. évi közbeszerzési terv módosítása.
6. - Tornai Mátyással kötendő ajándékozási szerződés jóváhagyása.
7. - Egy mappában a 2021. március 11-i polgármesteri döntések tervezete.
8. - Zárt ülés keretében: Várkör II. ütem felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítása.
3. napirendi pont:
A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal és a közgyűjteményi intézmények között létrejött, a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről kötött megállapodások megszüntetése illetve módosítása.

INDOKOLÁS
Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal
Munkamegosztási és felelősségvállalási megállapodások
felülvizsgálatához




Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 10.§ (4a) bekezdésében foglaltaknak megfelelően, ha a költségvetési szerv éves átlagos statisztikai állományi létszáma a 100 főt nem éri el, a gazdasági szervezet feladatait az államháztartás önkormányzati alrendszerében az önkormányzati hivatal vagy - az irányító szerv döntése alapján - az irányító szerv irányítása alá tartozó, gazdasági szervezettel rendelkező más költségvetési szerv látja el.

Kőszeg Város Önkormányzata által irányított intézményeknél ezért a fentiekre tekintettel a gazdálkodással összefüggő feladatokat a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal látja el.

Az Áht. végrehajtásáról szóló 368/2011 (XII.31.) Korm. rendelet (továbbiakban: Ávr.) 9.§ (5) és (5a) bekezdéseiben foglaltaknak megfelelően a gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szerv – a Chernel Kálmán Városi Könyvtár és a Kőszegi Városi Múzeum - a 9.§ (1) bekezdés szerinti feladatainak ellátásáról a kijelölt költségvetési szervvel – Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal - a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjét tartalmazó megállapodást (a továbbiakban: munkamegosztási megállapodás) kötött, melyet az irányító szerv – Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete - 2019. szeptember 26-án hagyott jóvá.
2021. január 01-jével a Chernel Kálmán Városi Könyvtár, mint költségvetési szerv megszűnt és beolvadt a Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár intézménybe (volt Kőszegi Városi Múzeum). A két érintett intézménnyel 2019. szeptemberében kötött megállapodásokat felül kell vizsgálni.
A Chernel Kálmán Városi Könyvtár, mint megszűnt költségvetési szerv záró beszámolójának elkészítési határideje 2021. március 20-a a MÁK által üzemeltetett KGRK11 rendszerben. A fentiek értelmében a gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szerv a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal és a Chernel Kálmán Városi Könyvtár között a fent idézett feladatok ellátására megkötött munkamegosztási megállapodást szükséges megszüntetni 2021. március 31-vel.
A Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár (volt Kőszegi Városi Múzeum) munkamegosztási megállapodását a költségvetési szerv névváltozása miatt módosítani szükséges.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja.


Kőszeg, 2021. március 08.


A polgármester nevében:

Cserkutiné Stipsics Edina s.k.
pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető


(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)





I. HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 168/2019.(IX.26.) számú határozatával jóváhagyott, a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal és a Chernel Kálmán Városi Könyvtár között létrejött munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodás megszüntetését 2021. március 31. napjával jóváhagyja.


Felelős: Dr. Zalán Gábor jegyző
Határidő: értelemszerűen



II. HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 170/2019.(IX.26.) számú határozatával jóváhagyott, a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal és a Kőszegi Városi Múzeum között létrejött munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodás módosítását – melyben az Intézmény nevének megváltoztatása miatt a „Kőszegi Városi Múzeum” szövegrész helyébe a „Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtár” szöveg lép – jóváhagyja.


Felelős: Dr. Zalán Gábor jegyző
Határidő: azonnal