2021. Február 4., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: veszélyhelyzetben a képviselő-testület feladat- és hatáskörének gyakorlása

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A település közterületein és nyilvános helyeken történő maszkviselésről szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
2. - A „VELOREGIO” Közös határon átnyúló kínálat fejlesztése és megvalósítása az osztrák-magyar határtérség kerékpáros régióiban című projekt meghosszabbítása és költségvetés növelése.
2. napirendi pont:
A „VELOREGIO” Közös határon átnyúló kínálat fejlesztése és megvalósítása az osztrák-magyar határtérség kerékpáros régióiban című projekt meghosszabbítása és költségvetés növelése.

INDOKOLÁS
Kőszeg Város Önkormányzata INTERREG V-A Ausztria – Magyarország Program ATHU-064 VELOREGIO azonosítószámú, Közös határon átnyúló kínálat fejlesztése és megvalósítása az osztrák-magyar határtérség kerékpáros régióiban című projektjéhez kapcsolódóan projekthosszabbítás és költségvetés növelés



Kőszeg Város Önkormányzata az INTERREG V-A Ausztria – Magyarország Program ATHU-064 VELOREGIO azonosítószámú, Közös határon átnyúló kínálat fejlesztése és megvalósítása az osztrák-magyar határtérség kerékpáros régióiban című projekt résztvevő partnere. A projekt lényegi tartalma a bilaterális kerékpáros infrastruktúra optimalizálása, a bilaterális kerékpáros turizmus környezeti szemléletformálása, a bilaterális kerékpáros ajánlatok népszerűsítése és a kerékpáros turizmus fenntarthatóságának biztosítása.
A projekt megvalósításának részletes elemzése során felmerült néhány, a bilaterális kerékpáros turizmus megerősítését támogató kiegészítő követelmény, mely projektcélokat az újonnan meghatározott munkacsomag végrehajtása során lenne lehetőség eszközölni.
A 12 hónapos (2021. július - 2022. június) projekthosszabbítás lehetőségével valamennyi jelenlegi partner élne, operatív, tartalmi és pénzügyi szempontból egyaránt.
Pozitív elbírálás esetében Kőszeg Város Önkormányzatának saját projekt költségvetése várhatóan 38.000,- Euro lenne, az önrész mértéke 2.260,- Euro, melyet a projekt előkészítési soron biztosítani szükséges.

Kőszeg, 2021. február 01.

A polgármester nevében:

Fekete Balázs s.k.
Fejlesztési iroda vezetője




HATÁROZATI JAVASLAT

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 44. § ca) pontja alapján a 46. § (4) bekezdése értelmében veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja.

Alulírott, Básthy Béla polgármester, mint Kőszeg Város Önkormányzata INTERREG V-A Ausztria – Magyarország Program ATHU-064 VELOREGIO azonosítószámú, Közös határon átnyúló kínálat fejlesztése és megvalósítása az osztrák-magyar határtérség kerékpáros régióiban című projektben partnerként támogatom a projekt 12 hónappal történő meghosszabbítását és a megvalósításhoz szükséges 2.260,- Euro önrészt Kőszeg Város Önkormányzata 2021. évi költségvetése terhére biztosítom.


Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal